Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg kevés ennyi ajándék?

Tényleg kevés ennyi ajándék?

Figyelt kérdés

2 éves a lányom. Karácsonyra kap egy gyurmaszetett(tőlünk), egy miki egeres puzzle-t(egyik mama), egy pénztárgépet kiskosárral és termékekkel(másik mamaék), plusz a két nagybátyjától még valamit(külön-külön természetesen). Ezekhez jönnek még azok az apróbb dolgok, amiket a rokonság távolabbi tagjaitól kap. barátnőm szerint ez az ajánydékmennyiség nagyon kevés. És legalább mi szülők vegyünk még hozzá 2-3 dolgot.

Én a többi jeles napból kiindulva nem érzem szükségét annak, hogy többet vegyek. Valóban kevés dolgot fog kapni?

2010. dec. 10. 13:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%

Ez vicc?

Az én fiam tőlünk egy vonatos játékot és kiskönyvet kap, nagymamitól egy szemetesautót.

Nincs más ajándékosztó.

Nálunk ennyi ajándék lesz és ezt nem szégyenlem.

Eszemben sincs többet venni.

Majd 5 évesen megrugdosson, hogy többet akar - ismerek ilyen gyereket.

2010. dec. 10. 14:05
 12/23 A kérdező kommentje:

El is csodálkoztam, hogy a barátnőm szerint ez kevés. szülinapjára nem is kapott csak 2 játékot. a többiek ruhát vettek, mert pont arra volt szükség( mondjuk a lányom a rucinak is örül. megy és nézi a tükör előtt magát :) )

Mi is igyekeztünk olyan dolgokat vásárolni neki, amiknek tudom, hogy örül. a gyurmás cuccot imádja, nagyon szeret gyurmázni, kirakó szintén nagy kedvenc(főleg a miki egér és barátai), a pénztárgép marad a mamáéknál, hogy ha ott van, tudjon játszani vele(nem mintha nem imádna náluk/velük lenni). a két nagybácsi a mi ötletünk, tanácsunk alapján vásárol. Leadtunk4-5 dolgot, abból választanak egyet.

2010. dec. 10. 14:22
 13/23 anonim ***** válasza:
86%

szia! a barátnődnek biztos meglenne a véleménye rólam :) az én gyerekeimnek egy-egy kirakóst hozott a mikulás, mandarinnal, banánnal. és a kirakósokat használtan vettem a teszveszen...

karácsonyra azért több dolgot kapnak, a nagyszülőkkel összedobjuk a pénzt, így értékesebb ajándékokra is futja, de nem egy halomnyira.

a minap elővettem a fémdobozt, amiben a sógornőmtől kapott lego duplót tartjuk. már egy ideje nem játszottak vele. sikítás, öröm. a fiam elvette a dobozt, egy mozdulattal kiborította, majd elkezdett rajta dobolni. a doboznak örült, nem a legónak :)

2010. dec. 10. 14:56
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

A családban van egy 6 éves kislány. A születésnapjára mi később érkeztünk a párommal, utána még mi is ettünk stb. Akkor már pusmogtak az unokatestvéreivel, hogy mi még nem köszöntöttük fel őt. Akkor még az anyja nevetve elmesélte, hogy délelőtt a kislány kijelentette, aki nem hoz ajándékot, az ne is jöjjön.

Itt hozzáfűzném, hogy a kislány mindig MINDENT megkapott, még a többnél is többet, mert első unoka. A szülőkön kívül a nagyszülők is állandóan, minden adandó alkalomra vettek neki valamit.

Egyébként én is gondban vagyok, a kisfiam még csak 8 hónapos lesz karácsonykor, és tőlünk 2 db ajéndékot kap, (lehet h 3 lesz) de a párom családjától is legalább 3at, meg ugye az én szüleim...kicsit sokallom.

2010. dec. 10. 15:00
 15/23 A kérdező kommentje:

Nekem soha nem az dominált egy-egy ünnep alkalmával, hogy mennyi és milyen összegű ajándékot hoz valaki. sőt igazából amíg nagyon pici volt a lányom (első karácsonyunkon 4 hónapos), addig meg is kértem mindeknit, ne árasszák el olyan dolgokkal, amiket még nem tud használni. Kapott csörgőt, rágcsát...

