Mit tud rajzolni egy 26 hónapos kisgyerek?

Lányok 3-4 évesen már tudnak felismerhető napocskát, házat, egyszerűbb dolgokat rajzolni. Fiúknál később indul be úgy 4-5 évesen.
26 hónaposnál én még soha nem láttam, hogy valamit rajzolt volna, pedig 2 gyerekem van. Ilyenkor még csak firkálnak a fiúk, a lányok már kezdenek színezni.

2 éves, csigavonalat rajzol, persze nem szabályosat. Lehet, hogy csak véletlen.
Szóval inkább csak firkál.
Viszont rendszeresen úgy rajzol, hogy firkál, de közben mondja, hogy ez apa, ez anya, ez hugi, ez a hév, ez a vonat, stb stb. Szóval ő tudja mit rajzol, csak én nem ismerem fel :)

az én 2 évesem is tud kört rajzolni, kicsit tojás még de körszándékkal. :)
pont tegnap volt, hoghy rajzolt egy kört, és mondta hogy mackó. mondtam hű nagyon szép, de hol a mackó szeme? másik szeme? füle? másik füle? orra? szája? és mindegyik kérdésre rakott egy egy pöttyöt. nem szabályos szem száj stb volt, de! jó helyre rakta őket! én úgy meglepődtem! :))))

Szerintem ennyi idősen még nem tudnak rajzolni irka-firkán kívül semmit.
Az én fiam 26 hónapos. Ő tudja mit rajzol, de mi még nem ismerjük fel. A múltkor összefirkálta a nappaliban a falat, és azóta is mutatja minden látogatónak, hogy ez csiga-biga ez meg hőlégballon. Mindkettő kriksz-kraksz.

Hmmm. Biztosan adottság kérdése is.
Most előkerestem az eltett rajzokat, és a lányom 23-34 hós emberkéi a következőképen néznek ki: Feje (kissé deformált)kör, rajta különböző szerkezetű haj (két száras copf, vagy szőrszerű felálló hajzat, vagy "göndör" körkörös vonalvezetéssel), szemek(karikák, néhánynál szempillák is), szemöldökök (két vonal, mérgesnél összehúzva vagy lefelé állós), száj (le- vagy felgörbülő), orr : mind-mind a meg felelő helyen.
Nyak még nincs (az 26 hósan jelent meg), egyből törzs következik ami egy nagyobb kör, ebből a nyak helyénél nőnek ki a pálcikakarok, rajtuk kisebb kör a tenyér, ezekből sok vonal az ujjak. Két elnagyol vonal a láb (lábfej, lábbeli 28 hósan jelent meg), jellemzően egyik oldalra döntötten, ha meg szétállóan akkor épp "táncol" vagy "fut" a figura.
23-24 hósan pöttyös labdát (bepöttyözött karika), macit (emberszerű, csak nincs haja hanem két kis karika a fül a fején), csigabigát, napocskát rajzolt teljesen felismerhetően.
24 hósan egyenes-, hullám-, szaggatott vonalazás közel párhuzamosan a lapon.
26 hósan kezdte a szögletes formákat használni, pl háromszög-háztető. Körvonalon belül maradva színezett hibátlanul.
Váltott sormintázás, méretarányosság a lapon 30 hónaposan
Nem felvágok, nem kell lepontozni csak mert neki érzéke van az ilyesmihez. Megvan minden rajza, mondták már többször hogy tehetséges, de most a válaszaitokat olvasva döbbentem rá, hogy mekkora a differencia ( a családban, közvetlen környezetemben nincsenek ilyen korú gyerekek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!