A Te gyereked is olyan, hogy semmi nem jó neki?
Figyelt kérdés
20 hónaposom az egyik percben kitalálja h gyurmázni akar megcsinálom neki majd a következőben mandarint kér majd már nem is akar gyurmázni hanem legózni és akkor már teát is kér majd inkább vizet.Percenként ugrálok neki.Ha nemet mondok meg üvölt de ha pl elé rakom a kért mandarint akkor már nem kell és eltolja én meg kitépem a hajam.2011. jan. 3. 16:54
1/10 anonim 

válasza:

Nálunk a 3 éves csinálja ugyanezt. Időnként majd fölrobbanok. Komolyan már én vagyok kiéhezve egy jó kis játékra, de neki semmi nem jó:)
2/10 anonim 

válasza:

Kisfiam is szokott ilyeneket csinálni, illetve csinálná. 1x szórakozik csak, utána nem hagyom magam. Nem vagyok és a szolgája, az anyukája vagyok. Csak szórakoznak ennyi, kostólgatnak. Én rászoktam hagyni, egy kicsit megy a hiszti és abbahaygja.
3/10 anonim 

válasza:

19 hós kislányom, dettó. Nála az a műsor, hogy kitalálok , mutatok neki játékokat, de semmit nem akar. Aztán ha belekezd valamibe, 2 perc múlva abbahagyja.
4/10 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam h nem az én gyerek csak ilyen.:)))
2011. jan. 3. 18:25
5/10 anonim 

válasza:

Sok gyerek ilyen akkora korban, legalábbis nálunk mind akettő iylen volt/iylen.
Nekem az furcsa, ha egy gyereket leültetnek valahova és órák múlva is ott ül, vagy magában eljátszik.
6/10 anonim 

válasza:

Szerintem minden ilyen korú gyerek ezt csinálja,még 3 évesen az óvódában a kiscsoportban nekik még nem kötelező a foglalkozás,mert képtelenek 5-10 percnél tovább érdemben lekötni magukat egy tevékenységgel.Ők még nagyon aktívak,egyik játéktól a másikig vándorolnak.Ahogy fejlődnek,úgy fejlődik a figyelmük,a koncentrációjuk és egyre több időre leköti őket egy-egy tevékenység.
7/10 anonim 

válasza:

Úgy ahogy az utolsó írja: a kicsik figyelme még nagyon csapongó, hamar elfáradnak egy dologra figyelni, mindent hamar megunnak. még 3 évesen sem tudnak összpontosítani 5-10 percnél tovább egy dologra. Ezért is csak kötetlen kezdeményezések vannak náluk. (aki akar bekapcsolódik, de bármikor ott is hagyhatja). Ezt lehet kihasználni pl. a hisztik lecsillapításánál, a nevelésben is.
8/10 anonim 

válasza:

Nem tudom miről beszéltek? Mi bölcsisek vagyunk és már ott is van foglalkozás. Az egyik nap rajzolnak máskor ragasztgatna, gyurmázna. Ilyenkor mindenki az asztalánál ül szépen. Nincs rohangálás. Ilyen korban már nem szükséges állandóan játszani vele. Meg kell tanulni egyedül is eljátszani. Persze ez nem órákat jelent. De fokozatosan hagyd, hogy ő maga játszon úgy ahogy ő akar nem ahogy te megmutatod neki. de szerintem ilyenkor minden gyerek bepróbálkozik hasonlóval csak te lehet, hogy jobban hagyod magad irányítani neki.
9/10 anonim 

válasza:

Kedves utolsó! Hogy miről írtam, pontosan tudom, ui. óvónő vagyok... hogy nálatok van "kötelező" foglalkozás a bölcsiben, az nem általános, főleg, ha a gondozónő tisztában van a gyermekpszichológiával... Nyugodtan nézz utána: a kisgyermek figyelme vagy 1-3 éves korú gyermek figyelme... "A kisgyermekek figyelme néhány másodperc. Ezért nem várhatjuk el tőlük, hogy minden héten az adott időben fél órán keresztül üljenek szüleik ölében, és játsszák végig a foglalkozás anyagát..."
10/10 anonim 

válasza:

Én elvégeztem az óvónőképzőt,onnan tudom!Bár óvónőként még nem dolgoztam,máshol helyezkedtem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!