Bilire vagy wc-re szoktassam, de hogyan?

Szia!
Esténként vedd le róla a pelust és mondd neki hogy üljön a bilire ha pisilni vagy kakilni kell.Ha nem sikerül,legyél egy kicsit szomorú.Ha sikerül örülj neki,de nem kell túlzásba vinni.Szerintem januárig rájön hogy mit is szeretnél,de ha mégse az sem olyan nagy baj,hisz még csak 2 éves lesz.Üdv!

Ha nagyon tiltakozik mindkettő ellen, akkor egy pár hétig ne is említsd és ne próbálkozz.
Az sem tragédia, ha nem szobatisztán megy bölcsibe, mert ott úgyis látja a többit, és biztos, hogy ő is kedvet kap hozzá.

Attól hogy otthon sikerülne esetleg 1 hónap alatt szobatisztaságra szoktatnod az nem azt jelenti, hogy nem eshet vissza mikor bölcsibe fog járni. Mi már a kakát a bilibe engedtük , de amikor bekerült a bölcsibe visszafejlődött. A gondozók is azt mondták, hogy a visszafejlődés ilyen esetben gyakori.
Szerintem fokozatosan kell szokatni, elsőnek 1-2 órára vedd le róla a pelust és tedd a közelébe a bilit, és sokszor kérdezd meg tőlle, hogy akar-e ráülni. HA tiltakozik, várj 1 hetet és próbáld újra. Meg kell érni arra, hogy ő is akarja a dolgot. Kitartást.

Szia!
Az én kislányom se akart sehogyse bilibe vagy wc-be pisilni. Akárhogy próbáltuk állandóan, persze nem eröszakoskodtunk. Most lesz 2 éves. 1 hete vettem neki egy mesét, Elmot, Felejtsd el a pelust Elmo a címe, Auchanba vettem. 2 napig nézte és utána Ő kérte a bilit, és azóta nincs rajta pelus nappal. Elmo segített nekünk :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!