Újabb hisztis kérdés: szerintetek miként kezelhető ez a fajtája?
A kisfiam 2,5 éves. Egy ideje napi rendszerességgel rájön a következő hiszti:
Kér valamit (inni, játékot, akármit), én odaadom neki, erre ő azt mondja, hogy nem kéri, leteszi vagy elveszem, elkezd sírni, hogy mégis kéri, odaadom, ismét nem kéri, és közben ordít.
Ezt a kérem-odaadom-nemkérem-mégiskérem játékot eljátszhatnánk óráig, akkor órákig ordítana. Ha nem foglalkozom vele, akkor is sír, és éppen azt a fázist hajtogatja, ahol megakadt a folyamat. Ha bent hagyom a szobában, utánam jön és sír. A elteszem a szekrénybe a hiszti tárgyát, akkor is sír. Van úgy, hogy majd egy óráig képes valami ilyen miatt hisztizni.
Semmi ötletem nincs, miért csinálja, mit lehetne tenni, hogy tegye ezt. Kikészít vele:(

Próbáld meg elterelni a figyelmét mással vagy vegyél elő más játékot hogy: "Nézd csak ...." Hátha...
Kitartás, elmulik!:-)

Hú ezt növérem lánya csinálta...Borzasztó volt.Szerencse a lányom nem csinálja...
Ö hagyta egy darabig.Mikor már tényleg nem lehetett vele birni,ráütött a fenekére.Szerencse ezt kinötte.van más helyette.Növérem lánya nagyon hisztis volt .meg még mindég az......

Nálunk ez a kedvenc plüssével volt. Az nyugtatta meg, de ha odaadtam elvágta mérgében, aztán visszakérte, aztán eldobta.
Én nyugodtan elmondtam neki, ha eldobálja akkor elrakom, és nincs többet! Általában 5 perc hiszti után lehiggadt. De nem adtam vissza neki 100szor is. 2 után elvettem.
Bevált még az is, hogy mondtam hogy szegény baba, sír hogy így eldobtad, megütötte a fejét, stb. És akkor már szeretgette.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!