Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Három év körüli gyermeketek...

Három év körüli gyermeketek mit eszik tízóraira, uzsonnára, vacsira, és hány órakor?

Figyelt kérdés
Csak mert én szoktam vajas kenyeret adni szalámival vacsira, fél 7 körül, és utána már nem szoktam kínálni. Lehet kevés neki már? Nem mondja, csak éjjel egyszer mindig felül mostanában, arra gondolok váltani kéne az étrenden. Uzsira meg van hogy csak egy joghurtot adok, de nassolgat utána pogit, ezt-azt. Ti hogy csináljátok?
2011. jan. 6. 17:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk ez a menetrend:

Reggeli ébredéskor (általában 8 körül): 2-2,5 dl kakaó

9-fél 10 reggeli: vajas kenyér, felvágottal/sajttal csemegeubi, zöldség

1-2 ebéd: rendes főtt étel, azt amit egyébként mi is eszünk

5 körül uzsi: keksz, joghurt, puding, mikor mi, de inkább nassolnivaló, mint rendes étel, de van, hogy ez teljesen kimarad

7-fél8 körül vacsi: rendes főtt étel, ritkán szendvics

8-fél 9: 2-2,5 dl kakaó

Volt, hogy korábbra sikerült a vacsit tenni, de akkor már hajnalok hajnalán kéri a kakaóját, mert éhes.

2011. jan. 6. 17:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Uzsonna akkor van, amikor a délutáni alvásból ébred, legkésőbb fél 6-kor :o) De van, hogy már fél 4-kor is, a vacsora ideje ahhoz igazodik, fél 7 és 1/4 8 között van valamikor.

Ha eddig nem ébredt, nem hinném, hogy az éhség miatt van. Inkább más oka lehet szerintem.

2011. jan. 6. 17:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi bölcsisek vagyunk. A napirend

Reggelei otthon( ha kér, ez változó)7 körül: valamilyen kenyér, vagy vajas kalács stb,+tejes folyadék.

Reggeli a bölcsiben 8:15-kor, ha evett otthon akkor csak a folyadékot kéri, ha nem akkor reggelizik rendesen szintén valami kenyér félét.

Tízórakkor csak folyadékot kapnak, gyümilé vagy tea, mert 12-kor ebéd van. Otthon 10 felé gyümit kap, mert én csak 1 felé ebédeltetem meg.

A bölcsiben is és otthon is ébredés után van uzsi ami nagyon változatos ( puding, joghurt, mézes kenyér, tejszelet, stb.).

Mi hazafele a bölcsiből öt felé nassolunk, ezért csak 7-1/2 8 körül adok neki valamit, ami főt étel.

2011. jan. 7. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!