Sajnos barátnőm hajlamos nagyzolni bizonyos dolgokkal. Pl ők a saját lányuknak 2 éves szülinapjára(egy év van köztük) akkumlátoros autót is! vettek, akkor volt az enyém 1 éves, mire kérdezte, nem akarok e én is, mert most jó áron látott. Mondtam nem. Minek? Kinek a pap, kinek a paplan. :)

Egyébként is azt mondta a kislányom, mikor megkérdeztem, mit hozzon a Jézuska, hogy piros karácsonyfát. de olyat, ami villog is.:D

2010. dec. 10. 15:34
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Èn jómódú családban nőttem fel. Többnyire tele volt a karácsonyfa alja, pedig a nagyszülők nem ajándèkoztak, sem a nagynénik. Bőven sok volt, amit anyuék tettek elénk. És ettől még nem lettem rugdosós, becstelen tini, majd felnőtt. Megbecsülöm a dolgaim, szeretem a dolgaim, nem vagyok pazarló, pedig most is megtehetném. Tehát ez nem hiszem, hogy attól függ, ki mennyi ajándékot kapott a Jézuskától. Ez jellem kérdése és nevelési példa kérdése, ki mennyire csúnyán követelőző. Amugy a barátnőd ne turkáljon a zsebedben, sértő, hogy megszólt emiatt, éreztetni akarja, hogy nekik jobban megy, hisz többet tud venni,mint te. Aki a pénzével kérked és megbánt másokat, az a lelki szegény.
2010. dec. 10. 16:31
 17/23 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Elnézésedet kérem, ha esetleg megbántottalak valamivel. Nem állt szándékomban. Én úgy gondolom nagyon sok minden múlik a nevelésen. Általánosítani pedig semmi esetre sem akarok.

A vicc az az egészben, hogy ők rosszabbul állnak anyagilag, mint mi. Igaz, nem vagyunk milliomosok.

Nagyon sok mindene van a lányomnak(sok játék még a férjemé és az enyém volt), és igyekszem olyan dolgokat venni, amikkel szivesen játszik(a gyurmakészlet az ő kicsi vágya, mert valahányszor látja, mindig mondja, hogy neki is lesz olyan, és majd ő is kinyomja a gyurmát).

2010. dec. 10. 17:10
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy bántottál:) csak annyi, hogy hiába volt rengeteg ajándék, szerintem normális lelkü gyerek maradtam. És amit te leirsz, érződik a szeretet a sorokból. Ez a legeslegnagyobb ajándék, amit adhadsz neki, a feltétlen szereteted. Ezt ugy érzem, meg is kapja Tőletek. Örömteli Ünnepeket Mindenkinek!
2010. dec. 10. 18:17
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a lényeg, hogy olyan ajándékot kapjon, amire vágyik. Ez pedig adott nálatok. Volt egy karácsony néhány éve a családban, akkor még csak a nővéremnek volt egy gyermeke, az egész népes család első unokája. (Sógor szülei elváltak) Na ott volt, hogy egymást túllicitálva hozták a nagyszülők a játékhegyeket..én is vittem játékot, meg utolsó pillanatban vásároltam, egy cserélhető fejű fogkefét, majdhogynem viccből. Az lett a kedvenc. Egy FOGKEFE.
2010. dec. 10. 18:52
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Bőven elég ennyi ajándék és ezek hasznosak is. Nálunk mi egy játékkonyhát adunk anyummal közösen, de ő még valami apróságot vett neki, talán egy olcsó játék-babakocsit. Anyósék egy tanuló-kutyust (nem vagyok oda a FP játékokért, de egyszer a Tescoban negyed órát ott állt egy ilyen kutyus mellett a lányom és nyomkodta, nézegette, ölelte. nem lehetett elhúzni a polctól) Mivel most lesz két nap múlva a szülinapja, akkor is kap ajándékot, ennyi bőven elég lesz neki is. Licitálok pár könyvre Tesz-veszen, ha összejön, azt még megkapja.

Tavaly karácsony három napján egy-egy ajándékot adtunk neki, mert nem tudott volna játszani egyszerre annyival.

2010. dec. 10. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!