2-2,5 éves gyermeketek már átaludja az éjszakát?
Mitől lehet ez vajon, hogy az egyik tud aludni a másik nem? Hát ez már rejtély marad.
Apával próbálkozunk most elaludni, de sírva követel engem és bizony éjjel is észre veszi ha nem én megyek hozzá. Olyan patáliát csap, hogy felébred mindenki. Így inkább mindig én kullogok át hozzá. Csak nem tudom hol van ebből a kiút?
Áprilisban jön a kistesó és bizony úgy nem tudok majd szoptatni éjjel, ha közben a másiknak is fognom kell a kezét. Talán majd ha oviba meg, akkor megoldódik a dolog, de az még egy év. Az biztos, kistesót sosem fogom altatni és éjjel sem megyek hozzá, csak ha nagyon muszáj.
A kisfiam 2,5 éves és ő is felriad éjszakánként. Nálunk is a bölcsi hozta elő jobban a dolgokat (bár előtte is voltak átvirrasztott éjjelek , alkalmanként 8X ébredéssel).
Én meg szoktam kicsit simogatni, ha a kezemet kéri. Volt, hogy ez nem tetszett neki és jött a 1,5 órás hiszti, de egy idő után már nem kérte a kezemet. Helyette a cumiját/alvóállatkáját/takarót kéri, igény szerint, de az ébredések kb. 1-2 percesekké váltottak át. Majd alszunk egyszer mi is.:)
11:32-es vál.vok:
Nálunk az a szerencse hogy apát is elfogadja éjszaka, így tudok foglalkozni a picivel.
21:54-es anyuka vagyok:
Hát az "Aludj jól gyermekem"című könyvet mi is próbáltuk elsajátítani míg kicsi volt és ment is szépen addig míg beteg nem lett(megfázás ,nátha....)és így sajnos nem hagyhattam sírni így visszatért a régi kerékvágásba minden.
Utána jött a bölcsi és így maradt az otthoni összebújás és anya ,apa ölelgetés.Sajnos neki sem könnyű elválni a szülőktől és nekem nincs szívem sírni hagyni és ha az ember hulla ahogyan előttem írták fáradtan visszamenni vele a kiságyába,mert kb. 10mp. és mehetnénk újra vissza és ezt reggelig eljátszhatnánk és senki nem pihenne semmit sem.Én hulla lennék a melóhelyen a gyerek meg nyügi a bölcsiben.Ördögi kör.
Reménykedem,hátha idővel megoldódik és ha nagyobb lesz akkor egyedül is tud majd aludni.
De lehet,hogy megkeresem a régi kedves védőnéninket és tanácsot kérek tőle és megírom mit mondott/tanácsolt.
Addig is kitartás mindenkinek,mert tényleg a szoptatott babák jobban ragaszkodnak az anyucihoz nagyobb a kötödés és nehéz az elválás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!