Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Érdemes maradni? Kérdésed túl...

Érdemes maradni? Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú.

Figyelt kérdés
Ma szólt az óvónő,ha 6 éves fiamat,biztos,hogy iskolába szeretném-e íratni,mert ő úgy látja,hogy még egy évet maradnia kellene. Szeretné elküldeni egy nevelési tanácsadóhoz. Tudni kell a fiamról,hogy egy picit későn érő típus,ezért lehet,hogy jó lenne,ha maradna. Akik voltak hasonló helyzetben,hogyan döntöttek ill. megérte-e a gyerek fejlődése szempontjából?
2011. jan. 11. 08:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy jártam, pedig az én fia ráadásul évvesztes is volt. Maradt az oviban, kapott egy év fejlesztést. Hogy megérte-e? Most hatodikos, és a tanulmányi átlaga az első háromban van osztályszinten.
2011. jan. 11. 08:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Okosabb ha nem küldöd iskolába,ha még nem érett rá.

A fiam okos gyerek volt,ezért iskolába adtuk,hogy ne legyen évvesztes. Nem tudott lépést tartani a többiekkel,mert nem tudott sokáig egyhelyben maradni,odafigyelni. A tanítónője nem akarta megbuktatni,ránk való tekintettel.

Hiába volt külön tanárja,nagyon nehezen tanult meg olvasni és számolni. Ez később is megbosszulta magát.

2011. jan. 11. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első lányomnál is ezt javasolták, nem hallgattam az óvónőkre. Néha megbánom, néha nem. Jól tanul, de úgy érzem, hogy az alatta lévő osztályban még jobb helye lenne, ráért volna még egy évet.

A második gyerekem évvesztes, de én inkább azt mondom, évnyertes. 7 éves elmúlt, amikor kezdte az iskolát, semmi gond vele, de még néha visszavágyik az oviba:)

Nálunk is volt természetesen nevelési tanácsadóban vizsgálat, az első lányomat javasolta iskolakezdésre, a másodiknál pedig jól jött ki az évvesztesség, mert az óvodai logopédus még sokat javított rajta az utolsó évben. Hallgass a szakemberekre.

2011. jan. 11. 08:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Te ismered az óvónőt. Nálunk az óvónő nem szerette a lányom, aki nagycsoportos ovisként már olvasott és 10ig összeadott-kivont, így azt mondta, nem iskloaérett :D Persze iskolába küldtem, a legjobbak között van, különfeladatokat old mert a tananyagot már rég tudja.
2011. jan. 11. 08:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom,hogy jó lesz neki még az ovi,csak tartok tőle,hogy mit fog szólni,hogy még egy évet marad.De így jobb,hogy leírtátok a saját tapasztalatotokat,köszönöm. Akinek még van észrevétele írjon.
2011. jan. 11. 09:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is maradt. Osztályelső. Semmi gond nem volt, hogy maradt. Élvezte az ovit még egy évig.
2011. jan. 11. 09:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Rokonaink a kislányt iskolába küldték az óvónők véleménye ellenére, 8 év kínszenvedés lett az eredménye, végül középiskolában bukás. Na akkor bepótolta azt az egy évet, onnantól sínen volt minden, mára diplomás.

Nem is hinné az ember mennyit számít az az egy év. Inkább oviban töltse, mint később osztályismétléssel. Persze akkor sem tragédia, de csak rossz élmény a bukás, a sok rossz jegy, az otthoni konfliktusok miatta, a szégyenérzet az osztálytársak előtt. Ha alapból megbízol az óvónőben hallgass rá, legalább a nev.tan.ba vigyétek el.

2011. jan. 11. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!