Érett a kislányom a szobatisztaságra, vagy elnapoljam még a dolgot?
28hónapos. Reggelre gyakran száraz a pelusa. Délelőttönként nem adok rá pelust, hanem bugyit. De csak akkor szól, mikor már végigfolyt a lábán a pisi. Így be is kakilt már. Pedig kérdezgetem, h kell-e pisilni. És mondogatom, h szóljon, ha úgy érzi. Eddig még egyetlen sikerélményünk sem volt(persze ezt nem mondom, csak nektek).A bilire sem volt hajlandó ráülni, sem ruhástól, sem anélkül. Csak tegnap óta ül rá, ruhában. Ennek is nagyon örültünk, tapsoltunk, sikoltoztunk. :) De hát hogyan tovább? Talán még nem is érett erre? Sosem erőltettem. Tavaly nyáron is sokat volt bugyiban, de mindig belepisilt. Akkor azt gondoltam, ráérünk ezzel. Most viszont jó lenne vhogy előrébb lépni ez ügyben. Hisz aug-ban ovi, nekem munka.
Mit csináljak?
Olyan dolgokat olvasok itt, h sokszor sírni tudnék. Pl.: Az igaz, h szobatisztává lehet válni 3 nap alatt 2,5 évesen? Hát, mi ettől rettentő messze állunk még. :(
Nézd ez egy folyamat. Vissza kell tudnia tartani, addig, míg elér a vécéig. És ez lehet rövid idő, hosszabb idő illetve meg kel tanulnia időben elindulni. Mert az én fiam 4 éves, de vannak balesetek, amíg játék közben addig táncikál, hogy nem ér oda és egy pici becsurog.
Két dolgot tudsz tenni, vagy visszaadod rá a pelust, ami a lehető legrosszabb ötlet, mert abba nyugodtan becsurgathat, nem fogja megtanulni, hogyan tartsa vissza. Vagy türelmes leszel és kitartasz, megjön az eredmény.
És lehet nem bili kell, próbáljátok a vécét. És próbáld meg hogy nem adsz rá pelust egyáltalán, mert lehet az is összezavarja, délelőtt nincs pelus nem kéne bepisilni, délután meg éjjel bepisilhet.
A mi lányunk sem volt hajlandó ráülni a bilire, wc-re.
Aztán egyszer a nagy tesója megmutatta neki, hogy miként kell használni a bilit. kb 4 nap múlva szobatiszta lett, újabb 3-4 nap múlva éjjel sem kellett rá pelus.
Ekkor még nem volt 2,5 éves.
A nagyobbik sem hajlott rá, aztán mikor mentünk az oviba szétnézni, azt mondta neki az óvónéni, hogy akkor jöhet majd az oviba, ha nem lesz pelus.
Kb 2 hét múlva éjjel-nappal szobatiszta lett.
Sztem kellene neki valami külső biztatás.
De az is lehet, várni kellene vele egy hónapot, és újra próbálkozni.
Szilvi
Szerintem nem érett. A normál folyamat, hogy szólt, hogy bepisilt, szól, hogy pisilok és szól, hogy pisilni kell majd az utolsó lépésként ki is bírja a bilig. De ha rá sem ül...
Én várnék még.
És nem kell örömujjongani a bilinek, az sem jó!
Jaj, kedves Utolsó válaszolóm, nagyon kedves és megnyugtató volt, amit írtál. Itt kezdtem azt érezni, egyedül vagyunk mi ezzel. Minden nap témán lesz a bilizés továbbra is. Csak hát amíg rá sem ül a bilire...
Remélem, h tavasszal be-bekukkanthatunk majd az oviba, és ott hátha történik vmi... :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!