2,5éves kisfiam még csak a rövidebb szavakat mondja, és a szavak elejét. Már össze is kapcsolja őket. Nincs még elkésve a beszéddel?
Figyelt kérdés
pl.: anya nem szab neki dob.:-) Aranyos ahogy beszél, de már várom a szép beszédjét is.2010. dec. 1. 11:18
1/3 anonim 

válasza:

Szia! Megkérdezhetem, hogy mikor kezdett szavakat mondani? Csak mert az én 23 hónapos fiam még egyátalán nem beszél és kezdek aggódni. Egyébként pont ma kérdeztem rá a gyerekorvosnál, hogy gond-e, hogy még nem mond semmit, de azt mondta, hogy ha megérti amit mondunk és kommunikál, akkor nincs elkésve. Olvastam is már sokat a témában, azt mondják, hogy 2,5 éves kortól beszélünk megkésett beszédfejlődésről, ha addig egyátalán nem mond semmit. Szóval szerintem a te kisfiad nincs lemaradva, napról napra szebben fog beszélni. Bárcsak már mi is itt tartanánk!
2/3 anonim 

válasza:

Nekem a 2,5 éves la´nyom folyékonyan beszél szépen ragozva.
3/3 anonim 

válasza:

Fiam 25 hónapos, pár szót mond csak, rettentő sok féle mutogatással , jellel fejezi ki magát. Sokat beszélgetek vele, ahogy ujszülött kora óta teszem, énekelek, mondókázok, jàtszunk, sok gyerektársasága nincs, ez is hátráltatja talán, de ennél többet nagyon nem tehetek. Szóval a gyermeked jól halad, én is boldog lennék, ha itt tarthatnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!