Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan mondjam el Kislányunkna...

Hogyan mondjam el Kislányunknak, ha a Baba megszületik már nem alhat közöttünk? Szeretném, ha nem sérülne.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom most sokan elfogtok ítélni, de kisgyermekünk közöttünk alszik. Másfél szobás albiban lakunk, párom ráadásul most lett munkanélküli, én meg kismami vagyok.

Beszélgettünk már Kislányommal, hogy amikor megszületik a kicsi, (Aki úgy néz ki kisfiú, pedig a lányunk kislányt szeretne), Neki át kell költöznie a másik szobában, de teljesen kiakad ettől a gondolattól. Lányunk azt hiszi, hogy 4-en fogunk aludni a nagyágyban.

Hogyan magyarázzuk el Neki, hogy akkorra Ő már megnő és a babának is kell vegyünk magunk mellé egy bölcsőt, mertha véletlenül ráfekszünk nyomorék lenne? Mivel a kicsi sokat fog felkelni az éjszaka sírni és majd szoptatni is kell, Ő meg óvodába fog járni nem is lehetnénk egy szobában.

Szeretném, ha a lányunk nem sérülne.

A szoptatást is elmeséltem már Neki, de erre is azt mondta, hogy akkor majd Ő is az Anyukája lesz a Babának, meg majd Ő öltözteti.

Kérlek segítsetek!

2011. jan. 3. 13:29
1 2
 11/15 anonim válasza:

Szia!

Egy babaöböl sem fér el? Van ahol babybay néven árulják, nagyon praktikus, a pici jópár hónapig aludhat benne, melletted. A nagy pedig maradhat köztetek. Ráadásul éjszaka sem kell felkelned a szopihoz, csak magadhoz húzod, ha végeztetek visszateszed. Nekünk volt, és nem bántam meg egy pillanatig sem. Persze idővel lehet próbálkozni a másik szobával, gondolom úgyis szeretnéd bevonni a nagyot is a babázásba, de szerintem is nagyon rossz időzítés lenne a tesó megszületésekor eltávolítani az ágyból. Ez az időszak különben is nehéz lesz a nagyobbiknak, mert hirtelen osztoznia a figyelmen, meg egyebeken. Lehet az ovival is érdemes várni, de persze ezt te úgyis jobban látod :) Minden esetre nyugi és jó babavárást!

2011. jan. 3. 21:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Nálunk a csecsemő költözött külön!Szerintem ezen ne idegeskedj!

A nagyok között 21 hónap van.A lányom(idősebb)soha nem aludt kiságyban.Megszületett a fiam,mivel a kiságy csak a másik szobába fért el,ő odakerült.Volt egy kényelmes fotelom ott,sokszor szundítottam el benne.A fiam 1 éves volt,amikor kiköltöztettem a kiságyból.Összetoltam 2 fotelágyat és egy szobába raktam őket.Iskolás korukig így aludtak.néha én is mese olvasás közben elpilledtem velük.Egyébként nálunk is kezdte az ovit (2.5 évesen)a nagy.Neki a testvér születés nem okozott törést az életében.Én nem nagyon beszéltem neki arról,hogy baba lesz.Amíg kórházban voltam csak egyszer látott(70km),a mama vigyázott rá.

2011. jan. 3. 22:56
 13/15 A kérdező kommentje:
Azóta sajnos a kislányom is és apa is megnehezítette életünket. Kislányunk közöttünk alszik!!! Innen kitenni még nehezebb lesz. Apa meg azt mondja, hogy most még engedjük meg Neki, aztán egyértelmű, hogy átmegy a másik szobába.
2011. jan. 14. 12:56
 14/15 anonim ***** válasza:
Látom a párod szereti megfogni a dolgok könnyebbik végét. Tipikus pasi, a gyerek meg élje meg ahogy akarja. Őt is ki kellene tenni.
2011. jan. 14. 13:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Ezt sajnos jól látod.
2011. jan. 21. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!