Oviválasztás. Egy közeli, amiről vegyesen hallottam jót is, rosszat is, vagy egy távolabbi, ami nagyon jó?
Te melyik mellett döntenél?
A közeli a szomszédban van, a távolabbi BKV-val kb 20 perc. Van egy kisebb gyerekem is, akit mindig magammal kell majd vinni.
(Most tekintsünk el attól, hogy körzeti vagy nem...)

Én az utóbbit válaszottam, nem bántam meg. Nálunk is így van hogy az egyik kb. 5 percre van (van egy kisebb gyermekem is) a másik ovi meg 30 percre busszal. De ez utóbbiról csak jókat hallottam, az óvónők és dajkák is mind nagyon szimpatikusak, terelgetik babusgatják a fiamat (aki eléggé visszahúzódó meg későn érő típus).
Csak jókat hallottam az oviról, szemben a másikkal ahol én is tapasztaltam, hogy egy két óvónő sajnos nem a legszimpibb.
Inkább visszük a távolabbiba a férjemmel, ahol tudjuk hogy jólérzi magát.

Én is a jobbat választanám.
Elvégre a gyerek ott tölti az idejének nagy részét, ehhez képest a 20 perc BKV nem tűnik olyan soknak.
Azt nézd meg, hogy te be tudod-e vállalni, mert ez neked lesz fárasztóbb.

Én meg erősen gondolkodnék a közeli ovin,mert akiktől hallottál róla jót-rosszat az azért egy szubjektív dolog...Tudod vannak olyan típusú anyukák,akiknek semmi sem lenne elég jó.
A te általad tapasztaltak a mérvadók a döntésedben.
Nem lehet bemenni szétnézni?Megnéznél egy foglalkozást,beszélnél a leendő óvónénivel....aztán utána döntenél.
Én a közeli kevésbé jó ovit választottam,mert nehézkes ám két gyerkőccel rendszeresen utazni.Volt amikor a kicsi lázas volt,hát nagyon jó volt,hogy átjött a szomszéd néni arra az 5 percre ameddig elszaladtam a nagyobbal az oviba.Azért ez is egy szempont lehet....

Köszönöm a válaszokat!
Nagy a dilemma, de most én is a közeli ovi felé hajlok. Lesznek nyílt napok, amikor bemegyek (bár vannak fenntartásaim a nyílt napokkal kapcsolatban...).
A jót azoktól hallottam, akinek ide jár a gyereke, a rosszat meg azoktól, akik meg mendemondákból hallottak valamit.
És eleinte valószínűleg csak fél napra menne, és akkor tényleg könnyebb lenne csak átsétálni a kicsivel a szomszédba.
Egyébként tényleg óvónénit kell választani. ( Én is oviban dolgozó gyógypedagógus vagyok, és sok mindent szakmai szemmel nézek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!