Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek keveset eszik a 2...

Szerintetek keveset eszik a 2 évesem?

Figyelt kérdés

Sokat sír éjjel. Lehet nem vacsorázik eleget?

Egyedül eszik, nem hagyja hogy etessem. Nem rohangálok utánna, hogy egyen. Nem sovány, 92 cm és 13 kg.

Napi étrendje:

7 után kel, rögtön cumisüvegből 2 deci kakaó

8 után reggeli: fél alma, 2 szelet párizsi, fél keksz, kis tea

11kor ebéd: ha leves is van, akkor abbol levestészta, sárgarépa. Néha ez után fél tojásrántotta, vagy fél kistányér rizs, makaróni.

Alvás, utánna 2kor joghurt, 1-2 keksz, tea vagy gyümölcslé

17 orakkor kb annyi mint az ebéd, valami husi.

20 orakkor 2 deci tápszer vagy tej

Napközben néha eszeget almát, csokit, kekszet.

Nem eszik krumplit, banánt, káposztát, tebegrizt.

De ha például van rántotthus, fasirt, fánk, palacsinta, arra "rájár".

2010. dec. 16. 14:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Este eszik keveset, adhatod a bundáskenyeret/rántottát/párizsit este! Kináld meg, simán meg fogja enni. 2 éves fiam kicsivel többet eszik, nem sokkal, 93 cm ,12 kg.
2010. dec. 16. 15:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán ne adj neki édességeket ha ennyire válogatós.Először normális étkezésre kell nevelni aztán elrontani nassolással.
2010. dec. 16. 16:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem annyit eszik, amennyi kell neki. Ha ennyit, amennyit leírtál, és ez mellett szépen növekszik, nem beteges, akkor nincs ezzel gond. Véleményem szerint az a fontos, hogy egy nap egyszer egyen főtt ételt, lehetőleg levest és másodikat, utána azt, amit akar (persze nem csokoládéra gondoltam). Próbálj meg mindig változatosan adni neki, még nasit is. Pl. aszalt gyümölcs legyen keksz, csoki helyett, gyümölcsös műzli tejjel vagy anélkül. A lényeg, hogy a napi vitamin és folyadék adag kb. meglegyen.
2010. dec. 16. 16:30
 14/17 anonim ***** válasza:
az én 2 éves kislányom detto...,DE ő 16 után a tápszeren kivül semmit nem eszik,mintha vigyázna a vonalaira,nem tudok vele mit kezdeni,a doki is annyit mondott,hagyjam,szépen fejlődik okos kislány.13kg és 87cm.
2010. dec. 16. 20:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Megvolt a +vacsi 7 körül, bundáskenyér, alma. 8:30kor tápszer. Igy is sirt éjjel. Akkor mégsem éhes.

De örömmel látom hogy nem csak mi eszünk "keveset". Gondolom akkor nem éhezik, csak tudja mennyi kell neki.

Mindenkinek köszönöm.

2010. dec. 17. 09:58
 16/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam 19 hónapos.95 centi és 13 kiló.

Gyümölcsöt egyáltalán nem eszik.

A fasírtot a halat a felvágottakat imádja.

A májkrémes kenyeret is.A virslit is szeretni,de egy héten maximum 2 X eszi meg.

Tegnap így evett:

Reggel 8 kor 240ml tejital

11 órakor 7 db tucc keksz és víz. Az én fiam a teát egyáltalán nem issza meg.

13 órakor 2 deci forró kakaó

17 órakor 1 szelet májkrémes kenyér és egy kinder pingvin

21 órakor tejital 240ml.

Hetente kb 3-4 nap van amikor nagy nehezen tudok vele főtt ételt etetni.

Tegnap is főztem neki krumplipürét de egy falatot sem akart enni belőle.

Ma pizzát csináltam,gondolhatod...míg én 1 szeletet sem bírtam megenni ő úgy bevágta azt az egy szeletet amit elé raktam,hogy rossz volt nézni.És még kért volna.

De szokott ám olyat is csinálni,hogy egész nap csak tejitalt kér.Pl a múlthét elején is ez volt egy nap.

Az éjszaki sírásoknak lehet más az oka.

Nem lehet,hogy rosszat álmodik vagy fázik vagy melege van?

Az én fiam mai napig is ha éjszaka megébred akkor rögtön tejitalt kap.Szerencsére ez havonta egyszer történik meg.

Azt nem mondanám,hogy jó alvó.Mert este 11 és éjfél közt alszik el minden nap és reggel 8 és 9 körül kel.De legalább végigalussza az éjszakát.

2010. dec. 17. 15:42
 17/17 A kérdező kommentje:

Az utolsőnak irnám, hogy a te kisfiad ugy tünik tegnap keveset evett és mégis végigalussza az éjszakát.

A lányom most éjjel is 2szer felsirt, és közben nagyokat pukizott. Emésztésével lenne valami baj?

Nem fázik és melege sincs. Ha kitakarozik, betakarom kis paplannal. Kb 22 fok van a szobában.

A virslit ő is szereti, de a kenyeret egyáltalán nem eszi. Néha meg el van ő is teán, tejen, tápszeren, meg párizsin. Tegnap este sikerült beletukmálnom egy kis tejbegrizt.

na nem tudom mi lehet.

Ja, az álmodással nem tudom.... lehet.

2010. dec. 18. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!