Anyukák akiknek iskolakezdéskor már tudott a gyereke írni-olvasni! Hogyan "vészelte" át a gyerek az első időszakot a suliban?
A fiam szinte magától tanult meg olvasni, és amikor írni is elkezdett, akkor már beszálltam én is és korrigáltam. Szóval 5 évesen ír-olvas....de azt hallottam az ilyesmit nem veszik jónéven az iskolában (félnek, hogy esetleg rossz berögződése lesz a gyereknek vagy nem tudják lefoglalni a többi gyerek mellett...)
Olyan anyukák tapasztalataira lennék kivéncsi, akiknek már szintén írt-olvasott a gyereke elsőre. Hogy érezte magát a gyerek, mit csináltak vele, milyen volt a tanítónéni, stb.
Kritikákat nem kérek, nem zseniképző vagyok, de nem is akartam elfojtani a gyerekem természetes kíváncsiságát és lelkesedését!
Én is úgy mentem iskolába, hogy tudtam a szorzótáblát, összeadni-kivonni, nyomtatottan-folyóírással írni, olvasni, és néha látványosan unatkoztam, pedig a tanítónénim egy tünemény volt, mindig behozta a másodikos könyvet, és ha kész voltam egy feladattal, abból kaptam újabbat :)
Az olvasásról van egy sztorim is: szintfelmérés előtt azért izgultam, mert szótagolva kellett olvasni, én úgy nem tudtam (vagy inkább nem szerettem?), előtte pedig a tanítónéni elmondta, hogy szótagolva kell. Persze én paráztam túl a dolgot, be se kellett mennem olvasni, automatikusan megkaptam a kitűnőt. Utólag elég vicces :)
Nem vagyok anyuka,még csak 14 vagyok,de azért leírom xD.
Én 5 évesen folyékonyan olvastam,írtam.Az iskola első osztálya kész kínszenvedés volt ! nem bántam meg,hogy már tudtam írni,olvasni,de nagyon unatkoztam.Erre azért emlékszem,mert folyton beszéltem és folyton rám is szóltak miatta :$
De szerintem semmi baja nem lehet attól,hogy valamit jobban tud,mint a vele egykorúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!