Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 és fél éves keresztlányom...

3 és fél éves keresztlányom még mindig pelust kér, ha kakilnia kell! hogyan lehetne leszoktatni róla?

Figyelt kérdés
Már rengeteget olvastam erről a témáról, és rengeteg dolgot ki is próbált az anyukája, sajnos eredménytelenül!
2009. jan. 30. 00:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%
Nagyon egyszerűen: nem ráadni ha kéri.
2009. jan. 30. 00:39
 2/13 anonim ***** válasza:
69%

Mi is ugyanebben a helyzetben voltunk. Nem értek egyet az előttem szólóval. Ha nem kap pelust, akkor inkább nem kakil! A fiam is addig tartotta vissza, amíg végül már csak a kúp segített. (volt, hogy az orvosnál kötöttünk ki)

Nekünk úgy oldódott meg ez a gond, hogy a bölcsiben hasmenése lett. Tudta, hogy ott nincs pelus, bekakilni nem akart, ezért inkább elment wc-re.

Bár tudom, hogy ez most rajtatok nem segít...

A nővérem fia majdnem 4 évesen, az óvoda előtt 2 nappal kakilt először wc-be.

2009. jan. 30. 00:53
 3/13 A kérdező kommentje:
Ő már jár oviba és megvárja míg hazaérnek és otthon kéri a pelust!És igaz rá az is hogy ha nem kapja meg akkor inkább visszatartja, és ennek később akár komoly következményei is lehetnek!
2009. jan. 30. 01:12
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan közöm nincs a gyerekekhez, de az nem érne valamit, hogy megbeszélitek vele, hogy ha megpróbálja elhagyni a pelust, akkor kap egy szép plüssállatot, vagy amit szeretne. Kinézitek együtt, és megmondani neki, hogy de csak akkor ha nincs több pelus. És így közös megegyezéssel, hátha...
2009. jan. 30. 01:13
 5/13 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy mindene megvan és ha nem kap meg valamit ezzel az indokkal akkor nem is kell neki többet!
2009. jan. 30. 01:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Már azt is eljátszottuk hogy csak akkor láthat engem és az kislányomat, ha a WC-be kakil, pedig mindkettőnket nagyon imád!Hiányoztunk neki, de többről szó sem lehetett!
2009. jan. 30. 01:18
 7/13 anonim ***** válasza:

Személyes vélemény: jön majd az "én már nagylány vagyok" periódus nemsokára. Lehet ezt mondjuk sokszor emlegetni is, hogy milyen ügyes, okos nagylány. NÉHA elejteni, hogy hát a nagylányok nem kakilnak ám pelusba! Akár egy esti (tan)mese képében is...

Az én keresztlányom két hét alatt nagylány akart lenni...

2009. jan. 30. 01:25
 8/13 anonim válasza:
55%
Szerintem erőltetni nem szabad. Amikor majd Ő úgy érzi akkor úgyis Ő fogja mondani, hogy neki már nem kell. Az egyik ismerősöméknél egyik este azt mondta a kisfiú, hogy neki nem kell pelus. Azóta nem pisil és nem kakil be. Megpróbálhatnátok azt is, hogy egyszer azt mondjátok neki, hogy elfogyott a pelus. Meg is mutathatjátok az üres pelusos zacskót. Talán beválik.
2009. jan. 30. 06:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én valahol azt olvastam, hogy ilyenkor az a baj, hogy a gyerek a saját teste részének érzi a kakit és ha a wc-be megy, akkor rossz érzés neki, hogy ott eltűnik.

Olvastam erre egy olyan ötletet, hogy játszani kell "kakilósat" a kedvenc babával, macival, ráültetni a bilire/wcre és só-liszt gyurma "műkakit" elrejteni alatta. Aztán amikor "észrevesszük", hogy ott a kaki, akkor a gyerekkel együtt nagyon megdicsérni a macit/babát és együtt kiönteni a wc-be, majd a gyerek húzza le, miközben a maci nagyön örül, hogy ilyen ügyes volt.

Egy másik ötlet, hogy amikor látjuk, hogy kakilnia kell, megvárjuk, ahogy nagyon kelljen, majd megkérjük, hogy PISILJEN egyet a wcbe. Aztán a pisivel együtt jó eséllyel kicsusszan a kaki is.

Remélem, segít valamelyik ötlet.

2009. jan. 30. 07:13
 10/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Talán most már valamelyik módszer beválik!
2009. jan. 30. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!