3 és fél éves keresztlányom még mindig pelust kér, ha kakilnia kell! hogyan lehetne leszoktatni róla?
Mi is ugyanebben a helyzetben voltunk. Nem értek egyet az előttem szólóval. Ha nem kap pelust, akkor inkább nem kakil! A fiam is addig tartotta vissza, amíg végül már csak a kúp segített. (volt, hogy az orvosnál kötöttünk ki)
Nekünk úgy oldódott meg ez a gond, hogy a bölcsiben hasmenése lett. Tudta, hogy ott nincs pelus, bekakilni nem akart, ezért inkább elment wc-re.
Bár tudom, hogy ez most rajtatok nem segít...
A nővérem fia majdnem 4 évesen, az óvoda előtt 2 nappal kakilt először wc-be.
Személyes vélemény: jön majd az "én már nagylány vagyok" periódus nemsokára. Lehet ezt mondjuk sokszor emlegetni is, hogy milyen ügyes, okos nagylány. NÉHA elejteni, hogy hát a nagylányok nem kakilnak ám pelusba! Akár egy esti (tan)mese képében is...
Az én keresztlányom két hét alatt nagylány akart lenni...
Én valahol azt olvastam, hogy ilyenkor az a baj, hogy a gyerek a saját teste részének érzi a kakit és ha a wc-be megy, akkor rossz érzés neki, hogy ott eltűnik.
Olvastam erre egy olyan ötletet, hogy játszani kell "kakilósat" a kedvenc babával, macival, ráültetni a bilire/wcre és só-liszt gyurma "műkakit" elrejteni alatta. Aztán amikor "észrevesszük", hogy ott a kaki, akkor a gyerekkel együtt nagyon megdicsérni a macit/babát és együtt kiönteni a wc-be, majd a gyerek húzza le, miközben a maci nagyön örül, hogy ilyen ügyes volt.
Egy másik ötlet, hogy amikor látjuk, hogy kakilnia kell, megvárjuk, ahogy nagyon kelljen, majd megkérjük, hogy PISILJEN egyet a wcbe. Aztán a pisivel együtt jó eséllyel kicsusszan a kaki is.
Remélem, segít valamelyik ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!