Hogy oldjátok meg a 24-i készülődést? Konkrétan pl. a karácsonyfa díszítését, hogy a gyerek ne vegyen észre belőle semmit?
Nálunk 2 gyerek van, a nagy 2,5 éves. Délutánonként vagy alszik, vagy nem. Gondoltam, ha alszik, akkor azalatt feldíszítjük a fát. De mi van ha éppen felébred közben.
A másik variáció, hogy apával elmegy sétálni.
Egyedül viszont nem biztos, hogy megleszek azalatt a fával, főleg, ha a kicsi sem marad nyugiban.
Gondoltam arra is, hogy reggelre jön meg a Jézuska, de nekem az olyan furcsa.
Kíváncsi vagyok, más hogy oldja meg ezeket a gyakorlatban.
Nem tudod egy baratra vagy rokonra bizni 1-2 orat?Elvigye setalni peladul.
Mi ikerhazban lakunk a sogoromekkal es hozzajuk viszem 1-2 orara a kicsit (22 honapos).
nálunk mikor alszik a fiam(16 hónapos) akkor díszítjük a fát.de csak mert nagyon pakolós és abból csak hiszti lenne ha segíteni akarna.igy délelött apa beállítja a fát és mikor elalszik a törpi gyorsan feldíszítjük és kipakoljuk az ajándékokat.
nálunk ugy volt,hogy mikor még nagyon kicsik voltunk akkor általában elvittek minket a mamáékhoz pár órára és addig anyuék feldíszítették.mikor már kicsit nagyobbak lettünk akkor meg együtt díszítettük a fát.a Jézuska meghozta mi meg feldíszítettük mert neki sok helyre kellett még mennie igy arra már nem maradt ideje.
Mi megkockáztatjuk, hogy 24-én délben, ha elaludt, díszítjük a fát. Megelőző hétvégén kicsempészem a díszeket a nappaliba (jelenleg az ő szobájában van a beépített szekrény legfelső polcán), míg ők apával sétálnak. 24-én délben megebédelünk, lefektetem aludni (egy órát minimum mindig alszik, remélem, most is fog), apa már délelőtt befaragja a fát a talpba, délben így csak fel kell hozni a lakásba, gyorsan feldíszítjük, beállítjuk a lejátszót és a felvevőt, ajándékokat berakjuk a fa alá, aztán odabújunk mellé, s várjuk, hogy felébredjen.
24-ére más teendőt nem tervezek. Előtte való nap szeretnék megfőzni (csak 24-ére kell, mert 25-26-án a nagyszülőknél ebédelünk), este meg a szokásos hétvégi kistakarítást megcsinálni. A sütiket folyamatosan gyártjuk addig is hétvégenként (a mézeskalácsból már alig van:-)). Az ajándékokat meg jövő hét végén míg alszik, becsomagoljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!