Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nevelési elv-beli különbségek...

Nevelési elv-beli különbségek családon belül, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Párom kisfia kb. másfél éve már heti 3-4 napot van nálunk, nemsokára 3 éves. Ő semmit nem tilt meg neki, az első kis hisztire felkapja, hogy de még ő pici, vagy ha mondom, hogy most kéne megtanulnia a szabályokat, mint asztalnál evés, nem hisztizés, akkor is az a válasz, hogy olyan aranyos, hogy nem akar rászólni. Azon gondolkodom, hogy ha már ilyenkor egy család vagyunk (vagyok annyit majdnem a gyerekkel, mint az anyja), akkor esetleg lehetne valami közös nevelési elvünk.
2011. jan. 2. 15:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

nézd attól függ a párod egyáltalán akarja e , hogy neveld az ő gyerekét. Mert ha igen, akkor lehetne közös nevelési elvetek valóban.

De mondjuk én nem engedném a páromnak, aki nem a gyerekeim apja, hogy ő nevelje az én gyerekeimet és egyáltalán beleszóljon hogyan neveljem.

És amióta gyerekem van, teljesen más szemmel látom a gyereknevelést és a gyereket. És tisztában vagyok vele, hogy bármennyire szeretek egy idegen gyereket és töltök vele sok időt, az nem ugyanaz. Úgyhogy már csak ezért sem engedném. Nevelje mindenki a sajátját.

Én ebben sem hiszek, hogy egy család vagyunk. Hiszen ha az első feleségét, akitől a gyerek van elhagyta, téged is elhagyhat bármikor. Már ezért is feleslegesnek tartom ezt az egy család vagyunk dolgot. Téged tartson tiszteletben a gyerek, ahogy egy idegennel tenné és kész. A többi az apa és az anya dolga.

2011. jan. 8. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!