Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit szánnál maximálisan...

Mennyit szánnál maximálisan havonta bölcsire, ha nincs más megoldás? (ft-ban) Ez a család bevételének kb. hány %-a?

Figyelt kérdés
Gondolkodom egy családi napközi létrehozásán a községünkben, de magánszemélyként sztem nincs rá állami támogatás, az önkormányzatra nem számíthatok. Igény lenne rá reális összegért, de mennyi a reális szerintetek?
2011. jan. 8. 22:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

@23:45

Nem magyar, hanem kétnyelvű az oldal, jobbra fenn vannak a kis zászlócskák, amivel lehet nyelvet váltani.

Bizarrnak nem mondanám, de valóban sajátos humorérzékre vall. Pelenkás akadémia névben nem lenne semmi eredeti! :)

2011. jan. 9. 12:44
 12/14 anonim ***** válasza:

Korábban sokat agyaltam a családi mapközi nyitásán én is. Egy elmaradott kistérség 3000 lakosú falujában élek és a faluban, se a közeli 4000fős kisvárosban nincsen egyetlen egy bölcsi sem.

Sajnos végül mégsem nyitottam meg, mert rájöttem, hogy aki dolgozik, az viszi be magával a gyereket a megyeszékhelyre (munka ugyís csak ott van). Aki pedig munka nélkül tengődik otthon 1 ft-ot sem tud fizetni. Illetve azért errefelé elég kiterjedtek a családi kapcsolatok. Végül mindenki megoldja családon belül az elhelyezést, bár ez sokszor a gyermek szempontjából a legrosszabb választás....

Amúgy én 25-30 ezres szülői hozzájárulást számoltam, ami a legminimálisabb összeg, amiből legálisan működtetni lehet egy 4-5 gyerekes napközit. Polgármester legfeljebb 5000-el szállt volna be rászoruló gyermek esetén...

De ha egy kicsit is fejleszteni és jobbítani akartam volna, akkor ez az összeg már kevés....szóval hosszútávon 30 felett el kell kérni egy hónapra.

2011. jan. 9. 13:12
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia!Saját példát írok viszonyítás képpen.Eger környéki magán napközi.2 dada,6 gyerek.18 eft havonta.Pelust vinni kell,de minden mást adnak.(popsi törlő,kenőcs,előke,pohár stb.)5 étkezés.Reggelivel sem kell foglalkoznom,mert 5 percre lakunk.Felkelés,öltözés és már ott is vagyunk.Az ebéd mindig 2 fogásos,húsos menü.Nagy udvar,sok játék,foglalkozások.Bilire szoktatás,önálló evés,szóval minden ami elvárható szerintem ebbe a korba.Idegen nyelvet nem tanulnak.Usziba,bábszínházba nem járnak.
2011. jan. 9. 17:44
 14/14 anonim ***** válasza:

Én egy 3300 lelkes kis városban élek. Nálunk 160Ft/óra a bölcsődei díj. Mindent vinni kell, viszont 10 gyerek van maximum egy csoportban.

A végösszeg olyan havi 30-35 ezer forint. Ez az én fizetésemnek majdnem a fele lesz, de nincs más megoldás, mert egy fizetésből és a GYES-ből nem tudunk megélni!

2011. jan. 9. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!