Tényleg kevés ennyi ajándék?
2 éves a lányom. Karácsonyra kap egy gyurmaszetett(tőlünk), egy miki egeres puzzle-t(egyik mama), egy pénztárgépet kiskosárral és termékekkel(másik mamaék), plusz a két nagybátyjától még valamit(külön-külön természetesen). Ezekhez jönnek még azok az apróbb dolgok, amiket a rokonság távolabbi tagjaitól kap. barátnőm szerint ez az ajánydékmennyiség nagyon kevés. És legalább mi szülők vegyünk még hozzá 2-3 dolgot.
Én a többi jeles napból kiindulva nem érzem szükségét annak, hogy többet vegyek. Valóban kevés dolgot fog kapni?

Ez vicc?
Az én fiam tőlünk egy vonatos játékot és kiskönyvet kap, nagymamitól egy szemetesautót.
Nincs más ajándékosztó.
Nálunk ennyi ajándék lesz és ezt nem szégyenlem.
Eszemben sincs többet venni.
Majd 5 évesen megrugdosson, hogy többet akar - ismerek ilyen gyereket.
El is csodálkoztam, hogy a barátnőm szerint ez kevés. szülinapjára nem is kapott csak 2 játékot. a többiek ruhát vettek, mert pont arra volt szükség( mondjuk a lányom a rucinak is örül. megy és nézi a tükör előtt magát :) )
Mi is igyekeztünk olyan dolgokat vásárolni neki, amiknek tudom, hogy örül. a gyurmás cuccot imádja, nagyon szeret gyurmázni, kirakó szintén nagy kedvenc(főleg a miki egér és barátai), a pénztárgép marad a mamáéknál, hogy ha ott van, tudjon játszani vele(nem mintha nem imádna náluk/velük lenni). a két nagybácsi a mi ötletünk, tanácsunk alapján vásárol. Leadtunk4-5 dolgot, abból választanak egyet.

szia! a barátnődnek biztos meglenne a véleménye rólam :) az én gyerekeimnek egy-egy kirakóst hozott a mikulás, mandarinnal, banánnal. és a kirakósokat használtan vettem a teszveszen...
karácsonyra azért több dolgot kapnak, a nagyszülőkkel összedobjuk a pénzt, így értékesebb ajándékokra is futja, de nem egy halomnyira.
a minap elővettem a fémdobozt, amiben a sógornőmtől kapott lego duplót tartjuk. már egy ideje nem játszottak vele. sikítás, öröm. a fiam elvette a dobozt, egy mozdulattal kiborította, majd elkezdett rajta dobolni. a doboznak örült, nem a legónak :)

A családban van egy 6 éves kislány. A születésnapjára mi később érkeztünk a párommal, utána még mi is ettünk stb. Akkor már pusmogtak az unokatestvéreivel, hogy mi még nem köszöntöttük fel őt. Akkor még az anyja nevetve elmesélte, hogy délelőtt a kislány kijelentette, aki nem hoz ajándékot, az ne is jöjjön.
Itt hozzáfűzném, hogy a kislány mindig MINDENT megkapott, még a többnél is többet, mert első unoka. A szülőkön kívül a nagyszülők is állandóan, minden adandó alkalomra vettek neki valamit.
Egyébként én is gondban vagyok, a kisfiam még csak 8 hónapos lesz karácsonykor, és tőlünk 2 db ajéndékot kap, (lehet h 3 lesz) de a párom családjától is legalább 3at, meg ugye az én szüleim...kicsit sokallom.
Nekem soha nem az dominált egy-egy ünnep alkalmával, hogy mennyi és milyen összegű ajándékot hoz valaki. sőt igazából amíg nagyon pici volt a lányom (első karácsonyunkon 4 hónapos), addig meg is kértem mindeknit, ne árasszák el olyan dolgokkal, amiket még nem tud használni. Kapott csörgőt, rágcsát...
Sajnos barátnőm hajlamos nagyzolni bizonyos dolgokkal. Pl ők a saját lányuknak 2 éves szülinapjára(egy év van köztük) akkumlátoros autót is! vettek, akkor volt az enyém 1 éves, mire kérdezte, nem akarok e én is, mert most jó áron látott. Mondtam nem. Minek? Kinek a pap, kinek a paplan. :)
Egyébként is azt mondta a kislányom, mikor megkérdeztem, mit hozzon a Jézuska, hogy piros karácsonyfát. de olyat, ami villog is.:D

Kedves utolsó! Elnézésedet kérem, ha esetleg megbántottalak valamivel. Nem állt szándékomban. Én úgy gondolom nagyon sok minden múlik a nevelésen. Általánosítani pedig semmi esetre sem akarok.
A vicc az az egészben, hogy ők rosszabbul állnak anyagilag, mint mi. Igaz, nem vagyunk milliomosok.
Nagyon sok mindene van a lányomnak(sok játék még a férjemé és az enyém volt), és igyekszem olyan dolgokat venni, amikkel szivesen játszik(a gyurmakészlet az ő kicsi vágya, mert valahányszor látja, mindig mondja, hogy neki is lesz olyan, és majd ő is kinyomja a gyurmát).

Bőven elég ennyi ajándék és ezek hasznosak is. Nálunk mi egy játékkonyhát adunk anyummal közösen, de ő még valami apróságot vett neki, talán egy olcsó játék-babakocsit. Anyósék egy tanuló-kutyust (nem vagyok oda a FP játékokért, de egyszer a Tescoban negyed órát ott állt egy ilyen kutyus mellett a lányom és nyomkodta, nézegette, ölelte. nem lehetett elhúzni a polctól) Mivel most lesz két nap múlva a szülinapja, akkor is kap ajándékot, ennyi bőven elég lesz neki is. Licitálok pár könyvre Tesz-veszen, ha összejön, azt még megkapja.
Tavaly karácsony három napján egy-egy ajándékot adtunk neki, mert nem tudott volna játszani egyszerre annyival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!