Három év körüli gyermeketek mit eszik tízóraira, uzsonnára, vacsira, és hány órakor?
Szia!
Nálunk ez a menetrend:
Reggeli ébredéskor (általában 8 körül): 2-2,5 dl kakaó
9-fél 10 reggeli: vajas kenyér, felvágottal/sajttal csemegeubi, zöldség
1-2 ebéd: rendes főtt étel, azt amit egyébként mi is eszünk
5 körül uzsi: keksz, joghurt, puding, mikor mi, de inkább nassolnivaló, mint rendes étel, de van, hogy ez teljesen kimarad
7-fél8 körül vacsi: rendes főtt étel, ritkán szendvics
8-fél 9: 2-2,5 dl kakaó
Volt, hogy korábbra sikerült a vacsit tenni, de akkor már hajnalok hajnalán kéri a kakaóját, mert éhes.
Uzsonna akkor van, amikor a délutáni alvásból ébred, legkésőbb fél 6-kor :o) De van, hogy már fél 4-kor is, a vacsora ideje ahhoz igazodik, fél 7 és 1/4 8 között van valamikor.
Ha eddig nem ébredt, nem hinném, hogy az éhség miatt van. Inkább más oka lehet szerintem.
Mi bölcsisek vagyunk. A napirend
Reggelei otthon( ha kér, ez változó)7 körül: valamilyen kenyér, vagy vajas kalács stb,+tejes folyadék.
Reggeli a bölcsiben 8:15-kor, ha evett otthon akkor csak a folyadékot kéri, ha nem akkor reggelizik rendesen szintén valami kenyér félét.
Tízórakkor csak folyadékot kapnak, gyümilé vagy tea, mert 12-kor ebéd van. Otthon 10 felé gyümit kap, mert én csak 1 felé ebédeltetem meg.
A bölcsiben is és otthon is ébredés után van uzsi ami nagyon változatos ( puding, joghurt, mézes kenyér, tejszelet, stb.).
Mi hazafele a bölcsiből öt felé nassolunk, ezért csak 7-1/2 8 körül adok neki valamit, ami főt étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!