Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nevelési elv-beli különbségek...

Nevelési elv-beli különbségek családon belül, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Párom kisfia kb. másfél éve már heti 3-4 napot van nálunk, nemsokára 3 éves. Ő semmit nem tilt meg neki, az első kis hisztire felkapja, hogy de még ő pici, vagy ha mondom, hogy most kéne megtanulnia a szabályokat, mint asztalnál evés, nem hisztizés, akkor is az a válasz, hogy olyan aranyos, hogy nem akar rászólni. Azon gondolkodom, hogy ha már ilyenkor egy család vagyunk (vagyok annyit majdnem a gyerekkel, mint az anyja), akkor esetleg lehetne valami közös nevelési elvünk.
2011. jan. 2. 15:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

próbáld megdumálni vele, csak ennyit tehetsz.

ha hajthatatlan, akkor nem érdemes erőltetni, az ő gyereke, az ő elvei számítanak jobban, még ha nem is értünk egyet vele.

azzal érvelhetsz, hogy többet kell utána takarítani, ha nem ül le az asztalhoz, meg hogy nem tudsz tőle pihenni, ha folyton hisztizik.

2011. jan. 2. 15:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ültesd le a párodat, és mondd el neki, hogy hosszútávon nagyon kib@szik a gyerekkel, ha nem tanítja meg a szabályokra. Nagyon édes a gyerek, és egyszerűbb mindent ráhagyni, de az életben nem mindig az apja lesz a hátszele, és mindenhol, ahol szabályok vannak, koppanni fog szegény gyerek, mert hisztivel egy dolgot ér el, hogy otthagyják a francba.

Mondd el neki, hogy ha egyszer lesz közös gyereketek, akkor nem így akarod nevelni, ezért alakítsatok ki egy egységes nevelési módszert, mert a gyereknek az az érdeke, hogy a szülei megtanítsák neki a korlátokat.

2011. jan. 2. 16:19
 3/11 anonim ***** válasza:
neked van gyereked?
2011. jan. 3. 14:25
 4/11 A kérdező kommentje:
ha ez a kérdés most azért jött, mert ha nekem is lenne, biztos én se tudnám a sajátomat nevelni, hát kösz.
2011. jan. 7. 11:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Az ő gyereke és a volt aszonyé.Nekik kell eldönteni hogyan nevelik.Próbálhatsz a pároddal beszélni,de az anyuka helyében te sem tűrnéd el azt hiszem hogy nevelje a gyerekedet.
2011. jan. 7. 11:40
 6/11 anonim ***** válasza:

ha a párod nem akarja figyelembe venni a kívánságodat, ki tudja miért, talán mert úgyis keveset van a gyerekkel, nem akarja, hogy rosszul érezze magát nála, akkor annyit tehetsz, hogy közlöd a pároddal, hogy a gyerek után neki kell elpakolnia, takarítani stb.

Te meg addig el is mehetsz otthonról, átmehetsz egy barátnődhöz dumcsizni, vagy időzíthetsz te is ekkorra egy rokonlátogatást, nem kell, hogy mindig jelen légy.

különben is jobb, ha apa-fia főleg kettesben van.

2011. jan. 7. 12:18
 7/11 anonim ***** válasza:

ja, most olvastam el újra, milyen sokat van nálatok a kissrác, erről már elfeledkeztem.

ebben az esetben muszáj kompromisszumot kötnötök, ha a párod erre nem hajlandó, akkor nem számítasz neki igazán.

2011. jan. 7. 12:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem,hogy ezen múlna,hogy igazán szeret a párod,vagy sem,csak egyszerűen mivel kevesebb időt tölthet a gyermekével,mintha együtt élnének,ezért szerintem úgy érzi,ezzel egyenlíti ki a mérleget,hogy ráhagy mindent.Ill.szerintem a férfiak nagy részénél a gyermek nevelés egy picit másképp megy,ő nem biztos,hogy ebben a krédésben annyira következetes,egyszerűen csak élvezi,hogy a gyerekével lehet.Szerintem is el kellene neki mondanod,hogy ezzel valószínű árt a gyereknek,ha mindent ráhagy,mert az oviban lehetnek ebből gondjai,nem hiszem,hogyha ezt leültök rendesen megbeszélni,ne gondolná át.Ha viszont mégsem változik helyzet,akkor sajnos meg kell barátkoznod a helyzettel,nehogy aztán te legyél a rossz az anya ill. az apa szemében is!t
2011. jan. 7. 14:55
 9/11 anonim ***** válasza:

heti 3-4 napot van náluk, az rengeteg.

és már másfél éve így megy.

"rendben van", hogy a neveléssel nem törődik az apa, de figyelembe kéne vennie a párja igényeit is, amire sza.rik, ha nem változtat.

2011. jan. 7. 15:21
 10/11 anonim ***** válasza:

nálunk is vannak nevelés-beli ellentétek

édes kisfiam nekem is, férjemnek is

szóval közös gyerek

párom is mindig mondja, ne üvölts azzal a gyerekkel, miért nem engeded meg neki, hadd csinálja, ha akarja, stb.

Na most, ilyet az mond, aki egy nap kb. 10 percet van a gyerekkel. 10 percre, sőt, 2 órára is ha kell, türelmes vagyok vele, engedékenyebb, de egész nap már nem megy!

Sztem, ha ő is egy kicsit többet lenne a gyerekkel, nem engedné hisztizni, rászólna, mert őt nyaggatná, nem téged, például, és ezt hosszú távon garantáltan nem bírja senki!

2011. jan. 7. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!