Mi lehet az oka annak, hogy csak a nagymamától fogad el kellő mennyiségű ételt?
A legtöbb gyerek ilyen, hogy idegenben jobban esik.
Az enyém is úgy eszik vendégségben, mint akit koplaltatnak, amikor az ő barátai jönnek át játszani, itt azt is megeszik, amire otthon rá se néznek.
Egyszerűen több kedvük van megenni.
Az okokra a környékbeli anyukákkal sem jöttünk rá, úgyhogy azt én se tudom leírni.
:)
Valóban az az igaz, hogy idegenben a gyerek jobban eszik. Semmi oka nincs rá, mégis valami miatt ez történik. Az én két fiam is ilyen. Itthon megfőzőm az ebédet, leülünk enni - mindenki kívánhat egy valamit, amit csak neki főzők meg - ennek ellenére csak immel-ámmal esznek. Amikor a nagyszülőknél vagyunk, hiába ugyanúgy én főzök, akkor habzsolják az ételt. Szóval még az sincs, hogy a nagyi jobban főz, mert ott is én főzök. Ez ugyan olyan, hogy a gyerek otthon egy kisördög, vendégségben pedig angyalka lesz belőle, és mindenki irigyel, hogy milyen jó gyereked van. Pedig nem is, csak vendégségben minden más.
Én sem értek azzal, hogy többféle ételt rakjunk a gyerek elé. Meg kell tanulnia, hogy azt egye meg, amit elé raktak. Persze vannak ételek, amiket nem szeret a gyerek, azt nem kell erőltetni, de én sem vagyok híve a 20 féle kaja megfőzésének. Az óvodában nagyon vissza tud ütni az ilyen. Ott ugyanis meg kell enni, és nincs válogatás!
3. vagyok.
Tudod nem minden gyerek illik bele a táblázatba, amit linkeltél, vannak pici és vannak nagyobb növésű, esetleg súlyproblémákkal küzdő gyerekek. Az én középső lányom még 8 kg sem volt két évesen, most 7 éves, húsos, erős lány. Soha nem erőltettük az evést. Ami kellett neki, mindig megette. Volt neki kínálva leves, tejtermék, sajtok, joghurtok, gyümölcsök, minden, ami csak szükséges. A szülei is kínálgatják gondolom ezekkel az ételekkel. Vagy úgy tudod, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!