Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenkivel így elszalad a ló...

Mindenkivel így elszalad a ló a karácsony közeledtével?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Beszélgettem pár ismerősömmel, barátokkal. Tudom, hogy nem állnak jól anyagilag, sőt, még a rezsire és a kajára is alig futja, van olyan, aki most vesztette el a munkáját....DE! A gyerekeiknek (van ahol 5 is van) fejenként 50-60ezer ft-nyi ajándékot vesznek. Tulajdonképpen mindent megvesznek nekik, amit meglátnak a gyerekek a játékboltban, tv-ben. Utána meg sírnak, meg kölcsönkéregetnek, mert nincs mit enni.

Mire jó ez?

Nem akarok senkit megbántani, csak nem értem.

Nekem is 2gyermekem van, ők kapnak egy-egy fából készült öltöztetős macit, meg egy memóriatársast. Az egész meg volt 2ezer ft-ból.

Nem vagyok irigy, csak kiveri a biztosítékot, hogy sokszor a gyerekeknek sem jut kaja, de a több 10ezres ajándék ott van a fa alatt, amivel játszik 3napig a gyerek, utána meg sokszor hallom, hogy de kár volt megvenni.

Miért nem gondolkoznak előre?

És hogy lehet ilyesmit úgymond szóvá tenni vagy tanácsot adni a szülőknek, hogy nem erről szól ez az ünnep, hanem a szeretetről és az együttlétről?

Manapság nem erről szól már... :-(

2010. nov. 24. 10:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

hát ezt én sem értem,nekem is van a környezetemben ilyen

egy tavalyi példa:alig 2 éves gyerek kapott két nagyon drága,ilyen lábbal hajtható játékot,meg még egy csomó más játékot karácsonyra,és a mikor meghívtak karácsony után 2 nappal engem látogatóba,már kajára sem telt nekik

2010. nov. 24. 20:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Sajnos nehéz visszafogni magunkat, mert tényleg mindenhol azt látni, hogy minden csak a pénzről szól és csak akkor lehetünk boldogok, ha vásárolhatunk.

Magamon is tapasztalom, hogy folyton eszembe jut még valami, hogy mit lehetne venni a gyereknek, így írtam egy listát és így egyből könnyebben átlátom.

A kicsinek most volt a szülinapja, hatalmas lázban égtem miatta, mert a tacskó katalógusban láttam egy csomó zenélő, villogó bébijátékot. Aztán megnéztem őket és rájöttem, hogy az ilyenekből 12 egy tucat és utána nagyon büszke voltam magamra, hogy nem vettem semmit!

Kapott egy fa öltöztetős macicsaládot és szeletelhető gyümölcsöket a Fakopáncsból, igaz, az sem volt olcsó, de legalább minőségi és tartós, talán még az unokáinknak is jó lesz :)

Ja és karira mi készítünk nekik babakonyhát, pedig megvehetnénk a műanyagot is, de szeretném, ha nem csak a készen kapható műanyag dolgokat értékelnék.

2010. nov. 25. 10:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja és a listát nem azért írtam, mert mindent megveszünk róla, hanem hogy szelektáljunk :)
2010. nov. 25. 10:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindenkinél egyéni szokás kérdése, nem tudnék elítélni valakit azért amit írtál. Vannak akik egyszerűen imádnak ajándékozni, és hát bárki bármit mond, az ember mégiscsak emberből van akkor is ha kicsi, tehát egy gyermek (itt most nem a pár hónapos meg 1-2 éves babákról van szó) jobban örül ha több a csomag, meg lehet bontogatni, és a kiskamaszok is jobban örülnek egy playstation-nek mint egy pólónak.

DE:

Ez nem azt jelenti hogy anyagiasak fúj, meg ilyesmi, hiszen bárki tegye csak nyugodtan a szívére a kezét és úgy mondja ki hogy nem örülne ha kapna valami szép és drága dolgot. Mert erre nem az a válasz hogy "én márpedig nem örülnék mert a szeretet a lényeg meg hogy együtt legyünk." - ez a mondat porhintés mert a kettőnek SEMMI köze egymáshoz. Azért mert a család szereti egymást és meghitt a karácsony, és összegyűlik mindenki, nekem ne mondja senki hogy nem örülne ha MINDEZEK MELLETT (nem helyett!!) még ajándékot is kapna, ami monjuk épp álmai netovábbja volt!

Ezzel csak azt akartam felvezetni, hogy ha valaki minden pénzét rákölti arra hogy gyermekének megvegye a legáhítottabb dolgokat, az nem azt jelenti hogy anyagias és fújfújfúj csak a pénz számít. Hanem azt jelenti hogy erején felül is örömet akar okozni a gyerekeknek.

Az együttlét szép és a legmeghittebb ünnep természetesen a családi együttlétről szól, de miért kéne elítélni azt aki mindemellett még a tárgyi javakat is nagyban csinálja? Eszembe nem jutna leültetni a szomszég Jucit hogy figyuka ne vedd már meg a playstation-t a fiadnak mert nem erről szól az ünnep.

Lehet hogy attól mert az ő gyereke drága ajándékot kap attól még van ugyanolyan meghitt az ünnepkük mint azoknál a családoknál akiknél fejenként 1000 a keret mert "nem az ajándék számít".

Nem tudhatod hogy nekik miről szól az ünnep.

Nekem kicsi korom óta mindent megvettek a szüleim amit felírtunk a Jézuskának (abból választhattak de általában mindent megvettek róla) de ez nem azt jelenti hogy nekünk anyagias ünnepünk volt.

éjjelig fent voltunk (mai napig is pedig 26 vagyok férjjel, kisbabával) és társasoztunk, előtte hetekig csináltuk a díszeket sajátkezűleg, a sütiket, koszorút, mindent.

A Karácsony nem lesz jobb sem a drága ajándéktól, sem attól ha csak 500-ért veszek ajándékot mert nehogymá' erről szóljon. Attól lesz jobb ahogy egy család alakítja, anyagiaktól FÜGGETLENÜL.

Azt meg nem hinném hogy éhezik a gyerek, szerintem kicsit sarkítva van a kérdés.

2010. dec. 1. 14:31
 15/15 anonim ***** válasza:

Kihagytam hogy nem vagyunk gazdagok, apukám tanár, anyukám is normál keresettel rendelkezik de valahogy mindig odefigyeltek arra hogy az ajéándékozásnak megadják a módját.

mi sem kaptunk meg mindent amire rámutattunk, csak Karácsonykor valahogy így alakult.

2010. dec. 1. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!