Hogyan tudtok a gyerek (ek) mellett dolgozni?
Még csak barátkozom a gyermekvállalás gondolatával, de jelenleg egy multinál dolgozom napi 10-12 órában és elképzelni sem tudom, hogy emellett hogyan fogok gyereket nevelni. Mert a környezetemben azt látom, hogy már 1 gyerek is rengeteg időt, energiát és szervezést igényel; arról nem is beszélve, hogy azt hallottam, hogy 4kor zárnak a bölcsik... Most komolyan hol van ma már 8tól 4ig munkahely????
Dolgozni meg ugye kénytelen visszamenni az ember a gyerek 1 éves kora után, merthát az apuka átlagfizetése + a gyes/gyed a megélhetéshez, hiteltörlesztéshez nem elegendő; meg ha nem megyek vissza hamar akkor később nem látnak szívesen...
Ezért érdekelne, hogy ki hogyan oldja meg.

Mi meghúztuk a nadrágszíjat. Két éves a lányom, és itthon maradtam vele. Nálunk is nagy (volt) a pörgés bent, 9-től 5-ig munka, reggel 8-kor indultam, este 8-ra értem haza, szóval kivitelezhetetlen a gyerek mellett... :(
Mostmár csak gyest fogok kapni a max. gyed helyet.. az utóbbi fél évben rájöttem, hogy lehet olcsóbban kijönni a háztartásban. A férjem nem keres jól, én kerestem jobban (több mint kétszer annyit mint Ő, most pedig be kell érjem havi 38 ezer Ft-tal... a 220 ezer helyett, ami a fizum volt anno..)
Hát ez van. De a gyerek kárpótol mindenért, előbb utóbb ovis lesz, és utána valahol csak el tudok majd helyezkedni 6 órában, ha a régi helyem megszűnik, vagy nem vesz vissza.
Nem könnyű, valóban.

Nekem 1 gyerekkel könnyebb volt...kórházban dolgoztam,úgy kértem a beosztást,hogy egymás melletti napokon legyenek,így akkor a gyerkőcöm 2-3 napig anyukáméknál volt.Majd mikor ovis korú lett,akkor állandó éjszakát kértem,és így este vittem,reggel meló után utaztunk haza(10 km,busszal),és vittem egyenesen az oviba.Akkor volt szívás amikor beteg volt,és nem tudtam aludni napközben.Nagyon kifáradtam,1,5 évig csináltam,beteg is lettem.
Most a 2. gyerkőcömmel is letelt a gyes is.A kórházat otthagytam,valami kevésbé stresszeset csinálnék.Munkalehetőség a környéken nem sok van,de valamilyen gyárba mennék szívesen,(persze több műszakba),de...igaz van a másik mama,aki tudna vigyázni rájuk,de neki másik 2 unokája is van.Nem várhatom tőle el,hogy 4 gyerekkel 4 felé szakadjon (nem is tudna).
Szerencsére a férjem azóta 2 műszakba jár már dolgozni,így talán én,apa,és a mama 3-n megoldjuk őket.
Nem könnyű..a pénz meg nagyon kellene...

Szia!
2 gyerekem van,most töltöm a szabadságom,január közepén kezdek újra dolgozni.
Apával egy cégnél,de más beosztásban dolgozunk,más időben.
Járunk hétvégén,éjszaka is,12 órában.1 gyerekkel is megoldottuk,ha beteg volt,akkor is mindig volt itthon vele valaki, úgy,hogy nem kellett senkinek táppénzen lenni,2 gyerekkel ez ugyanúgy működik majd,remélem.Csak most már reggel,este 2 gyerekért kell menni,oviba,bölcsibe.
Segítségünk eddig nem volt,de most 4 naponta 2 órára kerestünk egy hölgyet,aki vigyáz majd rájuk,amíg apa elmegy éjszakára én pedig hazaérek.
Amíg itthon vagyok apa 2 helyen dolgozott,hogy tudjuk fizetni a számlákat.
Anyagilag elég nehéz volt,a többi szervezés kérdése.
A barátnőmék mind a ketten nagy cégeknél dolgoznak,apa viszi a picit bölcsibe,anya megy érte,5 óra körül,a pici náluk is sokat beteg,ez kicsit kellemetlen,mert anya is csak 1 hónapja dolgozik újra,de szerencsére elég rugalmas a munkahelyük,így otthonról is tudnak mind ketten dolgozni.Náluk látom,hogy nem egyszerű megoldani,bár nekik csak 1 kisfiuk van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!