Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy oldjátok meg a 24-i...

Hogy oldjátok meg a 24-i készülődést? Konkrétan pl. a karácsonyfa díszítését, hogy a gyerek ne vegyen észre belőle semmit?

Figyelt kérdés

Nálunk 2 gyerek van, a nagy 2,5 éves. Délutánonként vagy alszik, vagy nem. Gondoltam, ha alszik, akkor azalatt feldíszítjük a fát. De mi van ha éppen felébred közben.

A másik variáció, hogy apával elmegy sétálni.

Egyedül viszont nem biztos, hogy megleszek azalatt a fával, főleg, ha a kicsi sem marad nyugiban.

Gondoltam arra is, hogy reggelre jön meg a Jézuska, de nekem az olyan furcsa.

Kíváncsi vagyok, más hogy oldja meg ezeket a gyakorlatban.

2010. dec. 11. 08:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
együtt diszitem vele a fát, 2 év 4 hónapos.
2010. dec. 11. 08:28
 2/16 A kérdező kommentje:
És akkor csak az ajándékokat hozza a Jézuska/Angyal?
2010. dec. 11. 08:29
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod egy baratra vagy rokonra bizni 1-2 orat?Elvigye setalni peladul.

Mi ikerhazban lakunk a sogoromekkal es hozzajuk viszem 1-2 orara a kicsit (22 honapos).

2010. dec. 11. 08:31
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 7 és 3 éveseim vannak de én mindig velük együtt díszítettem, szerintem jó közös program. És az ajándékot hozza a Jézuska.
2010. dec. 11. 08:36
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A férjem berakja a két gyereket a kocsiba, s elindulnak a városban. Én otthon maradok "aludni", s feldíszítem a fűt. Tavaly 45 perc alatt készen voltam. Idén is így tervezzük.
2010. dec. 11. 08:37
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem díszíted fel 23.-án éjszaka?És akkor 24.-én tudsz tőle nyugodtan főzni,mert a fával lesz elfoglalva:)!Meg lehet várni a Jézuskát!
2010. dec. 11. 08:37
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
mi is éjjel csináljuk, illetve az elalvása után. külön szobája van, de a nappali meg még messzebb, tuti nem ébred fel rá, éjaszaka se láthatja meg. reggel ébredése előtt bevisszük a helyére (a mi szobánkba nyílik az övé ,itt lesz a fa helye) és felkapcsoljuk a fényeit is, így mire ébred, minden kész, ő meg nagyot néz :)))
2010. dec. 11. 09:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok. Nálunk az ajándékot Anya és Apa adja:-)) Nincs Jézuska meg Angyalka, stb. Szerintem egy gyereknek az a legjobb ha fát diszithet gondolj bele sok szép fadisz fények, segit ez a legjobb program:-) Persze lassan halad az ember, de a lányom imád mindenben segiteni ezért nem akarom kihagyni belőle. De persze mindenki ugy csinálja ahogy neki tetszik.
2010. dec. 11. 10:10
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

nálunk mikor alszik a fiam(16 hónapos) akkor díszítjük a fát.de csak mert nagyon pakolós és abból csak hiszti lenne ha segíteni akarna.igy délelött apa beállítja a fát és mikor elalszik a törpi gyorsan feldíszítjük és kipakoljuk az ajándékokat.

nálunk ugy volt,hogy mikor még nagyon kicsik voltunk akkor általában elvittek minket a mamáékhoz pár órára és addig anyuék feldíszítették.mikor már kicsit nagyobbak lettünk akkor meg együtt díszítettük a fát.a Jézuska meghozta mi meg feldíszítettük mert neki sok helyre kellett még mennie igy arra már nem maradt ideje.

2010. dec. 11. 11:27
 10/16 anonim ***** válasza:

Mi megkockáztatjuk, hogy 24-én délben, ha elaludt, díszítjük a fát. Megelőző hétvégén kicsempészem a díszeket a nappaliba (jelenleg az ő szobájában van a beépített szekrény legfelső polcán), míg ők apával sétálnak. 24-én délben megebédelünk, lefektetem aludni (egy órát minimum mindig alszik, remélem, most is fog), apa már délelőtt befaragja a fát a talpba, délben így csak fel kell hozni a lakásba, gyorsan feldíszítjük, beállítjuk a lejátszót és a felvevőt, ajándékokat berakjuk a fa alá, aztán odabújunk mellé, s várjuk, hogy felébredjen.

24-ére más teendőt nem tervezek. Előtte való nap szeretnék megfőzni (csak 24-ére kell, mert 25-26-án a nagyszülőknél ebédelünk), este meg a szokásos hétvégi kistakarítást megcsinálni. A sütiket folyamatosan gyártjuk addig is hétvégenként (a mézeskalácsból már alig van:-)). Az ajándékokat meg jövő hét végén míg alszik, becsomagoljuk.

2010. dec. 11. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!