10 hónapos múlt a fiam. Szeretném elválasztani de egyszerűen nem visz rá a lélek, viszont már kényelmetlen a szoptatás. Mit tegyek?
Én nem választottam el fiamat, 21 hósan magától leszokott, pedig 6 hónapos korától csak regge és este, másfél éves korától meg már csa este cicizett.
De a 3 év már szerintem is túlzás.
Hát ezen a bűn dolgon én is kiakadtam. Persze, hogy nem az én kényelmem a fontos, de szerintem nem attól lesz valaki jó anya, hogy 3 éves korig szopatja a gyerekét.
Azért is kényelmetlen, mert ugye egy 10 hónapos babának már van foga és erőszeretettel használja:) Meg már nem olyan érzés mint amikor "pici" volt. És végre szeretném azt enni ami jól esik nem arra figyelni mi puffaszt, na meg a melleim lassan a térdemig érnek. Szerencsére ő sincs oda a szopiért, 2 perc alatt le tudja, gondolom ennyi idő alatt nem eszik valami sokat.
Nekem 9 hónapos a babám, és én is szeretném lassan elválasztani. Még 4-5 alkalommal szopik, szeretném, ha 1 éves korára teljesen abbahagyná.
Nekem is kezd kényelmetlen lenni, nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Ráadásul teljesen lesoványodtam, gyenge vagyok, az orvos és a védőnő már 6 hónapos korában mondta, hogy hagyjam abba a szoptatást, a saját egészségem miatt. De én akkor még nem akartam, úgy voltam-vagyok vele, hogy amíg van bennem szufla, addig szoptatok.
Közben én is rosszul érzem magam, hogy van tejem, de nem akarok adni neki.
Szerintem ez egyáltalán nincs korán, 10-14 hónap teljesen reális. Számomra az a furcsa, ha a gyerek kiabál, hogy cici, meg húzkodja az anyja pólóját. Mindenkinek szíve joga, mit csinál.
Örülök, hogy más is gondolkodik ilyesmin, mint én (elválasztás), ez valamennyire csökkenti a lelkiismeretfurdalásomat. Még akkor is, ha nekem tényleg muszáj lenne abbahagyni saját magam miatt.
Abszolút együttérzek veled, bár az én kisfiam még csak 9 hónapos, de lassan én is szeretném csökkenteni (abbahagyni) a szoptatást. Nálunk viszont az a fő probléma, hogy nem nagyon eszik mást, úgyhogy a reggeli-déli-esti szopit sehogysem tudom abbahagyni. Főként a délit szertném elhagyni, de nem megy :-(
A védőnő azzal nyugtatott, hogy örüljek, hogy legalább a tej kell neki.
Szóval megértelek, én is viaskodom magammal.
Ha úgy érzed, akkor valóban inkább hagyd abba. Azt a baba is megérzi, ha nem szívesen szoptatod, és az neki sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!