Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg kevés ennyi ajándék?

Tényleg kevés ennyi ajándék?

Figyelt kérdés

2 éves a lányom. Karácsonyra kap egy gyurmaszetett(tőlünk), egy miki egeres puzzle-t(egyik mama), egy pénztárgépet kiskosárral és termékekkel(másik mamaék), plusz a két nagybátyjától még valamit(külön-külön természetesen). Ezekhez jönnek még azok az apróbb dolgok, amiket a rokonság távolabbi tagjaitól kap. barátnőm szerint ez az ajánydékmennyiség nagyon kevés. És legalább mi szülők vegyünk még hozzá 2-3 dolgot.

Én a többi jeles napból kiindulva nem érzem szükségét annak, hogy többet vegyek. Valóban kevés dolgot fog kapni?

2010. dec. 10. 13:28
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
elég ennyi. Ha most mindent megkap két év mulva nem lesz mit venni neki. Nálunk is kb. ennyi ajándék lesz.
2010. dec. 10. 13:29
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kevés, bőven elég.

A barátnőd vegyen a sajátjának nyugodtan egy rakatravalót..

Ráadásul szerintem jó ajándékok, biztosan örülni fog nekik!

2010. dec. 10. 13:31
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Sztem nem kevés. Nem kell rászoktatni a gyereket arra, hogy karácsonykor 20 kg ajándékot kap. Hülye szokás. Később pedig csak rosszabb lesz, mert már el is várja, hogy így legyen.

Bőven elég egy-egy ajándék minden helyről. Amire szüksége van úgyis megkapja év közben.

2010. dec. 10. 13:36
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is elég. Én is elég furán érzem magam most a napokban mert csak 1-2 dolgot veszek a gyerekeimnek (3 és 1 évesek) az 1 évesem leginkább a csomagolópapírt meg a bulit, kaját fogja belőle értékelni:)

És hasonló anyagi helyzetben lévő barátnőim pedig egymást túllicitálva vásárolnak össze 5 féle dolgot a gyerekeiknek.

Igazából én nem tehetem meg hogy ennyifélét összevásároljak, mert nincs olyan sok pénzem, pontosabban nem szeretném a januárt meg összeszorított foggal várni hogy mikor jön már a fizetés:)

De ha lenne 50 ezrem nekik játékra akkor se vennék 2 dolognál többet, mert igen, egyrészt a családtól is van ahol kapnak ( az összes barátnőméknél van nagyszülő nálunk mondjuk nincs de mindegy) és nem hiszem h ezen múlna bármi is.

Illetve mi szülinapnál jártunk így hogy nem beszéltünk rendesen össze és csomó mindent kapott a lányom, azt se tudta hova kapjon, teljesen megzavarodott a rázúduló ajándékoktól:)) Szóval tanultam az esetből.

2010. dec. 10. 13:38
 5/23 anonim ***** válasza:
91%
Mi jó előre kikötöttük, hogy mindenkitől csak 1 db ajándék jöhet. Ráadásul amíg kicsi, addig összevonjuk a névnapjával is, ami januárban van. Úgysem tudja még, hogy miről van szó.
2010. dec. 10. 13:44
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem kell több, nem kell ajándék hegyeket zúdítani a gyerekre, ha már most mindent megkap, akkor később semmit nem fog értékelni! Meg aztán a gyerek úgy is kipécéz 1 db kedvencet amivel igazán elvan. A többi csak körítés. Nekem is van egy "barátnőm" aki megpróbál állandóan fölém licitálni, de ebből látszik, hogy ostoba. A szeretetet nem ajándék mennyiségben méri az ember. Megkapja amire igazán vágyik és kész!
2010. dec. 10. 13:44
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólókkal!

Hidd el, a kevesebb néha jobb. Ha túl sokat kap akkor csak kapkod köztük ide-oda, semmivel sem játssza igazán ki magát, és a későbbiekben hová fajulna vajon, ha már most elárasztanátok több tucat holmival?

(A barátnőd nyugodtan halmozz el az övéit amennyivel csak akarja, majd megnézzük 10 év múlva hogy melyik gyerek képes megbecsülni amije van...)

Egyébként az én 27 hós lányom könyveket és egy babaházat kap berendezéssel, a 10 hós fiam meg egy FP meglepetéskocka-vonatot: az EGÉSZ családtól! Igaz, hogy nálunk a mikulás is hozott fejenként 1 db tárgyi ajándékot, és 2 hónapja volt a névnapja is a nagyobbnak, akkor is kapott. De nem halmozzuk el, és szerintem jól van ez így.

2010. dec. 10. 13:45
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Én sem gondolnám, hogy sokkal többre szükség lenne. A rengeteg játék közül választani sem tudna. És ahogy az egyik válaszoló írta, mit fog kapni jövőre? Nálunk eleve arról szól a karácsony, hogy együtt van a család.

Ezek szerint nem vagyok "sóher" anyuka, mert nem egy kamionnyi cuccot pakolok a fa alá. :)

2010. dec. 10. 13:47
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem a darabszám a fontos hanem hogy értékelje,korához megfelelő és készségfejlesztő hatása legyen.nagyon jó ajándékok:D

A másik meg hogy sok felől kap így én is kevesebbet vettem volna.

2010. dec. 10. 13:57
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk meg az van, hogy a férjemmel megbeszéljük előre mit veszünk a 2 évesünknek, adunk ötleteket a nagyszülőknek, persze egyet-egyet. Ugysem érti a kisasszony honnan, kitől, minek, 2 nap mulva nem is érdekli semmi, csak a szokásos rongybabája. DE Mikulásra megvettem az edénykészletet, erre a férjem hazaállitott még 2 babával és egy babaautoval. Szoval a férjem szerint én "sajnálom" a gyerektől. Látod, ilyen is van.

Mivel én is ugy gondolkozok, mint Te, szerintem elég az az ajándék amit felsoroltál, és ötletes.

2010. dec. 10. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!