Nem visz rá a lélek, hogy megüssem, egyszerűen nem tudom megtenni, de igy mégis mi lesz?
46%-os válaszolónak:
A gyerekeknek szükségük van bizonyos korlátokra ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat. Nem tudom, hány évesek a gyerekeid, de egy biztos: nem leszel majd örökké mellettük, hogy eltereld a figyelmüket arról, amit nem szabad megtenniük. Persze a nevelés semmit sem ér, ha a saját példánkkal nem mutatjuk nekik ugyanazt, mint amire szeretnénk őket megtanítani, és a személyes példamutatás is fontos, de ettől függetlenül egy kisgyereknek is vannak dolgok, amiket meg kell tanulnia a saját érdekében. Pl. hogy ne szaladjon ki az útra, vagy hogy ne nyúljon a forró sütőhöz.
Lehet, hogy neked volt időd mindig, minden pillanatban azt figyelni, hogy mit csinál a gyereked, de a legtöbb háztartásban nincs bejárónő, aki elvégzi anya helyett a munkát, sőt, lehet, hogy testvérek is vannak, akikre szintén figyelni kell. Ha te kizárólag figyelemeltereléssel sikeresen felneveltél három gyereket, akkor határozottan szerencséd volt. Vagy te is abba a csoportba tartozol, aki még a négyévesét is pórázon sétáltatja, nehogy rá kelljen szólnia valamiért...
Bocsanat az off-ert, 46%-osnak (megint), 27 eves vagyok es nemzetkozi angolnyelvu ovodaban vagyok foallasu, de sok csalad hiv babysittelni is, mert tudjak, hogy en a foldon is gurulok a kicsikkel es mindenben benne vagyok, most itt a nevelestol egy nem kivanatos viselkedes megoldasarol beszelunk.
Kedves kerdezo, persze hogy te ismered a gyereked, nem is vonom ketsegbe, bar tartom magam az eddig leirtakhoz, kovetkezetesseg, ha sir is egy kicsit, legkozelebb csak figyelmeztetned is eleg, hogy legyen kedves ne addig fesziteni a hurt, mig valamelyikotok sir.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!