Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Novemberben lesz kislányom 3...

Novemberben lesz kislányom 3 éves, menjen idén óvodába?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy betöltött 3 éves kor után elvben mehetne, de mivel nagyon-nagyon anyás nem tudom nem lenne-e jobb jövő szeptemberig várni. Játszótéren is fogja a kezemet, csak úgy megy homokozni is. Pedig járunk gyerektársaságba rendszeresen, heti 2-3 alkalommal. Több pszichológus véleményét is olvastam erről, mindegyik azt mondja, hogy az ilyen visszahúzodó gyerekeknél nem kell siettetni az ovit, de félek, hogy nem-e azzal teszek neki rosszat. Ha van valakinek tapasztalata ez ügyben, legyenszíves írni!
2009. jan. 27. 21:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

szia, mi okt ben leszünk 3 évesek s megyünk oviba::)Kisfiam igaz nem anyás csak mint más gyerek...voltunk is leendő oviban leendő csopOrotban s két órán át játszott, úgy kellett kihozni, rám se nézett...ő vágyik már.

De gyerekfüggő...én elvinném nyáron ovinézőbe gyermeked...mert lehet h később még rosszabb lesz...

2009. jan. 27. 21:04
 2/3 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a lányom karácsonykor volt 3 éves, mégis szeptember óta ovis, és imádja.Első napok nálunk is így voltak, hogy bent maradtam vele, de egyik nap mondtam neki hogy maradjon itt az oóónénivel, elugrom boltba.Ott maradt!!!Ebben nagy szerepe van egy kedves óvónéninek!Másnap már nem maradtam ott, de egész nap készenlétben voltam, mikor csörren a telefon hogy örjöng!Erre mikor délben mentem érte azt mondta a lányom hogy menj haza, én itt akarok aludni az oviba a gyerekekkel.Imád járni!!Soha nem volt hiszti, vagy vita az ovi miatt!Nem bántam meg hogy már szeptemberbe ovis volt!
2009. jan. 27. 21:07
 3/3 anonim ***** válasza:
szerintem ha meg tudod tenni,hogy ne vidd,akkor ne vidd és maradjon még otthon veled. Bőven ráér egy év múlva kezdeni,mert ahogy írod még nem érett az ovira. Még nincs nagy önbizalma,szüksége van rád,én nem az ovival kezdeném,hanem játszóházas játszódélutánokkal,ahol ott hagyom néha-néha 1-2 órát.+ rengeteget dicsérném,és olyan közös programokat szerveznék vele,ami tetszik neki és lehet,hogy kisebbeknek való,de biztosan sikerélményt nyújt számára. vagy elvinném valamilyen baba-mama klubba.
2009. jan. 27. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!