Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gáz, ha azt hazudom, hogy a...

Gáz, ha azt hazudom, hogy a gyerek bírja a bölcsit?

Figyelt kérdés

Ismerőseim már akkor szörnyülködtek, mikor terveztük a bölcsit. Most, hogy már jár, mindenki kérdezi, hogy hogy bírja. Én azt hazudom, hogy nagyon szereti, pedig dehogy...

Kell a pénz, nekem vissza kellett mennem dolgozni, nagyszülői segítség nincs.

2010. nov. 26. 15:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Hát igazából szerintem akármilyen kapcsolatban vagy velük, semmi közük hozzá, nem rak le az asztalodra havonta senki x összeget fogadjunk???!....ezáltal akár meg is mondhatod, ez van, majd megszokja! 2 éves bölcsis lányka anyuja
2010. nov. 26. 15:27
 2/13 anonim ***** válasza:
30%
Igen is meg nem is. Lehet, hogy ha megmondod az igazat, valaki felajánl segítséget, anyagi, tárgyi gyerekfelügyelet, bármi nemtudom. Így csak azt éred el, a környezetedben mindenki azt gondolja minden rendben van, közbe meg megesz a lelkiismeret furdalás a gyereked miatt(remélem), ráadásul szegény meg szenved a bölcsibe. Abból az egyből nem gáz, hogy nem beszélnek ki, de gondolj bele, nem véletlen szörnyülködtek, kell a gyereknek a 3 év, még több is jó ,ha megoldható. Ha a gyereknek szar, felnőtt korára is visszahat! A legmeghatározóbb az első három év, gondolkodj, mi éri meg jobban, kiegyensúlyozott élet, vagy kissé visszafogott de kiegyensúlyozott gyerek, és majd felnőtt..
2010. nov. 26. 15:30
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha most 2 éves fiamat bölcsibe kellene adnom, és nehezen bírná, amiben biztos vagyok sajnos, én sem mesélnék az ismerősöknek, miért dolgozom az otthonlét helyett, megkérdezik milyen a bölcsi, ne ragozd túl, mond, hogy szokja. Nem kell rájátszani, milyen boldog ott a gyerek, arra sincs szükség, hogy magyarázkodj, miért adtad be. Válaszolj röviden és kész. Igy nem hazudsz.
2010. nov. 26. 15:34
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Ugyan mar, a gyerek nem szenved a bolcsiben, ne keltsunk mar megnagyobb buntudatot abban a szuloben, aki visszamegy dolgozni, hogy legyen mit enni adjon a gyereknek.
2010. nov. 26. 15:35
 5/13 anonim ***** válasza:
Ááá! Ne is foglalkozz velük. Sokan szeretnek szörnyülködni. A pontos részletekhez semmi közük.
2010. nov. 26. 21:00
 6/13 anonim ***** válasza:
15 35-ös! Az anyuka maga írja, hogy nem szereti a gyerek a bölcsit. Nem bűntudatot akarok kelteni, csak felhívni a figyelmét milyen következményekkel járhat a dolog, nem baj, hogy lepontoztok, mindenki ezt csinálja, ha nem azt hallja amit szeretne! ha kismillióan is azt írják, hogy persze tök ügyes vagy, ne legyen lelkiismeret furdalásod blabla, akkor is úgy fogom gondolni, (és ez szakmai vélemény is szakemberek mondják, nem az én fejemből pattant csak ki), hogy 3 évig a gyereknek az anyja mellett a helye!!!!A gyereknek az érzelmi kötődés a legfontosabb, a biztonság érzet, amit az anyja ad meg, nem az, hogy 8 féle kaja van 5 helyett...De gondolom, nyilván azért vagy ilyen bölcs, mert te is beadtad a tiédet....
2010. nov. 27. 12:54
 7/13 anonim ***** válasza:

Én is beadom a fiamat decembertől, pedig imádom, és legszívesebben vele lennék három éves koráig minimum. Ha bárki fizet nekem annyit, hogy ne kelljen beadnom, főleg az utolsó hozzászólónak írom, akkor írjon privit, ígérem nem adom be.

Nem kellene a körülmények ismerete nélkül ítélkezni. Én pl. egyedül nevelem a fiamat, gyerektartást nem kapok, nem tudom a 26ezer ft-os gyes-ből és a 13700ft-os csp eltartani őt sajnos. Könnyű annak, aki megtehetem, őszintén irigylem, de azért nem kellene itt osztani az észt.

Kedves kérdező, szerintem ne mondd, hogy szereti a bölcsit, mondd azt hogy szokja, mint az egyik válaszoló írta. Mióta jár be?

Anyukám óvodában dolgozik, és az ő csoportjában van bölcsis csoport is, azt mondta, hogy általában két hét, mire beszoknak, de van aki hamarabb, van aki később, sok múlik a szülő hozzáállásán is.

2010. nov. 27. 16:19
 8/13 anonim ***** válasza:

Kedves 12:54-es!!

Ha mar igy erdeklodtel, akkor elmondom, hogy a lanyommal itthon vagyok. Most 10 hetes. Kulfoldon elunk. Itt 18 het a fizetett szulesi szabadsag. Ennyi jar, ha nem eleg, menjen az anyuka munkanelkulire. Szoval ha nem akarom, hogy a lanyom fedel nelkul nojon fel, akkor januar 1-tol munkaba kell allnom. Lehet, hogy a szakemberek 3 evet mondanak, es lehet, hogy a lanyom eletenek leszebb pillanataibol kimaradok, de nem hiszem, hogy azzal boldogabb lenne, ha itthon maradnek, nem lenne mit enni, kikapcsolnak a villanyt es a gazt. Sajnos nem mindenki olyan szerencses, hogy a legnagyobb gondja az legyen, hogy 5 vagy 8 fogas legyen az asztalon. Az pedig kikesziti az embert (engem mar a gondolat is), hogy valasztania kell a gyerek es a munka kozott, jobban mondva a kozott, hogy el tudjuk tartani a gyereket, vagy hogy mellette lehessunk.

2010. nov. 28. 01:07
 9/13 A kérdező kommentje:
2 hét beszoktatás után most járunk 1,5 héttel.
2010. nov. 28. 17:11
 10/13 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, és Kérdező! Nagyon sajnálom a helyzeteteket, természetesen nem bírálni és minősíteni akartam senkit, megértem teljes mértékben ezeket az élethelyzeteket, csak nagyon dühítő, igazából nem a családokra, hanem az államra nézve, hogy ilyen helyzetet generál.Tulajdonképpen ezt a fajta dühöt nyilvánítottam ki helytelen fogalmazásban, és felétek irányítva, de igazából csak az anyai szív dominál, nagyon sajnálom az ilyen piciket,még a három éves gyerekek is sírnak az ovi beszoktatásnál, tudom az enyémekről, ezért próbálom az a anyukákat arra buzdítani, hogy bármi más megoldást próbáljanak meg találni, de persze ha nem megy, nem megy, megértem. Sajnálom, hogy hülyén adtam elő remélem némiképp enyhítem eme korrigációmmal.
2010. nov. 29. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!