Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem ár 2 éves fiamat,...

Hogy vegyem ár 2 éves fiamat, hogy ne mászkáljon le az ágyról, ha kijövök a szobából, hanem feküdjön le szépen aludni?

Figyelt kérdés

Csak úgy alszik el ha mellette fekszem. Így is van amikor egy óra is kell hozzá, hogy elaludjon. Az új szokása hogy úgy alszik el hogy rám fekszik és közben simogatni kell. Imádom, szeretem, nagyon jó érzés amikor hozzám bújik, de minden porcikám sajog egy ilyen altatás után, mert már 14 kiló...

Ma próbáltam magára hagyni, hadd aludjon el egyedül. Tetszett is neki, bőszen integetett meg mondta hogy anya kimegy. De aztán kiderült hogy jó játéknak találja, mert folyton lemászott az ágyról és ment játszani. Aztán meg hallgatózott hogy megyek e vissza, amikor mentem, már rohant is az ágyhoz és feküdt el, aztán meg integetett hogy anya kimegy... :) Nagyon édes volt, de hát így nem lehet... Hiába próbáltam neki szépen elmagyarázni hogy feküdjön le és maradjon az ágyában és akkor anya kimegy, fél perc múlva már megint a szőnyegen volt. Mivel tudnám rávenni hogy elaludjon az ágyába egyedül?

2011. jan. 12. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
ne vele aludj hanem ülj le az ágya mellé és ott mesélj, majd villanyt le és addig maradj amíg elalszik. Nálunk is ez van mert nem marad meg az ágyába.
2011. jan. 12. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Szigorral. nem kelhet fel, és kész. Te vagy a főnök.

AMúgy nálunk még direkt ezért rácsos ágy van. Nagyon jól működik, egyedül alszik el, nincs vita, és ráadásul szereti is.

2011. jan. 12. 15:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezért nem jut eszembe sem lecserélni a rácsos ágyat. Egyedül alszik el, reggelig meg se moccan.
2011. jan. 12. 22:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát ha ezt csinálja,akkor nem lesz könnyű leszoktatni,de pár este és sikerül. Ülj az ágya mellé,fektesd le,mesélj neki egyet,aztán kívánj jó éjszakát. Ezután ha lejön az ágyról,tett vissza,takard be és esetleg mondd el megint,hogy alvás van álmodjon szépeket. Ha újra lejön,akkor megint tedd vissza,de már ne beszélj hozzá. Ismételgesd addig amíg el nem alszik. Közben végig kerüld a szemkontaktust! Ez fontos! Csak így szokik rá az új rendre. Ez az én lányom esetében olyan bő fél óra folyamatos ki-be pakolgatást jelentett pár napig,de megérte. Később már ki is mehetsz a szobából,nem jön utánad. Hagyd neki addig égve a kislámpát. Nem szabad alkuba belemenni vele,meg mókázni már,lehet kitalál ezt-azt,de aludni kell. Menni fog:)
2011. jan. 13. 00:46
 5/5 anonim ***** válasza:
ja én az első vagyok. A visszapakolásról annyit mivel a lányom még 2,5 évesen is csak 4 órákat alszik, bizony arra ébredünk hogy éjjel beköltözött kettőnk közé az ágyba. Ha észre veszem és éber vagyok visszaviszem, ha nem ott alszik mert volt már olyan hogy felébredtem rá és kába voltam, majd hanyatt estem vele. Ajtónk nincs szoba hallos a lakás és nincs zárható ajtó, csak behajtható.
2011. jan. 13. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!