Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Au-pair vagyok és úgy érzem...

Au-pair vagyok és úgy érzem az anyuka túlterheli a gyerekét, ráadásul tőlem várja, h kihajtsam belőle. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
6 éves kislányról van szó, napi fél órát zongorázik, heti kétszer jár balettra, két kórusra, van ugye a leckeírás, ezenkívül hetente kell neki verset tanítanom, és ami a legrosszabb, bár a kislány már így is 2 nyelvet beszél anyanyelvi szinten(magyar, francia), ő szeretné, ha a németet is így tudná(mivel neki, az anyukának meg a magyar-német az anyanyelve) és ezért kb naponta verseket kell tanítanom neki németül, énekeket, olvasnom(sokszor én sem értem mit..). A kislány meg nem csodálom h utálja. Minek 6 évesen 3 nyelven beszélni?h taníthatnám neki játékosan a németet? Hogy mondhatnám meg az anyukának, h ez sok? Kegyetlennek érzem magam, h ennyit kiverek ebből a kis csöppségből
2010. dec. 3. 10:16
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Én is voltam au pair. és pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

a gyerek -3 éves- egész nap a tévét nézte. Aktiv szókincs már nem is volt.

Reggel felkelt és nézte volna egész nap a tévét. Kivittem játszani beszéltettem mentünk mindenhová először nem tetszett neki de rákapott. Anyuka hadakozott hogy jól van úgy a gyerek ahogy van - még a kirakókat is feltették a szekrény tetejére mert nem érti meg kicsi hozzá úgyan...

leirtam annak ellenére hogy pont az ellenkezője a probléma nálatok. ÉN leültem anyukával beszélgetni amikor egyszer elővett hogy esőben miért vittem ki a gyereket a nyuszisimogatóba- ami szemben volt 40 méterre és fedett - mert a gyereknek nem kell az ilyen. Aztán megkérdeztem tőle finoman de határozottan hogy azt akarja hogy a gyerek néma tengődésben legyen v. érdekli is hogy hasznosan tölti a napjait:

azt mondta hogy neki mindegy... kb. 2 hónap után eljöttem. Nem egyeztünk meg. Neki nem volt fontos hogy értelmileg érzelmileg fejlődjön a lánya. Nekem fontos volt de nem az én dolgom hogy embert neveljek belőle.

A saját gyerekemnél megteszem persze de én se birnám egy olyan au pair véleményét aki túl akarná terhelni és olyat se aki nem csinálna vele semmit csak vigyázna hogy le ne essen a székről.

ha nem egyeztek meg akkor el kell válnotok mert sajnos az au pairnak azt kell tennie amit a szülő helyesnek vél.

2010. dec. 3. 10:22
 2/9 A kérdező kommentje:
igen, épp ez a baj. Mindent igyekszem úgy csinálni, ahogy kéri, mert tudom, h ha nekem nem is tetszik, akkor is ez van, ez az ő családja, ő háza, ő dönt. Ha tuok más megoldást, ami szerintem jobb, akkor megemlítem és ha tetszik neki, akkor örülök, különben maradok az ő elvárásainál. De ez más, mint a házimunka. Itt egy kislányról van szó. Lehet h én lihegem túl, de szerintem ez sok. Megcsinálom, de sajnálom szegényt. Ha a hozzászólok azt mondják nincs igazam, akkor ok, de ha ti is azt gondoljátok, h ez túlzás, akkor megpróbálok vele beszélni.
2010. dec. 3. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Egyfelől túlzás mert nagyon megterhelő de később még profitál belőle csak épp gyerekkora nem lesz.

És mindenki mást vár el van aki meg egyenesen kivetiti a gyerekére a saját kudarcait pl. hogy xy nem tanult meg 10 éves korára két nyelven akkor majd a gyereke megfog..

Ez már csak ilyen. Hagyd játszani is, pl. barbizzatok németül vagy franciául.

2010. dec. 3. 10:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Készítsétek papírból kivágott kiszínezett állatokat, azt ragadzd hurkapálcikára és mindogasd neki az állatok nevét németül, írd rá az állatra a nevét németül. Vagy gyurmázzatok, és németül kérdezd mit csináltál gyurmából! Rajzoljatok, és mondd neki németül mi az, pl. Fiú lány, szoknya nadrág kalap! Gyümölcsök zöldségek!

Játékosan is tanul! Német mondókák!

2010. dec. 3. 10:58
 5/9 A kérdező kommentje:
az a nehéz, h valamennyire már tud. beszélni nem hajlandó, de sokat ért. tehát ez a hurkapálcikás(bár jó ötlet) neki már kevés. Most azt szeretné az anyukája, h a dativot tanítsam neki, mint h die katze ist neben dem tisch, der tisch ist neben der katze..ez szerintem fel nem fogható egy kislánynak, h mikor dem, der, die, das, den stb...
2010. dec. 3. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:

a legnagyobb problémát én abban látom, hogy egyrészt te sem tudsz annyit németül (sokszor nem értem mit...)másrészt pedig hiányzik az érzelmi kötödésed hiszen ha a te kedvencedet kéne olvasnod neki, kedvenc versedet tanítani, akkor élveznéd és rá is átragadna a lelkesedés.

Úgyhogy egyrészt érthető a viszolygásod, mert természetes. Másrészt pedig először magadnak kell megtalálnod az örömet benne. Például ha magyar verseket, könyveket olvasnál németül? És szerintem ne így tanítsd, hogy dative, stb, lehet németül is vannak olyan könyvek, mint például az Én, Te, Ők -Mosós Masa mosodája, amik nyelvtant tanítanak,, meséken, verseken keresztül.

2010. dec. 5. 14:14
 7/9 A kérdező kommentje:
folyékonyan beszélek németül, a baj a szavakkal van. Bár nem szűk a szókincsem, azért ennyi mindent nem ismerek, és valóban, nem érzem rá képesnek magam, h én tanítsak mást ezen a nyelven. Ha pl bizonytalan vagyok a névelőkkel, akkor inkább máshogy fogalmazok, nehogy rosszul tanulja meg tőlem. De ez kicsit nagy felelősség. Sajnos nem tudom honnan szerezhetnék jó anyagot, mert itthon nincsenek mondókáskönyvek, mosómasás dolgok.
2010. dec. 5. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Ennyit simán kibír egy gyerek, sőt még több terhelést is. Egy dolog kulcsfontosságú, hogy a gyerek is érdeklődjön az iránt amit csinál, legyen az zongora sport vagy nyelv tanulás.
2010. dec. 5. 15:51
 9/9 anonim ***** válasza:

biztos vagyok benne, hogy vannak ilyen könyvek. Interneten nem tudsz rákeresni vagy tanácsot kérni német oldalakon?

Mondjuk az érzelmi töltet akkor is hiányozni fog, de hátha megjön a kedved.

Mert például most jutott eszembe nekem is van angol cd-m, amin gyerekdalok vannak és a többségét tudom, ismerem magyarul és szoktuk magyarul és angolul is énekelni.

Nézz körül, kell hogy legyenek ilyenek németül is.

Ha meg tud németül, de nem beszél, miért nem játszotok olyanokat, mint magyarul szoktunk : ország, város, szólánc, barkóba, betű-betű...és hasonlókat.

2010. dec. 5. 23:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!