Mennyit szánnál maximálisan havonta bölcsire, ha nincs más megoldás? (ft-ban) Ez a család bevételének kb. hány %-a?
@23:45
Nem magyar, hanem kétnyelvű az oldal, jobbra fenn vannak a kis zászlócskák, amivel lehet nyelvet váltani.
Bizarrnak nem mondanám, de valóban sajátos humorérzékre vall. Pelenkás akadémia névben nem lenne semmi eredeti! :)
Korábban sokat agyaltam a családi mapközi nyitásán én is. Egy elmaradott kistérség 3000 lakosú falujában élek és a faluban, se a közeli 4000fős kisvárosban nincsen egyetlen egy bölcsi sem.
Sajnos végül mégsem nyitottam meg, mert rájöttem, hogy aki dolgozik, az viszi be magával a gyereket a megyeszékhelyre (munka ugyís csak ott van). Aki pedig munka nélkül tengődik otthon 1 ft-ot sem tud fizetni. Illetve azért errefelé elég kiterjedtek a családi kapcsolatok. Végül mindenki megoldja családon belül az elhelyezést, bár ez sokszor a gyermek szempontjából a legrosszabb választás....
Amúgy én 25-30 ezres szülői hozzájárulást számoltam, ami a legminimálisabb összeg, amiből legálisan működtetni lehet egy 4-5 gyerekes napközit. Polgármester legfeljebb 5000-el szállt volna be rászoruló gyermek esetén...
De ha egy kicsit is fejleszteni és jobbítani akartam volna, akkor ez az összeg már kevés....szóval hosszútávon 30 felett el kell kérni egy hónapra.
Én egy 3300 lelkes kis városban élek. Nálunk 160Ft/óra a bölcsődei díj. Mindent vinni kell, viszont 10 gyerek van maximum egy csoportban.
A végösszeg olyan havi 30-35 ezer forint. Ez az én fizetésemnek majdnem a fele lesz, de nincs más megoldás, mert egy fizetésből és a GYES-ből nem tudunk megélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!