Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetünk, ha az óvónéni...

Mit tehetünk, ha az óvónéni nem boldogul az eleven gyermekünkkel és minket vádol ezért?

Figyelt kérdés
2011. jan. 11. 14:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

15:07-es vagyok!

Igaz, nem mondani kell a gyereknek, hogy fogadjon szót. Ő ezt nem érti, fogalma sincsen, hogy mit jelent. Viszont, ha példával mutatod be neki, akkor azonnal megérti. Pl megkéred, hogy üljön le a székre, s vegye fel a cipőt; ha ezt megcsinálja, akkor mondod neki, hogy ügyes vagy, szót fogadtál. Így van fogalmi képe arról, hogy mit jelent a "szót fogadni"!

Egy óvodás gyermek még könnyen alakítható, nevelhető. Ha úgy állsz hozzá, hogy nem tudsz változtatni, akkor ne is csodálkozz! Pár év múlva, sőt már mos is, elég késő, hogy el kezd nevelni! Nem szigorúnak, hanem következetesnek kell lenni!

2011. jan. 11. 15:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom sokan az óvónő mellett vannak. Az a baja a kérdéseddel, hogy mi nem ismerünk titeket és nem látjuk a helyzetet. Szerintem kérdezősködj a rokonaid, barátaid körében, hogy őszintén mondják el(ne legyen sértődés stb) a véleményüket a gyereked és a te kapcsolatodról, hogy látnak-e valami kivetni valót. Ha nincs semmi, akkor érdemes az óvoda pszihológust felkeresni, ha van ilyen (nálunk van) és tőle tanácsot kérni, hogy a konfliktus megoldódjon. Ha sehogy nem akar javulni a dolog, akkor én átvinném másik oviba, amennyiben van rá lehetőséged. Lehet, hogy az új oviban nem lesz rá panasz, sőt dicsérik majd.
2011. jan. 11. 15:36
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem megoldás átvinni,mindenhol ilyen lesz,ő ilyen.

Nyílván sok mindennel probálkoztunk mi magunk is és szégyenli is az ember magát,de ezt nem oldja meg,ha folyamatosan vádolnak,odamondogatnak.

Nyugodt családi életet élünk,szeretetben nincs hiány,igyekszünk a tőlünk telhető legjobb nevelést is megadni számára.

2011. jan. 11. 15:39
 14/19 A kérdező kommentje:

15:30 -asnak :

Így ,hogy nem ismersz bennünket,honnan tudhatod,hogy mi hogyan és miképp neveljük a kisfiúnkat

A súlyos betegsége miatt hosszú hónapokig felkelni sem tudott , inkább legyen mégis ez,elvállalok én akármit,hogy nem jól nevelem,de soha többé nem szeretném mégegyszer olyan kiszolgáltatottnak,alázatosnak és szomorúnak láttni Őt.

2011. jan. 11. 15:44
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Abból tudunk véleményt fomrálni, amit te ide irsz. Ha 3 szót irsz, akkor annyiból. Ha leirod a történetet teljesen, akkor abból. Azért ne minket vádolj.
2011. jan. 11. 15:51
 16/19 anonim ***** válasza:

15:30-as vagyok!

Nos, mivel leírtad végre a születési tényezőket, valamin azt, hogy beteg gyermek, így nem kell hibáztatni a véleményemért! Azt írtam le, amit a leírtad alapján ki lehet szűrni.

Ha még nem volt óvoda érett, akkor várni kellett volna! Vigyétek el pszichológushoz, lehet, nem elég neki 1-2-3 hónap, folyamatos "kezelést"igényel!

Ne ess nekünk azzal, hogy vádolunk! Ha tanácsot kérsz, akkor írj le mindent, abból mindenki tisztán lát!

2011. jan. 11. 15:54
 17/19 A kérdező kommentje:

Az óvodaérettség már nem merül fel,mert lassan 5 éves lesz.Egyébként bölcsis is volt,ott nem jelezték,hogy gond lenne vele,igaz az izületi betegsége csak utánna kezdődött.

Ahogy visszaemlékszem akkor kezdett kezelhetetlenné válni mikor nem engedhettem felkelni mikor beteg volt,mindigis imádott mozogni és ennél nagyobb büntetést,hogy hónapokig nem kelhet fel.

2011. jan. 11. 17:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Nahat, ez aztan igazan nehez helyzet. Majd megszakadt a szivem, mikor olvastam, hogy szegennyel mar mennyi minden tortent, pedig meg mennyire kicsi:(((

De ovonenikent azt kell mondjam, megertem a kollegakat, nekik tenyleg nehez lehet, annyi gyerekkel, mert, ha egy nem fogad szot, masik ot ugrik fel, es mar megy is a cirkusz.

Ha ot eves, akkor mar el kene tudnod neki magyarazni, hogy nem helyes, ha nem hallgat a felnottekre, buntetes orientacio helyett en a jutamazassal probalkoznek. Mi egyszer ugy csinaltuk, hogy szulok kuldtek be kis fuzetet, meg matricakat, es ha a kisfiu jo volt, a nap vegen beragasztottunk egy matricat, ha x mennyisegut osszegyujtott, megkapta a Thomas kismozdonyt. Erre sokakban felmerul, hogy ez valamilyen szinten vesztegetes, es egy gyereknek jutalom nelkul is hallgatnia kene a felnottekre, de egy probat meger. A sportot pedig nagyon jo otletnek tartom, az energiaja, meg az izuleti betegsege miatt is.

Te egy jo ember vagy, aki magahoz vett egy kisgyereket, hogy sajat csaladja lehessen, de azert ez ne jelentse azt, hogy nem tudsz neki hatart szabni, a szeretet a nevelesben is benne lehet. Sok sikert!

2011. jan. 11. 22:08
 19/19 A kérdező kommentje:

22:08-as óvónéninek:

Thomassal a kisfiamat is lehet motiválni,a kedvenc meséje,van is jó pár Thomas-os játékunk itthon :-).

Talán az is közrejátszik,hogy elkövettük azt a hibát,hogy a beteg gyermekünk minden kívánságát lestük ,próbáltuk minden áron jobb kedvre deríteni,amit semmilyen játékkal nem sikerült mikor nem kelhetett fel,csakis a séta segített a szabadban (babakocsival 4 évesen :-( ) ,ez volt az egyetlen dolog amitől egy kicsit jobban érezte magát.

Ráhagytuk mikor nagyon beteg volt ha rondán beszélt velünk,ha nem engedtük felkelni,ha hisztizett,hogy ő nem bírja tovább,volt,hogy azt mondogatta,hogy ő már úgysem gyógyul meg,szülőként rendkívűl fájdalmas volt ezt látnunk.Örültünk,ha a szteroidokat valahogy be tudtuk adni neki.

A betegség még most is kiszámíthattalan,nem tudni mi lesz később, igyekszünk ennek ellenére határozott szabályok szerint nevelni pláne most ,hogy végre jobban van,de aki nevelt már beteg gyermeket tudja milyen könnyű az általunk is elkövetett hibákba beleesni.

2011. jan. 12. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!