Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most már teljesen kész vagyunk...

Most már teljesen kész vagyunk a hisztitől. Mikor lesz vége?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom, mit tehetnék. Elolvastam a szakirodalmat, értem a hátterét, próbáltam nem tudomást venni róla, nem használ. Ha határozottan csinálom tovább amit akarok, nem használ. Ha olyat csinálnánk, amit ő is szeret, akkor is hisztizik. Totál következetes vagyok, de ennek sincs hatása. Férjemmel együtt mindketten kész vagyunk, nem merünk kilépni az utcára a gyerekkel, mert már az öltöztetésnél kiborulunk mindketten. Aztán egymáson vezetjük le. Naponta megfogadjuk, hogy soha többé nem lesz gyerekünk. Nekem meg a szívem szakad meg, mert amúgy egy tünemény, kedves, 2 éves kisfiú lenne, csak naponta 2-3 alkalommal eldobja az agyát, és olyankor egyszerűen nem tudunk tenni semmit!!! Ez már három hónapja tart. Mikor lesz vége?
2010. dec. 19. 13:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát, az én gyerekem már 7 éves, de még mindig nem nőtte ki.
2010. dec. 19. 14:02
 2/15 anonim ***** válasza:
69%

Türelem, türelem, türelem, kitartás, kitartás!!

Jól csinálod nincs itt semmi baj, ez a korszak a túlélésre játszik a szülőknél. Az én lányom egyik napról a másikra kezdte el. Szó szerint. Még van egy kis utózöngéje de jól kezelhető már. Fél évig tartott. Volt hogy nagy pocakkal cipeltem haza a hónom alatt, meg nálunk is minden lejátszott. z van. Elmulik hidd el csak addig rossz. Az hogy soha többé nem lesz gyereketek azt meg nem szabad megfogadni:-)) Volt hogy én is mondtam ilyet és látod mindjárt megszületik a második baba:-))

Ha nagyon kivagy gondolj arra nem Te vagy az egyedüli!

2010. dec. 19. 14:07
 3/15 anonim ***** válasza:
Megértelek. Kisfiam nem akar délután aludni, szomjas, éhes stb. Engem ezzel borít ki. Én is várom már, hogy elmúljon. Kitartás nekünk.
2010. dec. 19. 14:24
 4/15 anonim ***** válasza:
69%

a szakirodalomban benne van, hogy 3 éves koráig tart általában a dackorszak.

Megfigyeltem magunkon, hogyha mi is kiborulunk, akkor a gyerek jóval hisztériásabb, mint amikor nyugodtan kezeljük a dolgot.

Akkor legtöbbször csak a nyafogásig jut el a dolog.

Próbáljatok higgadtak maradni, mert a gyerek érzi a feszültségeteket.

2010. dec. 19. 14:34
 5/15 anonim válasza:
Mintha csak én írtam volna! Bízunk benne mi is,hogy elmúlik!!
2010. dec. 19. 14:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A miénk is egyke marad, ugyanezen okból, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint!!! Úgy érzem még egyszer ezt nem bírom végigcsinálni!!! Olyan másfél éves korában kezdte, és ahogy írod, a napi 2-3 fetrengős hiszti csak egy átlagos nap! Emlékszem, a barátnőm pár éve pszichológushoz vitte a gyerekét, mert egy hét(!) alatt 4x hisztizett a kicsi. A "nem veszek róla tudomást" módszer arra jó, hogy legalább én nem leszek síkideg. A gyerekre abszolút nem hat nálunk sem. Igyekszem hogy csak a nagy dolgokban "kössem az ebet a karóhoz", a kis dolgokban rugalmas legyek, de semmi hatás, ugyanúgy megkapom a napi hisztiadagot. A héten egyik nap pl. bejöttünk az udvarról, a gyerek nem akart levetkőzni, nekiállt ordítani, fetrengeni az előszobában. Otthagytam a bánatba, mentem befejezni az ebédjét a konyhába. Pár perc múlva ott serte-pertélt mellettem, mintha mi sem történt volna, beszélgettünk. Befejeztem a főzést, mondom akkor most levesszük a bundaruhát, sapit, kesztyűt. Erre kiszaladt az előszobába, lefeküdt a földre ugyanabba a pozitúrába ahogy abbahagyta az őrjöngést és torka szakadtából kezdte elölről! No comment... Én ezzel az egy gyerekkel végigcsinálom, ha 30 éves koráig hisztizik akkor is, de ha nem csillapodik 3-4 éven beül nincs kistesó, slussz. Az a baj hogy mi is összekapunk miatta a párommal, nagyon frusztrál a tehetetlenség, magamat is vádolom hogy biztosan elrontok valamit valahol, meg azért is hogy nincs szívem alaposan eltángáli a gyereket, pedig lehet hogy csak egyszer kellene. Sokszor érzem úgy hogy rámegy a kapcsolatunk, hiába amúgy jól megvagyunk. Ezért úgy vagyok vele inkább legyen 1 gyerek normál családban, mint 2 gyerek apa nélkül. Kitartást nektek, nem vagytok ám egyedül!
2010. dec. 19. 15:50
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi a biztató szavakat. Nagyon nem is vártam mást, de ez is segít kicsit. :)

Én tudom, hogy nem vagyok hibás, szerintem más eddig se bírná cérnával, mint én. De így is gyakran elszakad. Baromira várom már, hogy túl legyünk ezen. Az a baj, hogy nekünk az első év is túlélés volt, nagyon sokat sírt a pici. Vagyis mi már két éve folyamatosan túlélünk. :S

Bárcsak lenne erre egy megoldás. Már tényleg kész vagyunk, hogy folyton csak várjuk, hátha jövőre jobb lesz. :(

2010. dec. 19. 17:18
 8/15 anonim ***** válasza:
én írtam ki a kérdést???? :))) nagyon me gtudlak érteni, plusz mi most várjuk a kistesót és veszélyeztetett vagyok...hát igen, nehéz.
2010. dec. 20. 14:03
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Folyamatosan mosolyogj,nem fogja érteni miért teszed,egy idő után ő is azt fogja csinálni.ez csak egy modszer.mindent a felnőttekről vesznek ez is ráragad majd.énekelj neki.sose dacolj te is.ne mutasd ki hogy felhúzott.ez most tényleg egy dackorszak ami arra megy ki,hogy meddig mehet el nálad.te vagy a felnőtt.KITARTÁST kívánok.
2010. dec. 20. 15:54
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ma kipróbáltam az éneklős módszert, amit a kedves utolsó válaszoló írt, amikor a kisfiam nekiállt módszeresen szétverni a lakást. Magam is alig hittem el, de működött. Úgy meglepődött hogy elfelejtette hol is tartott a zúzásban. Nehéz volt, mert ki a fenének van kedve énekelni, amikor berendezési tárgyak röpködnek a levegőben. Inkább ordítani tudtam volna. Mindenesetre tényleg abbahagyta a rombolást és látszott a kis arcán hogy abszolút nem erre számított. Csendben reménykedek hogy nem csak az újdonság-volta miatt hatott!!! De ezegyszer mindenesetre segített, köszönöm a tippet!
2010. dec. 21. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!