Mennyi idős volt gyermeked amikor elkezdte a bölcsit? Könnyen beszokott vagy nehezen? Mennyi idő alatt szokott be stb? Minden érdekel. Lent.
Hozzank 3 honapos kortol hozzak a babakat. Ne aggodj, ha ok kibirjak, a te 2 eveseddel sem lesz gond.
Az en csoportomban speciel 1-2 eves korukig vannak a gyerekek, szoval megprobalok osszegondolni par dologot, mi is segithet.
1. Ne mutasd ki, hogy aggodsz, felsz, probalj meg ne is gondolni ra, mert a gyerek megerti es o is stresszelni, felni fog.
2. Nalatok milyen a beszoktatas? Ott maradhatsz vele? Mert pl nalunk ilyen nem nagyon van, egyszercsak jonnek es ott maradnak velunk, en speciel, bar kegyetlennek hangzik en ezt sokkal jobban szeretem. Eleinte termeszetesen szomoruak, de lenyugszanak. Ha anyuka ott ul veluk a foldon es jatszik veluk, akkor azt fogjak gondolni, 'milyen klassz sok jatek, es meg anya is itt van velem' es sokkal nagyobb trauma, mikor anyu egyszercsak ott hagyja oket. Visoznt, ha mesz, akkor menj ki hatarozottan. (Ne ugy, mint az az anyuka a mi csoportunkban, aki megallt az uvegajtonal, a kicsi meg latta, es ott nekiallt sirni, hat szegeny pici is kisikitotta a lelket, en nem is ertem mire volt jo, ha sirni kell, sirj nyugodtan az autoban, ahol mar nem lat.)
3. A cicizes miatt se aggodj, ha latja, hogy a kis tarsai esznek, o is enni fog, a 'legmakacsabb' kislany is par het utan elkezdett enni. Elalvasnal is, kuldj be cumit (nalunk legalabbis lehet meg ilyen piciknek), az segit egy kicsit. Estenkent azert hagyd meg egy kicsit szopni, mert igaza van az elottem szolonak, tul sok lenne szegenynek egyszerre a sok valtozas.
Most hirtelen nem jut tobb eszembe, ha kozben beugrik valami, meg kiirom, sok sikert nektek!
Szia!
Én is nagyon aggodtam, hogy hogyan fogja viselni a bölcsit, de minden simán ment. Első alkalommal csak egy órát voltunk, majd tíz perc után már ott hagytam egy órára, aztán két órára, majd fél napokra kb egy hétig, aztán jött az ott alvás, ott két napig sírás volt (akkor nagyon nehéz volt otthagyni), de aztán nem volt semmi baj. Viszont én fontosnak tartom, hogy mindent őszintén mondjak a kicsinek, azt is előre mondtam, hogy én nem leszek ott, anyának is dolga van, vagy most x nénivel fog aludni, de majd alvás után megyek stb. így legalább nem éri meglepetés, vagy trauma, akkor sem ha nem igazán tetszik neki. Még nem volt két éves mikor kezdtük, és nagyon szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!