Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az R betűt mikor tudta kiejten...

Az R betűt mikor tudta kiejteni a gyereketek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 9. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:

3 éves kora után nem sokkal. Az oviba járt a nagyokhoz logopédus, ő meg eltanulta :-)

De vannak 5 éves ismerőseink, akik még nem tudják, amig suliba megy, addigra kell tudnia.

2011. jan. 9. 21:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia,

a fiam 3 éves, még nem mondja. Én harmadikosan tanultam meg kiejteni 10 évesen. Amikor hadarok, most sem mondom helyesen.

2011. jan. 9. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Elsős tavaly volt a lányom, akkor volt betűkirakójuk az iskolában. Lehet, hogy kiejtette belőle az R betűt nem emlékszem :)

Az R hangot viszont kiejtette már többször is :) Először 6 évesen, logopédus segítségével.

A fiam most 5,5 éves, az utóbbi pár hónapban ejti ki az R hangot. Bár vannak szavak, amikben még nem tökéletes (ahol sok a mássalhagzó torlóldik), de szépen alakul magától.

2011. jan. 10. 09:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam még csak 21 hónapos,de a szóközbeni r betűt néha kimondja.Pl.azt a nevet,hogy Gergő,ezt így tisztán ahogy mi úgy mondja ki.De van olyan szó is amiben még nem tudja kimondani pl. paradicsom.
2011. jan. 10. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!