Most már teljesen kész vagyunk a hisztitől. Mikor lesz vége?
Azért emeltem most ki a kérdést, hogy leírjam a jó hírt: sokkal jobb lett a helyzet! Októberben kezdődött a hiszti (böcsikezdéssel együtt!), eleinte csak napi 1x séta alatt, aztán december elején eldurvult, akkor már az összes séta és az összes öltöztetés kikészített minket, (napi 3-4 alkalom) aztán december végén már jobb volt. És mostanra szinte teljesen megszűnt! Dac van, de az is jobb kicsit. Olyan klasszikus földhözvágós hiszti, viszont csak egy volt az elmúlt 2 hétben! :)
Simán öltöztetem, sétálunk, arra jön, amerre kérem. Nagyon aranyos lett!!
Kitartás minden sorstársnak!
Jaj de örülök :))) Szívből kívánom, hogy így maradjon!
Az én fiam 18 hónapos most kezdte nem rég ezt a hiszi korszakot, de sokszor már a plafonon vagyok tőle. Főleg így, hogy most nagyon beteg vagyok. Már 3 hete szenvedek a vesémmel, görcsölök, éjjeleket nem alszom. A gyerek jó alvó volt, de mióta beteg vagyok mintha rá is ráragadt volt, a múlt éjjel is fél órán keresztül visított a semmiért. És az a baj, hogy hiába csinálok akár mit nem használ neki. :S Ő főleg akkor szokott hisztizni meg földhöz verni magát amikor hazajövünk sétából vagy behozom az udvarról. Borzalmas!!! Dobál mindent, a múltkor neki dobta a magas sarkú csizmámat a kutyának, pont a sarka találta el, szegény kutya úgy nyüszített. :S Nem hagyja, hogy levetkőztessem, vissza ki akar menni az udvarra. Bezárom az ajtót és a kulcsot felteszem az ablakhoz, akkor hozza a széket, felmászik, elveszi a kulcsot és veri az ajtónak. Ha ezt megunta akkor tiszta erőből neki szalad az ajtónak. Már próbáltam, hogy ott hagyom egy időre had ordítsa ki magát, de nem merem mert magára is veszélyes :S Ha nem az van amit ő akar akkor egyből visít. Alapjáraton nagyon toleráns nő vagyok, van türelmem hozzá, de most hogy beteg vagyok nagyon sokszor elszakad a cérna és már nem egyszer ott tartottam, hogy elverem a seggét. Ha rácsapok a kezére az néha szokott használni, nem hagyja abba a sírást, ugyan úgy visít, de legalább nem veri magát a földhöz hanem odajön és bújik belém. Na nekem meg itt kezdődik a lelkifurka :S Szóval sehogy nem jó :(( De komolyan mondom ezt az éneklős dolgot ki fogom próbálni. Már a párom is ki van tőle:S Eleinte engem hibáztatott mindenért, hogy nem tudom megnevelni meg stb de most hogy egyre többet van ilyen és már hétvégén is produkálja magát azóta a párom is rájött, hogy ez nem is olyan egyszerű mint hitte. Remélem az éneklés hatásos lesz és tényleg abba fogja hagyni. Sokszor már együtt sírunk annyira ki vagyok :S
Sokára:-)
Elvileg 3 éves kora körül múlik..
Az én fiam 4 éves múlt.
Nálunk teljesen hullámzó ez a dackorszak. Vannak/voltak húzósabb időszakok, és olyan hónapok is amikor abszolút kezelhető volt a gyerekem.
A kisfiam szembeszáll a szakiroadalommal, mert a dackorszak, a hisztik nem múltak el nála teljesen 3 éves korára, még most is tart. Sőt most épp megint egy olyan időszaka van, amikor nagyon-nagyon feszegeti a határokat.
Azért azt hozzá kell tennem, hogy ennek konkrét oka van. Mégpedig, hogy 3 éves korában született egy kisöccse, és azóta nagyon hiányzik neki az-az idő amit csak kettesben tudunk tölteni, amikor a kistesó nincs ott. Sajnos nehezen tudom megoldani, hogy másvalaki vigyázzon a picire, ezért ő is mindig ott van, ha a nagyobbikkal foglalkozom, játszom, beszélgetek. Ezt a 4 évesem nagyon rosszul tolerálja és ezért hatalmas hisztiket csap, hogy így követelje ki, hogy csak vele foglalkozzak. Mindenben ellenáll, mindenért meg kell vele küzdenem. Nem akar felöltözni, elindulni otthonról, ha már kint vagyunk, nem akar hazamenni,nem akar enni (csak ha etetem), nem akar fürdeni menni, és még sorolhatnám.
Nagyon sok türelem kell hozzá. Egy 4 évessel elvileg már könnyebben meg lehet beszélni a dolgokat, és ez tényleg így van, csak mindig meg kell várnom amíg teljesen megnyugszik, mert egy üvöltő, visító, dobálózó méregzsákkal nem lehet beszélni. Na ez a kivárás nekem sem mindig megy, és akkor én is kiabálok, de ez tényleg nem vezet semmire. Ha nyugodt, higgadt tudok maradni, többet érek el a gyerekemnél, mint ingerülten.
Ami néha bevált a hiszti megfékezésére:
Készítettünk egy-két videót egy-egy nagyobb hisztijéről, és levetítettük neki. Látni kellett volna az arcát, amikor szembesült vele, hogy miként viselkedett. Utána elég volt előkapni a fényképezőgépet, vagy a mobilomat, egy hiszti során, hogy na akkor most megint felvesszük, rögtön abbahagyta.
Az éneklést mi is használjuk, néha bejön, néha viszont még idegesebb lesz tőle.
Ami a legtöbbször bejön (de ez a legnehezebb), az a figyelem elterelése a hisztiről, valami meghökkentő, vicces dologgal. Pl. bekentem az orrom hegyét rúzzsal, vagy ráhúztam az egyik kisnadrágját a fejemre, na ilyenkor abbahagyta a hisztit és csak röhögött.
A fentiek hátránya, hogy nyilvános utcai vagy bolti hisztinél nem kivitelezhetőek.
Rendkívül sok türelem, humorérzék, és kreativitás kell a nehéz helyzetekben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!