Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Már dolgozó, vagy dolgozni...

Már dolgozó, vagy dolgozni készülő Anyukák! Maradtok a magánnyugdíj mellet, vagy odaadjátok a pénzeteket a állami nyugdíjkasszába?

Figyelt kérdés

Ki miért döntött úgy, ahogy döntött?

Megjegyzem én szívesebben megtartanám azt a kis pénzt a magánnyugdíj számlámon, mert nekem még 30 évem legalább van a nyugdíjig, és addig ki tudja mi lesz. (kormányváltás, mostani döntések visszaállítása, mint ahogyan most is történt)

Ha most odaadom a pénzem, az tuti, hogy többet nem látom (még virtuálisan sem)

Hogy várhatnak el tőlünk most egy ilyen döntést, ami csak 30 év múlva realizálódik?

Mi a garancia arra, hogy 30 év múlva az állam fog tudni nyugdíjat fizetni ebben az elöregedő és egyre kevesebb dolgozó által beefizetett járulékból? (bocsi nyugdíjadóból, hogy még csak véletlenül se kelljen szolgáltatást nyújtaniuk)

És az mennyire igazságos, ha valaki a magánnyugdíjpénztár mellett dönt, de továbbra is fizetnie kell a nyugdíjadót, hogy aztán a fizetése ellenére sem kaphat állami nyugdíjat????

Ha esetleg rosszul lennék informálva kérlek javítsatok ki, és nyugtassatok meg, hogy lesz miből eltartanom magam nyugdíjas koromban, és segíteni tudom majd a gyerekeimet, unokáimat is, akárhogyan is döntök!!!!

2010. nov. 26. 08:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Visszamegyek az államiba. A magán bármikor csődbe mehet, és ugrik a pénzünk. Az államiba ez talán nem történik mag.
2010. nov. 26. 11:29
 12/22 anonim ***** válasza:

kedves mindenki! az állam is mehet csődbe...

Garantálja Neked az éhenhaláshoz szükséges nyugdíjat! Nem örökölhető!

2010. nov. 26. 13:08
 13/22 anonim ***** válasza:

hát én úgy hallottam, hogy sok választásunk nem lesz, a Matolcsi egy az egyben megzsarolta a népet :( azt mondták, hogy aki nem lép át az államiba, az elveszti az állami nyugdíját!!! úgy hogy továbbra is fizetni kell, a munkáltató is fizeti továbbra is, de ebből mégsem kapunk egy fillért sem

[link]

2010. nov. 26. 13:15
 14/22 anonim ***** válasza:
Én átlépek az államiba, és ha majd visszamegyek dolgozni akkor pedig belépek egy önkéntes nyugdíjpénztárba. Páromnak már fizetjük, de kettőnknek együtt nem megy. Havi 2000 Ft a minimum, ezt mi fizetjük, de neki beszáll a munkáltatója is havi 24000 Ft-tal. Így már van értelme. És ez saját!!! pénz, senki sem nyúlhat hozzá.
2010. nov. 26. 14:16
 15/22 anonim ***** válasza:

Kormány: - Add ide a nyugdíj megtakarításodat

Pénztártagok: - Nem adom!

Kormány: - Akkor nem kapsz nyugdíjat.

:-))

2010. nov. 26. 14:27
 16/22 anonim ***** válasza:

13.15-ös vagyok

azért én sok mindent nem értek

az én általam összegyűjtött magánnyugdíj, az én tulajdonom, ha ezt elveszik (pl most 14 hónapra) azáltal elveszik az én magántulajdonomat, egyszóval államosítják

köztem és a nyugdíjpénztár között van egy szerződés, ami megszűnhet pl felmondással, halállal, jogutód nélküli megszűnéssel, stb, de hogy szűnhet meg az állam által, aki nem szerződő fél?

remélem az AB vagy strasbourg elkaszálja ezt az egészet

2010. nov. 26. 14:52
 17/22 anonim ***** válasza:

Utcsó! Nem szűnik meg a szerződés, átmenetileg átkerül, de attól még a tiéd, a te neveden (nem mintha bármit garantálnának, bármikor hozzáférnél...).

Az jogos volt, mikor kötelező lett a belépés???

2010. nov. 26. 15:04
 18/22 A kérdező kommentje:

Nem nem volt jogos. De ha már így alakult, akkor az én fizetésemből levont saját számlára kerülő nyugdíjmegtakarításomhoz milyen jogon nyúl bárki is?

Ez olyan mintha az OTP számlámról szednék le!

És mi a garancia arra, hogy ezt a 14 hónapot visszaadják?

Valami bűzlik Dániában.....

2010. nov. 26. 15:20
 19/22 A kérdező kommentje:

Ja és nem beszélve az addig be nem fektetett összeg elmaradt hozamáról.Amiről ugyabár az állami nyugdíjban szó sincs. Örülhet a nyugdíjas, ha egyáltalán inflációkövető a nyugdíjemelés!!!

Ha átlépek az állami nyugdíjrendszerbe, akkor elesek 30 év hozamától!!!!! Erre gondolt már valaki?

2010. nov. 26. 15:23
 20/22 anonim ***** válasza:

utolsó előtti vagyok

Nekem a kényszerítéssel és a zsarolással van a bajom

gondold el, ha nem lépsz át az államiba, egyszerűen nem kapsz állami nyugdíjat, a munkáltatód fizeti utánad a bruttó béred 24 %-át az állami nyugdíjkasszába, amíg csak dolgozol, és te ebből mégsem fogsz kapni egy fillért sem

Amíg azt mondták választani lehet, addig okés, mindenki maga eldöntheti mit szeretne, na de most? engem ez felháborít nagyon

nem beszélve arról, hogy a nyugdíjvagyon egy részét folyó kiadásokra akarják elkölteni, csökkenteni ezzel az államadósságot

az hogy kötelező volt annak idején a belépés, az más szerintem, mert nem vettek el ezáltal semmit, csak nem egy helyre ment a pénz, hanem két helyre

2010. nov. 26. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!