Miért veszélyes a macska kisgyerek korban?
Én macskával nőttem fel, állandóan bélférges voltam. Inkább nem részletezem a dolgot, mert nem akarok ízléstelen lenni. A férgek miatt csont és bőr voltam, hiába ettem.
Én történtek miatt biztosan nem tartanék macskát a gyerekem közelében. Persze akinek nincs negatív tapasztalata csak legyinteni fog...Ugyan már!...
Hát a macskaürülék az tényleg veszélyes. De sajnos azzal bárhol találkozhat a gyerek :( De végülis bármi veszélyes ha ebből indulunk ki.
Nekünk világéletembe volt macskánk, tanyán nőttem fel, volt ott azonkívül minden más állat is. És csodák csodája, még ki is akadtam mikor terhes lettem és volt a vérvétel hogy nem estem át a toxoplazmózison. Pedig annyira egyértelműnek kellett volna lenni hogy igen. Szóval ezzel macska témával nem lehet általánosítani.
Sziasztok!
Én 18 hetes terhes vagyok, és van egy cicánk évek óta... Mostanában kattogtam rajta, hogy mielőtt megszületik a baba, keresek neki egy szerető gazdit... Féltem a picurt nagyon, bacik, vagy a szőr, meghogy ráfekszik, vagy megmarja.... Biztosan nem marad a cicus a lakásban!!!!!
B.
Nagyon nagyon ostobák és buták vagytok!
A kisgyerek aki megvakult, az anyja méhében kapta el a fetőzést, és nem kezelték, vagy gyenge volt az immunrendszere. Ha időben kezelik nem történt volna meg.
Levegő útján NEM TERJED!!!!!!!! Akárki irta ezt az orbitális baromságot!
Szájon át tehát EVÉSSEL JUT A SZERVEZETBE!
Toxoplazmózis a terhesség alatt
Az amúgy ártalmatlan fertőzés a terhesség alatt különösen veszélyes lehet, mivel a magzatnál – és később gyerekkorban is – rendellenességekhez vezethet. A toxoplazmózis a tápcsatornán keresztül (magyarul evéssel) terjed, és valamitől épp a macskák ürülékében a leggyakoribb a kórokozó. Mármint a fertőzött macskákéban. Tehát nem igaz az, hogy minden macskától toxoplazmózist lehet kapni, és viszonylag kevés terhes nő szája kerül közvetlen érintkezésbe a saját macskájának ürülékével.
"
Mivel szinte bármilyen állat húsa, a kerti virágföld, egy mosatlan zöldség vagy gyümölcs is hordozhatja a kórokozót, meglehetős diszkrimináció szegény házi macskákkal szemben, hogy amint egy nő terhes lesz, félelmében egyből megszabadul tőle. Valószínűleg a saját macskánktól van a legkevesebb esélyünk elkapni a betegséget, aminek eleve elenyésző az előfordulása pont a terhes nők körében."
Fontos a kezünk és környezetünk tisztántartása, az evés előtti kézmosás, és fontos, hogy ne a játszótéren útközben etessük a gyermekeinket, ahol nincs lehetőség az alapos kézmosásra. A városi környezetben, az utcákon sok a szennyeződés.
Javaslat! Ne tiltsuk el a gyerekeket, főleg a lányokat a macskáktól. És kialakul a védettség.
Javaslat2!
Beszéljünk állatorvossal!
Ne halgassunk senkire - főleg nem interneten, ahol elég sok az ostoba buta tanulatlan ember! - csak szakemberre!
Ez hihetetlen!
Hány milliárdan vagyunk a világon?
Mióta szűrik a toxoplazmát?
Hányan élnek házikedvencekkel? Hány kóbor macska van?
Lehet nem vagyok agytröszt, de következtetni tudok.
ezek szerint kb minden második ember VAK!
Basszus! De ciki!
Édes, Istenem, ezt a sok sötétséget! Kóbor cicákkal foglalkozom(ivartalanítás, gazdisítás stb...) Már karmolt, harapott is meg és élek. Toxoplazmózis tesztet azért csináltatok, ha babát várok, de nem hinném, hogy ne estem volna át. Állatvédő ismerősöm egészséges kisgyerekei simogatják a kintieket is, sőt egyikük kislánya a kabátjába rakta az egy napos kidobott csöppséget. van fertőtlenítő, dm, auchan, bárhol kapható, én kaja vásárlás előtt megyek a kóborokhoz sokszor, nem szabad ennyire félni.
[link] Ez pedig részletes infókat tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!