Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi ételmaradékot dobtok...

Mennyi ételmaradékot dobtok ki? És hogy viselitek ezt?

Figyelt kérdés
Négyen vagyunk, az utóbbi időben teljesen kiszámíthatatlan, hogy mennyit eszünk. Már kezdek profi lenni a maradékfelhasználásban, mégis érzésem szerint nagyon sok maradékot dobunk ki, gyakran a finom dolgokat is... Lelkiismeret furdalásom van miatta. Ti hogy csináljátok?
2011. jan. 6. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Tavaly év vége felé elhatároztam, hogy idén sokkal jobban beosztjuk, végiggondoljuk, hogy mennyi kenyeret, zsemlét, kiflit kell venni, mert rengeteg megmaradt az elmúlt hónapokban. Az ember nem kíván heti kétszer bundás kenyeret sem enni:)

Így most mi erre figyelünk oda. Hét közben rendeljük az ebédet, hét végén van főzés. Akkor meg bőven elfogy minden.

2011. jan. 6. 11:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi ketten vagyunk csak a lányommal. Én updatezek, ő rendesen étkezne, ha étkezne..Sokat főzőcskézek, direkt a kedvébe próbálok járni, de hiába, sok mindent kell kidobnom, mert még csak kutyánk sincs(panel), aki megehetné..Tudom ez nagyon nem jó így, de ha meg nem főtök, akkor meg úgy érzem meg sem próbálom, néha meg is eszi..
2011. jan. 6. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi is sokat sajnos. Teljesen kiszámíthatatlan mennyi fogy, férjem elég válogatós, tehát pl. a legtöbb ételből másnap már nem eszi meg ugyanazt, egyszer úgy jön haza a munkából hogy farkaséhes és simán felfal 2-3 embernyi adagot, másszor meg úgy hogy tele ette magát és itthon már alig eszik. A gyerek 2 éves, szintén teljesen kiszámíthatatlan, attól függ milyen lábbal kelt fel. Amikor viszont takarékoskodni próbáltam naná hogy mindent felfaltunk, nem volt itthon semmi amikor kellett volna. Uh inkább spájzolok és kidobálok, mint éhesek legyünk és kaját rendeljünk, mert az még drágább. Idén már remélem megyek majd dolgozni, akkor úgysem lesz időm ennyit pepecselni az étellel, biztosan takarékosabbak leszünk.
2011. jan. 6. 12:58
 4/7 anonim ***** válasza:
A fazékból nem sokszor, viszont a fiam ebédelése katasztrófa. Pedig a bölcsiben mindent megeszik, repetázik is, itthon meg nem. Kiveszek neki ebédre egy minimális adagot, eszik két kanállal és nem kér többet. Azt mondja, alvás után megeszi, így félreteszem, de alvás után sem eszi meg.
2011. jan. 6. 13:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a kutya kapja meg.
2011. jan. 6. 13:18
 6/7 anonim ***** válasza:
NÁlunk dettó,mint a 12:58-nál.Én is ki voltam akadva,hogy ennyit ki kell dobnom.Mostanában kevesebbet főzök,ha esetleg elfogy,akkor eszünk hideg kaját.De még így is sok kimegy.Már azt találtam ki,hogy a szomszéd kutyusának szoktam összegyűjteni,és odaadom,ők meg tökre örülnek,mert nagy kutyus és sokat eszik.
2011. jan. 7. 07:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Legalább látom, hogy nem csak én küzdök. Nekünk nincs kutyánk, és a környéken sincs olyan, akit ismernék.

A fogyasztás meg irtó rapszodikus. Ha próbálom kicentizni, kevés lesz, ha meg bőven csinálom, épp senki sem éhes...

2 kisgyerek és egy változó étvágyú apuka kis kuktája :o)

2011. jan. 7. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!