Már dolgozó, vagy dolgozni készülő Anyukák! Maradtok a magánnyugdíj mellet, vagy odaadjátok a pénzeteket a állami nyugdíjkasszába?
Ki miért döntött úgy, ahogy döntött?
Megjegyzem én szívesebben megtartanám azt a kis pénzt a magánnyugdíj számlámon, mert nekem még 30 évem legalább van a nyugdíjig, és addig ki tudja mi lesz. (kormányváltás, mostani döntések visszaállítása, mint ahogyan most is történt)
Ha most odaadom a pénzem, az tuti, hogy többet nem látom (még virtuálisan sem)
Hogy várhatnak el tőlünk most egy ilyen döntést, ami csak 30 év múlva realizálódik?
Mi a garancia arra, hogy 30 év múlva az állam fog tudni nyugdíjat fizetni ebben az elöregedő és egyre kevesebb dolgozó által beefizetett járulékból? (bocsi nyugdíjadóból, hogy még csak véletlenül se kelljen szolgáltatást nyújtaniuk)
És az mennyire igazságos, ha valaki a magánnyugdíjpénztár mellett dönt, de továbbra is fizetnie kell a nyugdíjadót, hogy aztán a fizetése ellenére sem kaphat állami nyugdíjat????
Ha esetleg rosszul lennék informálva kérlek javítsatok ki, és nyugtassatok meg, hogy lesz miből eltartanom magam nyugdíjas koromban, és segíteni tudom majd a gyerekeimet, unokáimat is, akárhogyan is döntök!!!!
na meg még a szerződésre visszatérve, azt írja az utolsó hogy nem szűnik meg, csak átmenetileg átkerül
mondok egy példát: veszel egy számítógépet valakitől, egy magánszemélytől, köttök egy adásvételi szerződést, ugye két fél van, te mint vevő, és a másik fél mint eladó
na most jönne az állambácsi, és azt mondaná neked, hogy most 14 hónapra add ide a számítógépedet, mert mi akarjuk használni, vagyis átmenetileg átkerül :)
vagy a bankban lekötött pénzedet add ide 14 hónapra, mert nekünk most szükségünk van rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!