Mi lehet az oka annak, hogy csak a nagymamától fogad el kellő mennyiségű ételt?
Figyelt kérdés
A gyerkőc 4 hónap múlva lesz 3 éves, nincs 11 kiló. Anyukánál és apukánál is alig eszik, teljesen sovány. A reggelije egy túrórudi (mert azt legalább megeszi), ebédre csipeget, vacsi egy fél szelet kenyér jóesetben, vagy joghurt. Nagymamánál egész nap eszik, bár nem tömi. Jól gondolom, hogy az lehet az oka, hogy ott eszik rendesen, hogy ő százfélét kínál neki, ő maga főzőcskézik neki mindent, aprít gyümölcskét, és folyton kínálgatja? Akkor a szülők miért nem teszik ezt? (nekik az a válaszuk, hogy egyszerűen csak kisnövésű a gyerek). Mikortól kell aggódni, hogy egy gyerek nem eszik?2011. jan. 13. 10:42
11/12 A kérdező kommentje:
jól értem, hogy a nagymamának nem kéne 100 félét adni? mert akkor azt szokja meg. De ha úgy vesszük, hogy ott legalább eszik bármit, amúgy meg éhezne... hát jó. Most elgondoltam, hogy ha még azt sem enné meg, mert csak ugyanazt kapná mint otthon, elfogyna. Hát nem tudom, azért ilyen kisgyereknél ijesztő ha recegnek a csontjai.
2011. jan. 17. 12:31
12/12 anonim válasza:
Azért, mert egy gyerek vékony, vagy másképp dolgozza fel a táplálékot, nem kell azt a következtetést levonni, hogy éhezik. Az én keresztfiam is ropi. Amikor nálunk van, akkor folyamatosan eszik. Meg voltam győződve, hogy a gyereket kiéheztetik otthon. Pedig nem. Egyszerűen nálunk jobban esett neki az étel, és ő vékony testalkatú gyermek egyébként is. A nagyszülőkre jellemző azonban a túletetési kényszer is. Amikor 60 kg vagyok, akkor a szüleim, nagyszüleim már sopánkodnak, hogy milyen rosszul nézek ki, biztos beteg vagyok, és elkezdenek tömni, mint egy libát. Kizárt dolognak tartom, hogy a szülők éheztetnék a gyereket. Arra nem gondolsz, hogy a nagymama is kicsit túlzásba viszi a dolgot? Túlaggódja? És szerintem sem az a megoldás, hogy 100 féle ételt teszünk a gyerek elé. Attól nem az étvágya jön meg, hanem az igényei fognak a magasba szállni. Jobb megoldás akkor az, ha valami kis falatka - kifli felkarikázva, megkenve valamivel, rajta paprika vagy paradicsom, alma felkarikázva, banán stb. - van kint az asztalon folyamatosan, és ha elmegy mellette a gyerek, akkor hátha vesz belőle. Nem ítélkeznék ennyire kategorikusan a szülők ellen és a nagymama mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!