Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli gyermeketek...

2 év körüli gyermeketek szeret tévézni?

Figyelt kérdés

Mennyi időt tölt naponta tv előtt? Szereti nézni? Leköti?

Az én kisfiamat egyáltalán nem érdekli, sem a mese, se semmi.

Néha bele - bele néz, akkor ha pl. lát cicát, akkor nevet, hogy cica vagy végigtáncol egy neki tetsző zeneszámot, de egyébként nem néz tv-t.

Netről is, ha töltök le neki mesét, pár perc után mondja, hogy nem érdekli, rázza a fejét.

Egész nap rohangál, játszunk együtt mindig, együtt főzünk-mosunk-takarítunk, mindig a sarkamban van, könyveket órákon át lapoz, kérdez, hogy mi.

De néha szeretnék önző lenni, és 10 perc nyugit, de annyi ideig sem köti le más, csak én.

Mit csináljak?

2011. jan. 8. 14:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálunk mindég megy a tv egész nap. kb. 1 éves korától érdekli. JIM-JAM-ot néz. Kb. 2-3 órát nézi összesen. Amikor nem nézi, akkor keresek valamit ami engem és érdekel. E közben játszunk, de nagyon jól el van egyedül is, nem mindég kér belőlem, hogy játszak vele.
2011. jan. 8. 14:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Két éves kora után kezdett mesét nézni a lányom! Most 2,5 éves elmúlt és kb 20 percet nézi a mesét, de csak DVD-t! A sorozatokat nem szereti amik a tv-be mennek
2011. jan. 8. 15:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is egész nap megy a tv, de sajnos ő nézné egész nap. Vigyázzatok vele! Nagyon nehéz most leszoktatni. Amúgy 3 éves lesz tavasszal és nem tud egyedül játszani. :(
2011. jan. 8. 15:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Másfél éves a kisfiam,egyáltalán nem köti le a tévét,pedig szinte egész nap megy. De örülök is neki,hogy nem tévézik.
2011. jan. 8. 16:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Imádja az állatos könyveket nagyon. Ezért reméltem, hogy az Animal Planettet vagy a hasonló csatornákat néha nézni fogja.

Vagy a meséket.

De nem.

Annyira érdeklődő, hogy mindenre kérdezi, hogy "mi", "miért", egész nap tanítom, de néha tényleg jó lenne 10 perc pihi nekem is, mert estére szétmegy a fejem a folyamatos beszédtől. Nagyon aranyos, hogy mindenben segít, magyarázok is neki mindent, de így hatalmas pocakkal néha már elfáradok.

A játszótéren akivel beszéltem, mindenkinek több órát tévézik a gyereke, ezért is tettem fel a kérdést, hogy ez az általános vagy nem baj, ha nem érdeklődik iránta.

2011. jan. 8. 17:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Van a Minimaxon és a Dysnin van egy kettő amit megnéz, akkor a verdák, csingiling, de nem végig.Max 15 perc egyszerre.De néz más csatornát is animal planat állatokat.
2011. jan. 8. 19:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk a netet nézi de állatalában nekem is kommentálnos kell hogy mit látunk, amig szoptatom a kicsit addig ez pont jó is. Kb 2x15 p, néha viszont 30 p ig is elül. Nálunk a youtoubos Mondókák, gyerekdalok a menők már egy csomót énekel ő is. Szereti az igazi állatokat is, meg néha olyasmi amit én meg nem néznék mert idétlen.
2011. jan. 8. 23:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk a Miau(Tom és Jerry)a sláger,apa szoktatta rá,esténként elkezdte kérni,ahogy hazajött,néha egész nap mondogatja,hogy miau,de azt füllentem,hogy csak apa tudja elindítani,meg kell várni amíg hazajön:) Egyébként nem köti le a TV. Egyszerűbb mesék tetszenek neki,Magyar népmesék,Kisvakond,hasonlók.
2011. jan. 9. 01:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi elajándékoztuk a tv-nket, így nem nézi :-)

Mesét szokott nézni (19 hónapos) a számítógépről, de csak rövid ideig köti le, jobban szeret zenét hallgatni, meg játszani.

2011. jan. 9. 11:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Megy a tv, de nem érdekli.
2011. jan. 10. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!