3 és fél éves keresztlányom még mindig pelust kér, ha kakilnia kell! hogyan lehetne leszoktatni róla?
Utolsónak: nem szánom vitatémának, de a gyereket én nem arra nevelném, hogy mit mondanak a többiek, és nem is ajándékoznám meg a magától értetődő dolgokért.
Első esetben kisebbségi komplexust generálok, a második esetben szintén- ha rájön (egyszer később vagy más esetekben) hogy evidens dolgokért kapott jutalmat, joggal érezhet megint csak kisebbségi komplexust.
A bilikaki természetes dolog, "csak" azért, hogy rászokjon, nem generálnék egyéb bajokat...
Szia!
Nálunk is ez volt a helyzet a kisfiammal. Mi azt csináltuk, hogy a pelusból mindíg bele"szórtuk" a kakit a Wc-be, és ő húzta le. Sőt egyszer még az én kakimat is megmutattam neki, hogy az is odakerül, mert annak ott a helye. Lehet, hogy kicsit gusztustalannak tartjátok, de bevált. Először csak próbálkozott, hogy odakakil, de csak az elég sokadik próbálkozásra sikerült teljesen. Mindíg félbehagyta, és sirva kérte a pelust. Én mindíg adtam rá ilyenkor, nehogy komplexusai legyenek az erőltetéstől. Így is volt 1-2 hét, amikor azt vettem észre rajta, hogy úgy pislogott, hogy teljesen összeszorította a szemhéjait.
Aztán szép lassan megoldódott mindegyik probléma.
A lényeg, hogy minden próbálkozásnál meg kell dicsérni, és nem leszidni, ha nem sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!