Meddig kell védőnőhöz járni és miért?
Lányom most két és fél éves. 18 hónaposan voltunk utoljára védőnőnél. Azóta csak a gyermekorvos látta.
Vinnem kellene védőnőhöz? Mikor és milyen okból?
Nem, a gyerek születése után a védőnő az otthonában látogatja a gyereket, neked egyáltalán nem kell vinned, 18 hónapos koráig se.
3 gyerekem van, sose vittem egyet se.
Hbár most állitólag bevezettek valami éves méricskélést, amire állitólag neked kell elvinned a gyereket 3 éves koráig (onnantól az oviban megoldják általában), szóval arra lehet, hogy el kell vinned 3 évesen.
helyi szokás és védőnője válogatja! vannak lelkiismeretesek, akik jönnek is és menni is kell hozzájuk, vannak, akiknek meg elintézik annyival, hogy keresse őt az anyuka, ha gondja van - vagyis beszéld meg Te az ottani védőnővel, hogy mire van igénye, vagy neked mennyire szükséges a tanácsadása (bár szerintem ennyi idősen már teljesen felesleges a gyakori kapcsolattartás)
de vannak "kötelező" státuszfelmérések - nálatok 2 évesen lesz a következő, aztán onnantól szerintem megbeszélés tárgya!
Már két és fél éves, tehát arról már biztos lecsúsztunk.
Például oltásokat akkor már a házi orvos adja be a gyerkőcnek? Mert még mikor jártunk védőnőhöz láttam ott nagyobb gyerekkel is anyukát. Vagy vihetem a háziorvoshoz, ha én oda szeretném? (Sokkal jobban "szeretem", mint a védőnőt, sokkal kedvesebb, és hozzáértőbb szerintem)
Hasonló problémám van, + kismama is vagyok, mégsem jött ki, több mint egy éve egyetlenegyszer sem.
2 éves a fiam
itt a feladata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!