Két és fél éves gyereknél milyen veszélye van az altatásnak? Fogászati kezelés miatt gondolkodunk rajta.
Sajna a tömés mellett is lyukadhat tovább. :S
Nekem is megállás nélkül lyukadnak a fogaim, igaz nem 2 évesen kezdődött, hanem kb. 10, de nem tudnak vele mit kezdeni. Csak tömetem fehérrel, így nem olyan feltűnő. :(
Szerintem keress egy nagyon profi gyerek fogorvost, mert ő lehet, hogy altatás nélkül is rábeszéli a gyereket a kezelésre. Olyan eszközei vannak, amitől nem ijed meg, stb... De ha nem is engedi, legalább barátkozik a helyzettel.
Sajnos nem ismerek személyesen ilyen orvost, de talán más igen.
Én nem engedném altatni, annál is inkább, mert ha ilyen romlékonyak a fogai, akkor sajnos előfordulhat majd máshol is szuvasodás, és nem lehet állandóan altatásban tömni a gyerek fogát.
Barátnőm anyukàja fogorvos, a 2,5 éves kislánynak nagyon elromlottak a fogai. Gyerek fogorvoshoz járnak , mentek minden nap 1 héten át hogy a gyerek ismerkedjen a fogorvossal, 1 hét után beleültettem a székbe, 1 fogát lecsiszolták félig, utánna még 2 hétig háttal hogy kinyissa a száját és a másik fogát is lecsiszolhassák.
Nem tömték, csak lecsiszolták, a mami nem akarta csinálni, higy az unoka ne féljen tőle.
Nem hiszem hogy altatnak ilyen kisgyereket, előtte vérvétel, meg egy csomó vizsgálat kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!