Mi a véleményetek a bárányhimlő elleni védőoltásról? Be adattátok a gyerekeknek, vagy be adatnátok?
én megkérdeztem a dokinkat h mi a véleménye róla, és ő meg azt mondta hogy nem javasolja, mert a bárányhimlő egészséges gyerekeknél nem egy veszélyes betegség, (csak akinek van vmi más alapbetegsége is) és nem bízik az oltásban, mert amikor bejött azt mondták 1 oltás kell, és egy életre védett a gyerek, aztán hamar kiderült, hogy mégsem, így most már 2 oltás kell, és még nem nőtt fel generáció aki oltva volt
szóval nem tudom, még én is gondolkodom
2 éves kisfiam megkapta az oltást, őt is kétszer oltották. A gyerekorvosunk javaslatára adattam be.
A fiam bőre nagyon érzékeny és ekcémás. Nem akartam kitenni egy ilyen jellegű betegségnek, és a szövődmények sem hangzanak bíztatóan.
Én is egyet adattam be 2 éves fiamnak bölcsi előtt. A másodikon még filózom.
mellette szól, hogy akkor tuti nem kapja el, viszont nem lesz örökké védett, csak 10 évig, utána újabb oltás kell. :S
Ha most elkapja - enyhébb lefolyású lesz, és védettséget is kap.
Leglábbis így logikázom. :)
Szerintem ha közösségbe kerül, érdemes legalább egyet beadatni, mert már sokkal agresszívabb ez a betegség, mint 20-30 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!