Hogyan vegyem rá 2 éves lánykámat, hogy beszéljen?
Nem igazán értem a kérdésed."sokat cumizik és sok felnőttel van"???
Az én kislányom is 2 éves,most kezdett el egy pár hete beszélgetni.Eddig csak egy-két szót mondott,most viszont folyton utánnam mondja a szavakat,amiket beszélek hozzá,szinte mindent mond,de még nem egybefüggő mondatokként.Nem hiszem,hogy ezt lehet náluk erőltetni,amíg maguk nem kezdik el,nem tudod ezt felgyorsítani.Az unokatestvérem kisfia például 3 éves koráig egy szót sem mondott,aztán hirtelen mindent elkezdett beszélni.Ha a cumizással kapcsolatosan arra értetted,hogy lehet,hogy azért nem beszél,mert a cumi lefoglalja a száját...én is gondoltam ere anno,mert az én kislányom is nagy cumis,de ő megoldotta úgy,hogy cumival a szájában is mondja a szavakat,szóval nem hiszem,hogy ez bármiben is gátolná őket.
Amit előttem írtak, az mind igaz. Nagy különbségek lehetnek a beszédfejlődés terén ennyi idős gyerekeknél.
Viszont van valami, amit tehetsz (de ezzel sem fog előbb megszólalni, mint ahogy az nála "kódolva" van)
Beszélj hozzá sokat úgy, hogy közben jól lássa a szádat is. Ilyenkor jó, ha nincs háttérzajként tv, rádió, zene. Mondókázz neki, játszatok ölbeli játékokat, közben lássa az arcodat. Ezzel máris sokat tettél a beszédfejlődéséért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!