Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 és fél éves keresztlányom...

3 és fél éves keresztlányom még mindig pelust kér, ha kakilnia kell! hogyan lehetne leszoktatni róla?

Figyelt kérdés
Már rengeteget olvastam erről a témáról, és rengeteg dolgot ki is próbált az anyukája, sajnos eredménytelenül!
2009. jan. 30. 00:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 3 éves.Ovis, és mútkor véletlen becsurgatott a bugyiba.Mondta hogy az oviba azt mondták neki a gyerekek hogy pisis!Ha mondanád a lányodnak hogy kifognak nevetni ha az oviba elmondom, vagy ajándékozni hogy ha a bilibe kakil.Pl ha valamire vágyik, pl pónira, vagy babára.Megvenni neki,megmutatni, de nem odaadni, és mondani hogy az övé lehet ha a bilibe kakil.Nem a leg humánusabb eljárás, de szerintem ez nem árt a lelkének!
2009. jan. 30. 11:45
 12/13 anonim ***** válasza:
88%

Utolsónak: nem szánom vitatémának, de a gyereket én nem arra nevelném, hogy mit mondanak a többiek, és nem is ajándékoznám meg a magától értetődő dolgokért.

Első esetben kisebbségi komplexust generálok, a második esetben szintén- ha rájön (egyszer később vagy más esetekben) hogy evidens dolgokért kapott jutalmat, joggal érezhet megint csak kisebbségi komplexust.

A bilikaki természetes dolog, "csak" azért, hogy rászokjon, nem generálnék egyéb bajokat...

2009. jan. 30. 11:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is ez volt a helyzet a kisfiammal. Mi azt csináltuk, hogy a pelusból mindíg bele"szórtuk" a kakit a Wc-be, és ő húzta le. Sőt egyszer még az én kakimat is megmutattam neki, hogy az is odakerül, mert annak ott a helye. Lehet, hogy kicsit gusztustalannak tartjátok, de bevált. Először csak próbálkozott, hogy odakakil, de csak az elég sokadik próbálkozásra sikerült teljesen. Mindíg félbehagyta, és sirva kérte a pelust. Én mindíg adtam rá ilyenkor, nehogy komplexusai legyenek az erőltetéstől. Így is volt 1-2 hét, amikor azt vettem észre rajta, hogy úgy pislogott, hogy teljesen összeszorította a szemhéjait.

Aztán szép lassan megoldódott mindegyik probléma.

A lényeg, hogy minden próbálkozásnál meg kell dicsérni, és nem leszidni, ha nem sikerül.

2009. jan. 31. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!