Hogyan kezelitek, ha egy kisgyerek szinte minden miatt hisztizik?
Szia!
Én egyszerűen kinevetem! Akkor megáll,elgondolkodik, és nem tudja sírjon, vagy nevessen, aztán végül ő is nevet!
Nálunk is hasonló volt a helyzet, ráadásul az átlépős trükk sem jött be, mert állandóan úgy hisztizett, hogy a lábamba csimpaszkodott, és ráncigált. Nálunk a nevetés sem jött be, mert akkor még jobban elszabadult a pokol.
Amikor már én is majdnem sírtam, akkor drasztikus lépésre határoztam el magam. Fogtam a gyereket, és ruhástól, úgy ahogy volt beleállítottam a kádba, és ráengedtem a zuhanyt. Szegény annyira megszeppent, hogy hirtelen azt sem tudta hogy mi van. Utána még párszor elismételtük, aztán elmaradt a hiszti. Lehet hogy van jobb megoldás, kevésbé kegyetlen, de én már nem tudtam hogy mi a jó neki. Elverni meg nem akartam.
Ha nem csimpaszkodósan hisztizik, akkor lehet hogy elég ha csak átléped és nem veszel tudomást róla addig amig sír. Egyszer csak abbahagyja.
Addig is kitartás!!!
A zuhany szerintem kissé kegyetlen húzás.
Bármilyen reakciót is vált ki belőled (harag, idegesség, sírás, nevetés) eléri amit akarsz, mert figyelsz rá és máskor is csinálni fogja. Nem szabad tudomást venni róla, akkor is ha nehéz, mert akkor nem ér el semmit a hisztivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!