Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Újabb kérdés gyes alatt...

Újabb kérdés gyes alatt végezendő munkavállalásról?

Figyelt kérdés

Ha tartós beteg a kisfiam, két és fél éves, akkor is csak 30 órában lehet dolgozni?

Ha most elmegyek dolgozni, januártól, és le kell mondjam a gyest, ami nekem ugye a gyerek 10 éves koráig járna, akkor később visszamehetek gyesre?

Másik kérdés, a nagymama nem veheti fel utána a gyest, mivel ő is dolgozik, nagynéni felveheti?

Nem egy városban lakunk.

2010. dec. 15. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne ez a dolog. Az én kislányom is tartós beteg. Most akkor ezt a kis anyagi segítséget is megvonja tőlünk az állam?
2010. dec. 15. 13:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor is csak 30 órában lehet dolgozni. VAGY otthon maradsz, VAGY dolgozol és akkor nem vagy a gyerekkel, nem jár a gyes. Igen, visszamehetsz bármikor gyesre a gyerek 10 éves koráig.

A nagynéni nem veheti fel, csak a nagyszülő. Egyébként ha a nagyszülő kapná, akkor a gyerek nem lehete 5 óránál többet bölcsiben, oviban... Ezt csak megjegyzem, sokan nem tudják...

2010. dec. 15. 14:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2010. dec. 15. 14:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy ha nagyszülő van gyesen, akkor a gyerek egyáltalán nem lehet bölcsis.

Amúgy itt érdeklődj: [link]

2010. dec. 15. 16:58
 5/5 anonim ***** válasza:
A törvény világos, 5 óránál hosszabb időre nem lehet elhelyezni oviban, bölcsiben.
2010. dec. 15. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!