Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy csak a nagymamától fogad el kellő mennyiségű ételt?

Figyelt kérdés
A gyerkőc 4 hónap múlva lesz 3 éves, nincs 11 kiló. Anyukánál és apukánál is alig eszik, teljesen sovány. A reggelije egy túrórudi (mert azt legalább megeszi), ebédre csipeget, vacsi egy fél szelet kenyér jóesetben, vagy joghurt. Nagymamánál egész nap eszik, bár nem tömi. Jól gondolom, hogy az lehet az oka, hogy ott eszik rendesen, hogy ő százfélét kínál neki, ő maga főzőcskézik neki mindent, aprít gyümölcskét, és folyton kínálgatja? Akkor a szülők miért nem teszik ezt? (nekik az a válaszuk, hogy egyszerűen csak kisnövésű a gyerek). Mikortól kell aggódni, hogy egy gyerek nem eszik?
2011. jan. 13. 10:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a nagymama jobban főz, és baj, ha a gyerek otthon nem eszik, mert akkor nyilván éhezik. Annyit kéne ennie, mint a nagyinál.
2011. jan. 13. 10:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb gyerek ilyen, hogy idegenben jobban esik.

Az enyém is úgy eszik vendégségben, mint akit koplaltatnak, amikor az ő barátai jönnek át játszani, itt azt is megeszik, amire otthon rá se néznek.

Egyszerűen több kedvük van megenni.

Az okokra a környékbeli anyukákkal sem jöttünk rá, úgyhogy azt én se tudom leírni.

:)

2011. jan. 13. 10:54
 3/12 anonim ***** válasza:
Az, hogy 100 félét kínál neki, butaság. Nem tartom jó ötletnek. Az óvodában, iskolában sem lesz ekkora választék. Máshol jobban esik, talán nem is erőltetik ott az evést,csak felkínálják, és a jóval több fajta ételből természetesen akad, ami a fogára való. Az én kisfiam 2 éves, 9 és fél kg, nem éheztetjük egyáltalán. A barátnőmé 3 éves, de csak egy-két kg-gal lehet nehezebb, és természetesen ők sem éheztetik, ilyen alkatúak. Minden nap van főtt étel, leves, hetente többször hús, főzelék, gyümölcs. Nem biztos, hogy feltétlenül hibásak a szülők!!!
2011. jan. 13. 11:06
 4/12 anonim ***** válasza:

Valóban az az igaz, hogy idegenben a gyerek jobban eszik. Semmi oka nincs rá, mégis valami miatt ez történik. Az én két fiam is ilyen. Itthon megfőzőm az ebédet, leülünk enni - mindenki kívánhat egy valamit, amit csak neki főzők meg - ennek ellenére csak immel-ámmal esznek. Amikor a nagyszülőknél vagyunk, hiába ugyanúgy én főzök, akkor habzsolják az ételt. Szóval még az sincs, hogy a nagyi jobban főz, mert ott is én főzök. Ez ugyan olyan, hogy a gyerek otthon egy kisördög, vendégségben pedig angyalka lesz belőle, és mindenki irigyel, hogy milyen jó gyereked van. Pedig nem is, csak vendégségben minden más.

Én sem értek azzal, hogy többféle ételt rakjunk a gyerek elé. Meg kell tanulnia, hogy azt egye meg, amit elé raktak. Persze vannak ételek, amiket nem szeret a gyerek, azt nem kell erőltetni, de én sem vagyok híve a 20 féle kaja megfőzésének. Az óvodában nagyon vissza tud ütni az ilyen. Ott ugyanis meg kell enni, és nincs válogatás!

2011. jan. 13. 11:16
 5/12 A kérdező kommentje:

[link]

hát én ezt tekintem mérvadónak, valószínűleg nem vicc az itteni adatsor.

2011. jan. 13. 11:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Viszont ott van heti 2 napot, ha ott nem enne, mert ugyanaz lenne, mint valamelyik szülejénél, akkor valószínűleg még ennyit sem nyomna. Csak aggódom.
2011. jan. 13. 11:18
 7/12 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Tudod nem minden gyerek illik bele a táblázatba, amit linkeltél, vannak pici és vannak nagyobb növésű, esetleg súlyproblémákkal küzdő gyerekek. Az én középső lányom még 8 kg sem volt két évesen, most 7 éves, húsos, erős lány. Soha nem erőltettük az evést. Ami kellett neki, mindig megette. Volt neki kínálva leves, tejtermék, sajtok, joghurtok, gyümölcsök, minden, ami csak szükséges. A szülei is kínálgatják gondolom ezekkel az ételekkel. Vagy úgy tudod, nem?

2011. jan. 13. 11:29
 8/12 A kérdező kommentje:
Sajnos, én úgy tudom, nem. Gyümölcs minimális, sajtok se. De mondjuk szaloncukor az igen:( Viszont én nem szólhatok bele, a nagymama meg teljesen kivan, hogy ők nem figyelnek.
2011. jan. 13. 11:35
 9/12 anonim ***** válasza:
11:16-os vagyok. Jaj! Felejtsd el a táblázatokat!!! Szerintem egy gyerek nincs, akire ráillene. Van egy protokoll, amit meg kellett határozni, és ez alapján számoltak ki súly-magasság mércéket. Szerintem még a nagy átlagra sem lehet ráhúzni minden számot. Az én fiam 2850 grammal született. A táblázat alapján 12 kg körül kellene lennie most 3 évesen. Ehelyett 15,5 kg a fiam és 101 cm magas. Pedig csak 97 cm körülinek kellene lennie a születési magassága alapján... A másik gyerekem 2750 grammal született, és a táblázat szerint 3 hónaposan még 4 kg-nak sem kellene lennie, pedig ő már 5,5 kg. No és 63 cm, pedig csak 51 cm-vel született. Minden gyerek egyedi fejlődésű. Vannak jobban evő, erős csontozatú, húsosabb, izmosabb, vékonyabb, kalóriát jobban hasznosító stb. gyerekek. Ha egészséges, jó közérzetű, életvidám kisgyerek, akkor a táblázatot mélyen a sutba kell dobni.
2011. jan. 13. 11:42
 10/12 anonim ***** válasza:
És még csak annyit. Nem hiszem, hogy a szülőkön múlik, hogy nem eszik almát a gyerek vagy sajtot. Az én nagyobbik fiam, aki szintén 3 éves, ugyanazt az almát a nagypapánál megeszi, amíg itthon öklendezik tőle. Pedig ugyanúgy kapja, cikkekre vágva, meghámozva. Kinövik a gyerekek a hóbortokat. Itthon meg a joghurtot eszi meg, máshol pedig azt nem veszi be a szájába. 11:41-es voltam.
2011. jan. 13. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!