Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság. Nálatok hogy...

Szobatisztaság. Nálatok hogy történt, hogy csináltátok? Mennyi idős volt a kicsi?

Figyelt kérdés
Hogyan álltatok neki? Mennyi idő után szólt hogy kell neki?
2010. nov. 29. 08:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont 2 évesen,azt mondta,pisilek a bilibe.Néztem rá ferde szemmel,hát jó gondoltam,megkapta a bilit és belepisilt,azóta szól,hogy pisilni,kakilni-mert az is oda megy-kell.Nagy szerencsém volt.25,5 hónapos és szobatiszta,éjszaka sem pisil be.Soha nem erőltettem,nem jár bölcsibe sem.
2010. nov. 29. 12:43
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Az elso valaszolohoz lenne kerdesem. Azelott ult bilire? Vagyis probaltatok raultetni? Ugyanis kislanyom kozel 3 eves de nem akar bilire ulni. Ha nem adok pelenkat nem pisilik, kakalik amig nem kerul ra pelus. Ha orak mulva mar nagyon kell, szaladgal jobbra balra mondja h pisika de nem ul bilere. Egyszer nagy nehezen sikerult raultetni a vecere (szukito volt rajta) ugyhogy en ultem (feloltozve :)) a vecen es ot magam ele vettem. Probaltam ravenni, h pisikaljon de nem tudott. Csak pelusba hajlando. Szerinted rajon sajat magatol, hogy lehet bilibe pisikalni, kakilni? Hiaba magyarazom nem erti meg.
2010. nov. 29. 13:26
 3/10 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Ki volt téve a bili a fürdőbe már vagy fél éve,este mikor észrevette fürdés előtt,megkérdeztem szeretne-e ráülni,volt hogy igen ,volt hogy nem...de soha nem pisilt bele,majd egyszer magától szólt,nem erőltettem mert úgy gondoltam 3 éves kráig ráér.Szerintem tudja ő hogy mit vársz el tőle,csak nem akarja teljesiteni.

Próbálj neki mesélni az okos nagylányokról,akik a bilibe pisilnek,és mond neki ha neki is sikerül,valami meseszép ajándékot hoz neki a Mikulás.

2010. nov. 29. 13:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
a fiam 19 hósan lett szobatiszta. észrevettem hogy ha nincs pelus rajta csak akkor pisil- mert tetszett neki hogy ő irányít. na onnantól nem adtam rá pelust. következetesen csak gatyát. az első hét kemény volt onnantól meg már csak 1-2 baleset. és soha nem akarta vissza a pelust. azzal "zsaroltam" hogy ha nem szól akkor visszakapja a pelust. mondjuk ő ki nem állhatta a pelenkázást
2010. nov. 29. 14:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Masodik vagyok. Nagyon szepen koszonom a valaszt.
2010. nov. 29. 14:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Mi most kezdtük,kisfiam két hét bilizés után pisilt bele először,de több órán keresztül ül rajta, közben mesélünk, gyümölcsöt eszünk ,tvt nézünk, vagyis egyfolytában szórakoztatom.Gondolom eltart egy darabig, de remélem lesz eredménye.
2010. nov. 29. 23:14
 7/10 anonim ***** válasza:
33%

Nem bírálok SENKIT, csak amit hallottam...

Későn sem szabad elkezdeni, mert annál nehezebb lesz. Gondolok itt 2-3 éves korban, mert hisztiznek, nem fogadják el stb. Viszont hosszú órákra sem szabad rajta hagyni, mert az nem kontroll, hiszen a pelus is rajta van csirr-csurr csak ül.

Ahogy mi csináljuk (nem mintapélda, mert ki tudja mi lesz később, de anyukám is ezt tette velem bár jóval korábban :) )

1 éves korára kapott egy szépen masnival feldíszített bilit. (én akkorra már szobatiszta voltam, tudjátok pelenkamosás) Nézegette, megfogta, én pedig szépen ráültettem a babáját. Jókat vidult rajta, könnyen elérhető helyen volt. Aztán egyszer azt vettem észre, hogy ruhástul ráül.

Lassan haladtunk, úgy 14 hónaposan megkérdeztem tőle, hogy pelus nélkül is ráül? Bólogatott, jó murinak tartotta kb 10 percig. :)

Aztán 1-2 hét múlva rendszeresen 4 óránként "biliztünk" tudta hol a bili, ruha le ráült, mellé ültem, elmondtam 2-3 mondókát elmondtam miért kell a bilit használni, de max 10-15 percig. Ha sikerült valami akkor nagy nagy dicséret és ovácó fogadta, ha nem az sem volt baj. :)

Előfordul, hogy amikor már feláll a biliről akkor csurrant be, de persze nem bántom érte, szépen elmondom, hogy nem baj, anya átöltöztet ilyesmi.

Most 18 hónapos lesz és már hozza a bilit, vagy ha nincs pont a helyén akkor reklamál :) "Anya bijjji csüccs pipi/kaki" Természetesen még pelenkás főleg hétvégén, mert apuci elfelejtkezik a biliről, és éjjelre sem szobatiszta kicsi még hozzá.

Viszont megfigyeltem, hogy nem rajong azóta a pelusért, és kakilni jobban szeret a bilibe. A pisinél nem mindig szól még :) ha nagyon eljátszik, akkor bizony a pelus lesz tele.

2010. dec. 2. 20:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is minden baba más.

Lányomat 8 hós korától rendszeresen biliztettem, így megszokta.

2 éves nyarán mindig meztelenkedett kint az udvaron, amikor csak lehetett.

Eleinte szólt, hogy pisil. Aztán szólt, hogy bekakilt, majd szólt, hogy épp kakil. Aztán egyik nap levettem róla a pelust, és azóta 2 balesettel megúsztuk.

26 hós volt akkor, most 30.

2010. dec. 2. 20:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom 15-én lesz 2 éves, és nálunk is gond van a bili témával. Egyszerüen nem hajlandó rá ülni, csak ruhában, de akkor is széknek használja. Pelust ő sem szereti. Nyáron próbálkoztam azzal, hogy csak bugyit adtam rá, össze pisilt mindent. Most meg hideg van. Februárban megy bölcsibe, hátha ott megtanul, ha fogja látni a többi gyereket. Szerintem még nem kész rá. Ja, és probáltam a szükitőt is, arra sem akar ülni.
2010. dec. 3. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:

sztem ez babája válogatja. könnyű mondani hogy ültesd rá ,az enyém rohamot kapott amikor egyzer ráültettem, kb. 14 hós volt ő is, de megrémült tőle. pedig mi is játszottunk hogy a játékbaba belepisil...megkapta ő is 1 évesen a mamától a bilit, de nem érdekelte. kb. 2 hónapja ráült végre meztelen fenékkel, de nem történt semmi. azóta megint nem ül rá....sztem ezt nem érdemes erőltetni.

2 éves lesz lassan a kislányom

2010. dec. 3. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!