Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két év körüli csemetétek...

Két év körüli csemetétek volt-e bárányhimlős? Hogy viselte? És ti?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 14:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Remélem nem is lesz, mert beoltattuk.

2 éves.

A tied az?

2011. jan. 4. 14:31
 2/10 anonim ***** válasza:
4 a nagy 2 kicsi, de egyik sem volt bárányhimlős, beoltattuk őket.
2011. jan. 4. 14:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, szombaton kezdett kiütni. Ő aránylag jól viseli, nem vakarózik csak simogatja magát. Én viszont nagyon nehezen viselem, azt hiszem azért, mert nem mehetünk ki.
2011. jan. 4. 14:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Amúgy nem bánom, hogy elkapta unokatestvéreitől, mert doki szerint is ha átesik rajta az biztosabb immunitást ad, mint az oltás. Csak lehetne kimenni vele!
2011. jan. 4. 14:40
 5/10 anonim ***** válasza:

2 éves volt a kisfiam, amikor elkapta a bölcsiben. Szerencsére nagyon jól viselte, nem vakarózott, láza sem volt és a bezártság sem okozott problémát, mert akkor is ilyen szutykos idő volt.

Pont karácsonyra gyógyult ki belőle, pontosabban felváltotta az apja, aki még nem volt bárányhimlős :)

Na ő nagyon nehezen viselte! Egy ujjnyi területen több pöttye volt, mint a gyereknek az egész testén összesen! :)))

Egész nap nyavalygott és hisztizett, rettenetes volt! :)

Szerencsére semmi szövődmény nem volt, így ma már csak nevetünk rajta :)

2011. jan. 4. 15:04
 6/10 anonim ***** válasza:

19 hónapos volt a kislányom mikor mi is elkaptuk a bárányhimlőt.Nekem jól viselte .Vakarózásra nekem nagyon jó volt a szódabikarbónás víz gyorsabban leszárította a pöttyöket és nem viszketett a kis teste.A végén már neki is tetszett amikor a kis pöttyöket kentük be :) A doki által felírt hintőpor nem ért semmit.

Én egy hét után mindig egy picit kivittem a doki is engedte.Kitartást túl lesztek rajta és tényleg ennél jobb védettséget nem ad semmi

2011. jan. 6. 14:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem a 4 éves fiam karácsony előtt esett bele , magas láza volt napokig , két hét alatt jött rendbe , viszont maradt rajta néhány nyom , mert rettenetesen viszketett neki és kaparta , már amennyire engedtük (sajnos nem tudtuk lefogni a nap 24 órájában. Szilveszterre pedig a lányom kapta el , aki 17 hónapos , ő is egy hétig volt lázas , most már javul , jó kedve van , csak rengeteg pötty van rajta. Egyszóval nehezen viselték , én pedig kifáradtam már karácsony óta , ráadásul 30 hetes kismama vagyok. De a lényeg , hogy szövődmény nélkül átvészelték és egy életen át védettek lettek.
2011. jan. 6. 14:13
 8/10 anonim ***** válasza:

ma 14:13-nak: Tévedsz, nem lett immunis egy életre.A bárányhimlő (varicella) fertőző, cseppfertőzéssel terjedő, piros, viszkető, hólyagos pattanásokat és lázat okozó, vírusos megbetegedés. Rendkívül fertőző volta miatt szinte mindenki már gyermekként találkozik vele. A bárányhimlőn átesettek általában egy életre védetté válnak. Lehetséges azonban második fertőzés is, ha az első netán nagyon korán vagy csak nagyon enyhe formában zajlott le. A gerincvelő mellső szarvából kilépő idegek idegvégződéseinél megbújó vírusok évekkel később is okozhatnak betegséget felnőttkori övsömör formájában.

A bárányhimlő általában spontán és jól gyógyul, de szövődmények minden életkorban előfordulnak, gyakrabban felnőttekben. Védőoltással megelőzhető.

Az unokámon sajnos jelentkezett az övsömör. Egyenlőre rendbejött, lehet, hogy soha többé nem jön elő, de nem tudni.

2011. jan. 6. 14:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen,májusban volt 2 éves,és márciusban bárányhimlős lett.2 napig volt lázas,a pöttyei nem voltak durvák,szerencsére nem is vakargatta.Mivel nekem a 2. gyerekem(és az első már rég túl van rajta,Ő még könnyebben,láz se volt,és csak pár pötty),így nem ért váratlanul.Azért nem oltattam be,mert a dokink szerint ez az oltás még-viszonylag-új,így azt sem tudják pontosan,hogy meddig véd valójában...és az sokkal veszélyesebb,ha kamaszként,vagy felnőttként(Isten ne adja lányoknál terhesként)kapnák el(ha esetleg addigra már nem véd).
2011. jan. 6. 17:37
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat.

Csak a kíváncsiság vezérelt, nem kellett volna egymásnak esni!

Szerintem mindenki, akinek gyereke van utána néz a következményeknek, bármilyen betegségről is legyen szó. Én is azt írtam, hogy így egy egész életre védett lesz, mégis tudva tudom, hogy valamikor ELŐFORDULHATNAK, de nem kötelező második fertőzés vagy egyéb jelentkezése.

Még egyszer köszönöm, és várom mások válaszát is.

2011. jan. 6. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!