Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy áll a beszéddel 2 éves...

Hogy áll a beszéddel 2 éves kisfiatok?

Figyelt kérdés
Februárba töltötte a 2-őt. Nagyon sok szót mond, de soknak csak az elejét, sok állathangot utánoz. De még nem beszél mondatokban, nincs a "Mi ez" kérdés. Ma mondták a bölcsiben, hogy van lehetőség elvinni szakemberhez. Természetesen el is viszem. Azt is mondták, meg én is tudom, hogy nincs baj, nincs elkésve. Bátyám is, párom majdnem 3 évesen kezdett el beszélni. De ha tud segíteni, vagy tanácsod adni nem bánom. Bár ha nem akar beszélni, úgy se fog:-)
2011. márc. 24. 08:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Felesleges bárhova is elvinned. A fiúk általában később beszélnek,de a lányok sem mind beszélnek mondatokban két évesen. Az én fiam is csak 3 évesen mondott hosszabb szavakat vagy mondatokat.
2011. márc. 24. 09:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, ahogy te. 1x azért elviszem, úgy is azt mondja, hogy nincs gond. Aztán meg majd elkezd csicseregni.
2011. márc. 24. 09:06
 3/11 anonim ***** válasza:
persze ha ez téged megnyugtat vidd csak el,de tényleg nincs miért aggódnod.Amikor a 2 éves státuszon voltam ott azt kérdezték össze kapcsol e már néha 2 szót???mert ebben a korban ennyit KELL tudniuk.Az már más kérdés hogy van sok olyan gyerek aki elég hamar elkezd beszélni,de minden gyerek másban fejlődik jobban vagy kevésbé jobban,nincs ezzel semmi gond.Én akkor aggódnék picit ha semmit nem kommunikálna,akkor én is elvinném.
2011. márc. 24. 10:19
 4/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam 15 hónapos volt amikor kimondta h apa előtte már állathangokat adott ki meg halandzsált össze viissza.18 hónaposan jött az anya.Most 23 hónapos és anniyt beszél h benem áll a szája komolyan mindent utánoz amit meghall és később használja is őket elég népes szókincse van viszont eddig nem akarta össze kapcsolni a szavakat.Tegnap már volt "miti edér" is .De ne aggódj a védőnőm mondta h előbb utóbb ugyis megtanul minden gyerek beszélni.Nem néma,csak idp kell hozzá van oylan gyerek aki csak raktározza a szavakat a fejében és idősebben de szebben kezd el beszélni mint amelyik gyerek kissebb korában kezdte.Ne aggódj azért ne hogy elvidd már orvoshoz.
2011. márc. 24. 11:36
 5/11 anonim ***** válasza:

22 hós kisfiú: múltkoriban összeírtam, hogy hány szót tud (ha meglát valamit vagy ki akarja fejezni magát, akkor az odaillő szót használja): 120 körül van.

Szavakat nem kapcsol még össze, max. baba... és rá 1 percre alsz:)

"Mi ez?": nem mindegyik gyermek szereti a könyveket, de úgy látom, hogy aki sokat nézeget könyveket, az a baba fogja ezt kérdezni, mert ugye mi szülők is folyton ezt kérdezzük, és ő is kíváncsi lesz.

2011. márc. 24. 12:32
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem december végén múlt 2 éves a kisfiam. Rendesen beszél már, mint te vagy én csak kevesebb szókinccsel.
2011. márc. 24. 13:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Az enyém nagyon minimálisan "beszél", 25 hós fiú, és alig egy-két rövid szót használ + mond néha teljes mondatokat: "mi ez itt?", "ajjaj!", "miért?", jó, igen, autó, vau-vau, apa, mama, - és azt hiszem, nagyjából ennyi.

Én is nagyon várom már, hogy többet mondjon, de tudom, hogy ez így teljesen egészséges fejlődésnek megfelelő szint még, nem viszem orvoshoz. Teljesen feleslegesnek tartom, attól nem lesz fejlettebb.

2011. márc. 24. 14:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam is februárban volt 2, rendesen, folyékonyan beszél. Majd a tied is fog. Olyan ez, mint a járás, valaki már 1 évesen megy, más csak hónapokkal később.
2011. márc. 24. 15:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Januárban volt 2 éves a kisfiam. Teljesen folyékonyan beszél, sőt nem is beszél, hanem beszélget. A bölcsiben el vannak tőle ájulva a gondozónők.

Állandóan kérdez, elmeséli mi volt hétvégén, tudja a személyes adatait, a szülei teljes nevét, ragoz, azt mondja, enyém, tied stb..

A bölcsiben a legtöbben csak rövid mondatokat mondanak, vagy csak szavakat. Az ottani doki azt mondta, hogy ebben a korban az az elvárás, hogy szótagokat mondjon. Nem feltétlenül értelmeseket, de legalább babanyelven beszéljenek ilyeneket, hogy baba, dada stb..

2011. márc. 24. 19:03
 10/11 anonim ***** válasza:

A beszés a nünükém. Nekünk a fiúnk januárban volt 2 éves és nem beszél, csak az alap szavakat mondja, de többnyire halandzsázik. A Mi ez korszak az, hogy mutatja mit akar. A dokink szerint 25 évesen ha szavakat tud már mondani az jó. A fiúk később szoktak elkezdeni beszélni, de ez sok mindentől függ.

Egyrészt állítólag genetika.Ha vannak testvérek, bölcsis, sokszor jár közösségbe, elviekben hamarabb kezd el beszélni.

2011. márc. 24. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!